Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cóż, każdy w cudzych postach widzi to co chce widzieć. Jedni niemerytoryczność i szkodliwość, inni odrobinę oddechu i zabawną lekturę. Tak widać musi być.

Edytowane przez Ghibli

• 0

Dwukrotny ban, poprzedzający ostateczną "banicję" to mało?

Przeciwwaga dla humoru i wesołego podejścia do życia też była dość spora, tak ze dwa, trzy razy ugryźć się w język i zawiesić palec, zanim kliknie się enter, to nie jest specjalny wysiłek, dzisiaj petycji kolegów by nie było, opozycji adwersarzy również, a tak - skippi za horyzontem.  ;)

Żeby nie było, tak samo się śmiałem czytając Twoje posty, jak niektórymi doprowadzałeś mnie do wrzenia. ;)  :)

Edytowane przez Dagon
  • Like 2

• 0

Dwukrotny ban, poprzedzający ostateczną "banicję" to mało?

Przeciwwaga dla humoru i wesołego podejścia do życia też była dość spora, tak ze dwa, trzy razy ugryźć się w język i zawiesić palec, zanim kliknie się enter, to nie jest specjalny wysiłek, dzisiaj petycji kolegów by nie było, opozycji adwersarzy również, a tak - skippi za horyzontem.  ;)

Żeby nie było, tak samo się śmiałem czytając Twoje posty, jak niektórymi doprowadzałeś mnie do wrzenia. ;)  :)

Się wziął i sam "przywrócił"...? :huh: ;) :lol:

najwidoczniej próbował  :rolleyes:

Edytowane przez Friko
  • Like 1

• 0

No właśnie :)

Czy przypadkiem na portalu społecznościowym nie pojawia się niewyraźna , acz widoczna forma ostracyzmu , a także nie funkcjonuje przywleczony ze świata polityki  mechanizm wytwarzania oraz naznaczania wrogów , oraz późniejsze smutne polowania z nagonką ? Nic mi oczywista do moderacji , raczej pytam o regulaminowy sens .. 

• 0

Panowie, to jest wątek poświęcony zgłaszaniu nowych pomysłów dotyczących konkretnych, systemowych ulepszeń funkcjonowania portalu a nie komentowaniu decyzji moderacyjnych. Bardzo proszę o powrót do meritum i trzymanie się tematu wątku. Temat Kolegi Skippiego na tym forum zakończył się wraz z zablokowaniem konta użytkownika i tego się trzymajmy.

Pozdrawiam 

• Like 2

• 0

Czyż Miłościwie Banujący nie może się mylić? Czy zawsze jest obiektywny? Mam nadzieję że tak.

Ale dość o Skippim. Przynajmniej z mojej strony. Nie znam gościa i nic mi do niego. Tym bardziej że to już łabędzi śpiew. Pora wziąć się do pracy.

Paka.

• 0

Skoro już jeden "pomysł" mamy, że tak powiem - z głowy.

Zapytam z ciekawości, czy coś dzieje się w tym temacie, czy też, brutalnie przerwany, też umarł?

Trochę szkoda byłoby.

Na razie to myślę jak to wykombinować. Chciałem kiedyś wprowadzić coś takiego ale zawsze wydwawalo mi się, że to będzie trudne w realizacji. A to powinno aż zachęcać forumowiczów do zgłaszania ryb. Jakąś alternatywą jest coś innego czyli

1. definiujemy górne wymiary - powiedzmy tak bym się załapał :) czyli

- szczupak - powyżej 110 cm
- boleń - powyżej 80cm
itd.

