Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

nie ograniczajmy sie do top 10, kto to bedzie administrowal? keep it simple and stupid and have fun :)

Nie twierdzę, że forumowicze nie są inteligentni ale ... im łatwiejsze rozwiązanie tym chętniej używane.

Powoli się krystalizuje. Podoba mi się ale jeszcze muszę wykombinować obsługę. Chyba wiem jak można to zrobić.

Pitt ... wiesz co mam na myśli? :) A'la multi ...

Sent from my iPad using Tapatalk HD

• Like 1

• 0

Chodziło mi o ilość zdjęć w dziale rekordy, odniosłem się do tego co pisał @pitt

...osobiscie wolabym 300 ladnych zdjec niz 10 ;)

Ja wolę mniej, ale konkretnie, jeśli mówimy o rekordach to niech będzie sama śmietanka.

Jeśli o galerii ze zdjęciami dużych ryb, to można rozważyć powiększenie top 10 do nawet top 300, ale jak wspomniałem, pierwsza opcja, z ilością dziesięciu największych ryb z gatunku, jakoś bardziej do mnie przemawia.

• 0

No tak. :D  Ja od samego początku zakładałem, że ten top 10 będzie dotyczył dziesięciu największych ryb z gatunku, chociażby dlatego, że prezentowanych gatunków jest sporo więcej od dziesięciu.

Zasugerowany zresztą:

...Zastanawiam się tylko nad technikaliami by było łatwo a np. było top10 ryb w danym gatunku.

Niech więc zostanie, że będziemy mieli top 10 w szczupaku, top 10 w okoniu, top 10 w ..... i tak dalej, i tak dalej, przynajmniej jeśli o mnie chodzi. :)

Edytowane przez Dagon

• 0
Gość tfurczy ekspiert

Powinien być zakaz robienia zdjęć rybom, przecież one tracą szansę na przeżycie, przez zabawy z aparatem. Po co komu setne zdjęcie metrówki ? Długa ustawka z boleniem pod pachą, żeby ładnie wyszedł w oczojebnym hadeerze, okoń z paluchem w żołądku, zdychający sandacz z błyskiem flesza w ślepie, żeby było efektownie, itd. itp.

To co proponujecie niewiele się różni od zawodów organizowanych przez PZW na martwej rybie.

• 0
Gość tfurczy ekspiert

Odchodzimy od tematu, ale skoro pytasz byłoby nieuprzejmie z mojej strony... Tak, czasem łowię, np. na jerki w łowisku składającym się głównie z zatopionych drzew, są tam piękne sztuki, ale 50 % rzutów uzbrojoną przynętą kończy się zerwaniem na pniaku. Piękny atak na przynętę mi wystarczy, o dziwo czasem nawet da się chwilę holować żarłoka, zanim wypluje jerka. Polecam :) .

• 0

Jest wiele rzeczy których powinno się zakazać .

Przede wszystkim pisania i gadania głupot .

Nie będę się rozwodził bo każdy wie o co biega ,tylko niektórych ogarnia pomroczność jasna i ponosi fantazja.

Proponuję zrobić i zastosować się do tego co napisał grunwald 1980 ,będzie lżej na sercu .

• Like 2

• 0

Odchodzimy od tematu, ale skoro pytasz byłoby nieuprzejmie z mojej strony... Tak, czasem łowię, np. na jerki w łowisku składającym się głównie z zatopionych drzew, są tam piękne sztuki, ale 50 % rzutów uzbrojoną przynętą kończy się zerwaniem na pniaku. Piękny atak na przynętę mi wystarczy, o dziwo czasem nawet da się chwilę holować żarłoka, zanim wypluje jerka. Polecam :) .

Podziwiam :ph34r:  :o  ;)  :P  ,a jeszcze bardziej lubię ludzi z poczuciem humoru i fantazją :P :lol: :lol: :lol: :lol:

• 0
Gość tfurczy ekspiert

Podziwiam :ph34r:  :o  ;)  :P  ,a jeszcze bardziej lubię ludzi z poczuciem humoru i fantazją :P :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzięki :D , ale widzę, że paru osobom dałem do myślenia, choć na razie nie chcą tego po sobie pokazać :lol:  . Są różne modele wędkowania, nastawione na lans, fotki zbyt kolorowe, fotkę w WW, uścisk dłoni Prezesa, blogi "na Internecie" i TOP 10 , są też ludzie chodzący własnymi, cichymi ścieżkami, dalej od sprzętu, bliżej ryb i siebie. Próbujcie :rolleyes: .

