Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zgadzam się z powyższymi wpisami kolegów bo nie da się ukryć,że Michał dodawał wyrazistości tematom,w których raczył zabrać głos.

Nurtuje mnie jednak pewna sprawa,mianowicie czy ktoś pomyślał o tej całej rzeszy "innych" zbanowanych,którzy być może też zasługują na amnestię (no może nie wszyscy,ale jakiś ułamek na pewno)...? :rolleyes:

• 0

No , ale wrogowie są nam też przecież dla zdrowia potrzebni . Jednak skipper Michał dawał odpór powszechnej decojonnizacji . Jest naprawdę potrzebny , dlatego apeluję w ramach nowych pomysłów -  złóżmy w zamian ofiarę z nicości , te troszkę niebytów .. :whistling:  

Jako powszechnie znany antagonista skippiego, proszę Sławku, byś zaprzestał prób wpływania na dyrekcję. Spytam wprost - wystarczy być gadułą z Łodzi i zawsze się z Tobą zgadzać,  by zyskać Twą przychylność?

W ciągu pierwszego miesiąca swojego tu pobytu skippi wielokrotnie i w licznych wątkach zmieniał swe zdanie o 180 stopni, pod wpływem osób o liczbie wpisów powyżej tysiąca. Dopiero później, gdy już wiedział, które opinie cieszą się poparciem - zaczął je głosić. Taki kumpel wszystkich. Pomimo tego, że widziałem (nie śledząc) wiele jego wpisów, nigdy nie znalazłem żadnego, który można by nazwać merytorycznym. Za to, jeśli popatrzysz na wątki opatrzone kłódkami, wielokrotnie były zamykane po jego wpisach. Nie uszanował licznych ostrzeżeń od moderatorów, próśb od osób, których wątki notorycznie zaśmiecał (czyli spamował), we wszystkich wątkach (prawie wszystkich) miał coś do powiedzenia, w zdecydowanej większości nie na temat. Był wyjątkowo uciążliwy. Zbanowanie skippiego dla portalu, nomen omen wymiany wiedzy (a nie politycznych poglądów), strata żadna a pożytek wielki. 

Nie widzę powodów do tworzenia precedensów i skoro moderatorzy podjęli taką decyzję, nie ma co z nią dyskutować. A cofnięcie bana uważam za niezwykle niebezpieczne i potencjalnie bardziej szkodliwe niż nawet słuszne cofnięcie suwerennie podjętej decyzji. Regulamin jest krótki, prosty i czytelny dla tych, którzy chcą go stosować. Dopiero notoryczne łamanie go grozi zbanowaniem. 

• Like 5

• 0

Jako powszechnie znany antagonista skippiego, proszę Sławku, byś zaprzestał prób wpływania na dyrekcję. Spytam wprost - wystarczy być gadułą z Łodzi i zawsze się z Tobą zgadzać,  by zyskać Twą przychylność?

W ciągu pierwszego miesiąca swojego tu pobytu skippi wielokrotnie i w licznych wątkach zmieniał swe zdanie o 180 stopni, pod wpływem osób o liczbie wpisów powyżej tysiąca. Dopiero później, gdy już wiedział, które opinie cieszą się poparciem - zaczął je głosić. Taki kumpel wszystkich. Pomimo tego, że widziałem (nie śledząc) wiele jego wpisów, nigdy nie znalazłem żadnego, który można by nazwać merytorycznym. Za to, jeśli popatrzysz na wątki opatrzone kłódkami, wielokrotnie były zamykane po jego wpisach. Nie uszanował licznych ostrzeżeń od moderatorów, próśb od osób, których wątki notorycznie zaśmiecał (czyli spamował), we wszystkich wątkach (prawie wszystkich) miał coś do powiedzenia, w zdecydowanej większości nie na temat. Był wyjątkowo uciążliwy. Zbanowanie skippiego dla portalu, nomen omen wymiany wiedzy (a nie politycznych poglądów), strata żadna a pożytek wielki. 

Nie widzę powodów do tworzenia precedensów i skoro moderatorzy podjęli taką decyzję, nie ma co z nią dyskutować. A cofnięcie bana uważam za niezwykle niebezpieczne i potencjalnie bardziej szkodliwe niż nawet słuszne cofnięcie suwerennie podjętej decyzji. Regulamin jest krótki, prosty i czytelny dla tych, którzy chcą go stosować. Dopiero notoryczne łamanie go grozi zbanowaniem. 

Choć aż tak jednoznacznie negatywnie bohatera wpisu Janusza nie osądzam,co do zasady zgadzam się całkowicie.Skippi na bana najzwyczajniej w świecie sobie zapracował.Piszę to jako osoba która raczej darzyła go sympatią,mimo tego że nie ze wszystkim co pisał się zgadzałem.Natomiast co do precedensu,wydaje mi się że nie byłby grożny.Każdorazowa,nazwijmy to, amnestia to i tak suwerenna decyzja administracji,która raczej nie musiałaby się obawiać konsekwencji takowej.Zresztą,to chyba pierwsza(jeśli się mylę proszę poprawić)sytuacja w której otwarcie,na forum ktoś w ogóle podnosi temat powrotu usera z banicji.Jestem ciekaw jak administracja zareaguje.

Mała uwaga.Zasadne chyba jest też pytanie co sam skippi myśli o 'powrocie".Bo może się obraził śmiertelnie i na zawsze?I może myśli sobie teraz...pocałujcie mnie w d...? :)

A tak już poważnie,myślę że lepsza taka decyzja jaka zapadła niż żadna.Bo to oznaczałoby że łamanie regulaminu nie zawsze musi mieć konsekwencje.

• 0

Aż takim zajadłym lokalnym patriotą nie jestem , Januszu , żeby choćby pomysleć o tym aby próbować wpływać na szanownych moderatorów , albo na samego szeryfa szeryfów  :o Nie sądze też aby funkcjonowała tu jakaś grupa trzymająca władzę , są raczej nieliczni , wygadani rezydenci :) Niezbędni ..

Wątek pt - nowe pomysły , zawiera wiele naprawde różnych propozycji , a ten mój nie jest chyba taki najgorszy . Tak prawdę mówiąc niespecjalnie przeszkadzają mi nawet najsłynniejsi tutejsi trolle , jak powszechnie nielubiany Robert Wilk o wielu dziwacznych wcieleniach . Może więc nie banować tych trudniejszych użytkowników dożywotnie , ale tylko okresowo zamykać im dostęp ?

Niech się z nami męczą :)

• 0

Proponuję wprowadzenie możliwości własnej negatywnej oceny forumowicza. Czyli czerwony prostokącik "nie lubię" . Jest zielony "lubię" więc dlaczego nie? Anonimowa ocena forumowicza tak jak w przypadku zielonego.

Oho,Andrzej ma chyba jakiegoś "nierwa" dzisiaj... ;)

Teraz poważniej,nie wiem czy to jest dobry pomysł.Wiesz stosunki między ludzkie to jednak subiektywne odczucie każdego z nas.

Czysto hipotetycznie.Załóżmy,że masz z kimś "zwarę" naklepie Ci tych czerwonych "karniaków" od groma i reputacja nadszarpnięta. :rolleyes:

Teraz jest tak,że jak się utożsamiasz z wypowiedzią danego użytkownika to ciśniesz "lubię to" odwrotnie nie wciskasz nic a jak Ci ktoś ciśnienie podniesie to w kolejnym poście walisz prosto z mostu co Cię boli i sprawa załatwiona a jak się sytuacja zacznie rozwijać to mod czyści lub kłódka i też sprawa załatwiona... ;)