Wszyscy, którzy się załapią - dostają srebrną odzneczkę na forum z rybką TOP. A rekordzista - złotą rybkę. Ale by to dostać muszą być wpisane parametry/warunki połowu (oczywiście bez namiarów GPS na miejscówkę :). Ale nadal nie wiem czy to nie jest zbyt skomplikowane.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

• 0

Cześć,

Dzisiaj przez chwilę myślałem o tym. Chwilowo skolejkowany bo załatwiam dwie inne sprawy priorytetowe - Catch and Release i trochę lepszą optymalizację strony SEO. Może jest ktoś z Was, kto się zna na tym drugim temacie i chciałby mi pomóc?

Pozdrawiam

Remek

• 0

A może ktoś jeszcze chce pomóc? 

Słuchajcie co będziemy trzymać w tajemnicy. Uruchomiliśmy z Pittem na początek katalog multiplikatorów (obecnie ten moduł nie jest widoczny) - rozwiązanie jest gotowe (to kolejny zrealizowany pomysł z tej listy - inne czekają w kolejce). Jako pierwszy poszedł dział multiplikatorów bo chcemy przetestować zaproponowane rozwiązanie, wyciągnąć wnioski i albo zostawić albo wprowadzić ulepszoną wersję. Potrzebujemy rąk do pracy. Kto chce nam pomóc? O co chodzi?

O przeniesienie z xls danych do bazy. Trzeba każdy multik wprowadzić do bazy. Ktoś jest chętny? W tym temacie dowodziłby Pitt z jakimś moim wsparciem (głównie technicznym). Pomożecie?

• 0

skoro już mowa o nowych pomysłach to...

marzy mi się by w naszym kraju  -czemuż by nie na jerkbait.pl powstał odpowiednik tego:

http://www.flussinfo.net/oder-odra/galerie/

Czyli dana rzeka od zrodel do ujscia, nieco opisowki, i zdjecia - choćby i wstawiane przez użytkowników - z konkretnych odcinków danej rzeczki....

• Like 5

• 0

dzień dobry mam takiej pomysł, nie jestem z Polski ale na razie żyje i pracuje tu. Ile czasu tu jestem i szukam na internecie to jeszcze nie widziałem żadnych festynów z spiningu!!! nie mówje o zawodach!!! prosto organizować jakieś spotkanie spiningistow na jeziorze żeby zobaczyć jak kto i na co lowji  pogadać mężu soból itd... Jestem z Ukrainy u nas dużo są zawodów i festynów ale najlepiej lubię festyny bo na tych zawodach wszyscy boja się powiedzieć  jak lepiej łowić gdzie, no co, boja się pokazać swój sprzęt..... napszyklad pokaże wam filmik jak u nas to jest (nie zawody)   Festyny --- 1.    

2.

Zrobić wniosek 30-40zl, kopić prezenty dla wszystkich  żeby było ciekawo w końcu można zrobić imprezę, grilla.... :) przepraszam co pisze z pomyłkami jeszcze nie nauczyłem się pisać po Polsku  ale było by dobrze takie zorganizować.......   

• Like 2

• 0

dzień dobry mam takiej pomysł, nie jestem z Polski ale na razie żyje i pracuje tu. Ile czasu tu jestem i szukam na internecie to jeszcze nie widziałem żadnych festynów z spiningu!!! nie mówje o zawodach!!! prosto organizować jakieś spotkanie spiningistow na jeziorze żeby zobaczyć jak kto i na co lowji  pogadać mężu soból itd... Jestem z Ukrainy u nas dużo są zawodów i festynów ale najlepiej lubię festyny bo na tych zawodach wszyscy boja się powiedzieć  jak lepiej łowić gdzie, no co, boja się pokazać swój sprzęt..... napszyklad pokaże wam filmik jak u nas to jest (nie zawody)   Festyny --- 1.    

2.

Zrobić wniosek 30-40zl, kopić prezenty dla wszystkich  żeby było ciekawo w końcu można zrobić imprezę, grilla.... :) przepraszam co pisze z pomyłkami jeszcze nie nauczyłem się pisać po Polsku  ale było by dobrze takie zorganizować.......   

Dobre wejście. Popieram pomysł.

• Like 1