Edytowane przez tfurczy ekspiert

• 0

Dzięki :D , ale widzę, że paru osobom dałem do myślenia, choć na razie nie chcą tego po sobie pokazać :lol:  . Są różne modele wędkowania, nastawione na lans, fotki zbyt kolorowe, fotkę w WW, uścisk dłoni Prezesa, blogi "na Internecie" i TOP 10 , są też ludzie chodzący własnymi, cichymi ścieżkami, dalej od sprzętu, bliżej ryb i siebie. Próbujcie :rolleyes: .

.Dałeś mi do myślenia,faktycznie.Szczerze mówiąc po przeczytaniu Twojego posta o niczym innym nie myślę...

Edytowane przez drag
  • Like 4

• 0

W temacie testów

Jestem bardzo ciekaw jak i czy propozycje które padły w wątku się rozwiną.

Tak sobie myślę że taki dział, gdyby powstał, mógłby się nazywać po prostu "Nasze testy" i wyglądać podobnie do zreformowanej giełdy,czyli:

Kołowrotki

Multiplikatory

Wędki

Przynęty

Linki

Pozostałe

Na forum pada mnóstwo pytań o sprzęt,wiele jest też odpowiedzi.Wszystko to jest porozbijane po różnych działach.Wiadomo,jest wyszukiwarka,ale ta niektórych parzy,inni nie za bardzo umieją jej używać.Przy testach zwykle pada zarzut braku obiektywizmu,ale pokażcie mi proszę w pełni obietywny test.Opisywać mielibyśmy sprzęty przez nas używane(właśnie o to chodzi)więc opinia siłą rzeczy byłaby subiektywna.Najważniejsze jest moim zdaniem to aby była odpowiedzialna.Zresztą myślę że jeżeli już ktoś zdecydowałby się na opublikowanie takiego testu to chciałby wnieść coś wartościowego.I tak przykładowo opisujemy wędkę:

Parametry(długość,waga,cw,moc,producent/ew.Twórca)

Akcja

Przeznaczenie

Własności użytkowe

Jakość wykonania

Nasze osobiste odczucia z używania sprzętu

Podsumowanie

Oczywiście świetnie byłoby gdyby taki test był poparty zdjęciami przedmiotowego sprzętu,w zasadzie powinien to być warunek konieczny.No i aby okres użytkowania był dłuższy niż pierwsze trzy entuzjastycznie-ekstatyczne dni nad wodą :) .

Gdyby taki dział mógł powstać i się rozwinąć byłoby super.Może nawet dzięki niemu powstałby o jeden wątek mniej z rodziny"kij na jazie i klenie do 300zł"? :D

Jeszcze jedno-jak najbardziej moim zdaniem powinna być dana możliwość zadawania pytań autorowi testu(nie gdzieś tam na priv,ale w wątku)

Pozdrawiam

Edytowane przez drag
  • Like 1

• 0

No , ale wrogowie są nam też przecież dla zdrowia potrzebni . Jednak skipper Michał dawał odpór powszechnej decojonnizacji . Jest naprawdę potrzebny , dlatego apeluję w ramach nowych pomysłów -  złóżmy w zamian ofiarę z nicości , te troszkę niebytów .. :whistling:  

• Like 1

• 0

Istnieje też możliwość, że lokalny koloryt nie czekał na koleżeńską propozycję amnestii, tylko wziął i przywrócił się sam. :ph34r:  ;)

Jeśli tak to chyba dość dobrze się kamufluje i zmienił koloryt kolorytu :)

Swoją droga,ot taki pomysł.Wątek dla zbanowanych.Żeby się mogli publicznie pokajać.Ciekawe by mogło być :D

• Like 1