Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przyszedł mi do głowy taki pomysł. Poszerzanie wiedzy o C&R potrzebuje łatwo dostępnego prostego poradnika, który każdy mógłby sobie i innym wydrukować, złożyć i nosić wraz z dokumentami potrzebnymi nad wodą. Takiego punktu wyjścia do dalszego poszukiwania informacji na ten temat..., albo i nie, bo może już to wystarczy do zastanowienia się nad tym jak łowi się ryby. :)

Myślę, że nie było by to dużym problemem w takim gronie, aby rzeczy najistotniejsze uprościć, zawrzeć w jasnym przyjaznym przekazie urozmaiconym koniecznymi grafikami. Całość zaprojektować w formie składanej harmonijki, którą łatwo będzie złożyć do przechowania w dokumentach i rozłożyć do przeczytania. Umieścić to w formacie PDF do pobrania i zachęcać do druku, chociażby po to, by zamiast czynić niestosowne uwagi na widok wędkarza źle obchodzącego się z rybą, z uśmiechem na twarzy dać mu taką broszurę. Poza tym takie broszury ktoś może wydrukować w większej ilości i zanieść do zaprzyjaźnionego sklepu wędkarskiego. Być może pomysł podchwycą Koła PZW, mogą to wykorzystać do promowania własnego Koła i co ważne wniosą element edukacyjny.

Mamy też gadżety i sklep jerkbait. Może wykonanie okładki na dokumenty wędkarskie z Cach&Release i logo Street Fishing Poland lub innym na froncie było by dobrą propozycją przy okazji. Chętnie wymieniłbym własne okładki, na takie własnie. Myślę koszt produkcji nie byłby zbyt wysoki, poza tym idea szczytna :)

Edytowane przez joker
  • Like 6

• 0

Przyszedł mi do głowy taki pomysł. Poszerzanie wiedzy o C&R potrzebuje łatwo dostępnego prostego poradnika, który każdy mógłby sobie i innym wydrukować, złożyć i nosić wraz z dokumentami potrzebnymi nad wodą. Takiego punktu wyjścia do dalszego poszukiwania informacji na ten temat..., albo i nie, bo może już to wystarczy do zastanowienia się nad tym jak łowi się ryby. :)

Myślę, że nie było by to dużym problemem w takim gronie, aby rzeczy najistotniejsze uprościć, zawrzeć w jasnym przyjaznym przekazie urozmaiconym koniecznymi grafikami. Całość zaprojektować w formie składanej harmonijki, którą łatwo będzie złożyć do przechowania w dokumentach i rozłożyć do przeczytania. Umieścić to w formacie PDF do pobrania i zachęcać do druku, chociażby po to, by zamiast czynić niestosowne uwagi na widok wędkarza źle obchodzącego się z rybą, z uśmiechem na twarzy dać mu taką broszurę. Poza tym takie broszury ktoś może wydrukować w większej ilości i zanieść do zaprzyjaźnionego sklepu wędkarskiego. Być może pomysł podchwycą Koła PZW, mogą to wykorzystać do promowania własnego Koła i co ważne wniosą element edukacyjny.

Mamy też gadżety i sklep jerkbait. Może wykonanie okładki na dokumenty wędkarskie z Cach&Release i logo Street Fishing Poland lub innym na froncie było by dobrą propozycją przy okazji. Chętnie wymieniłbym własne okładki, na takie własnie. Myślę koszt produkcji nie byłby zbyt wysoki, poza tym idea szczytna :)

Fajny pomysł Robercie - takie 10 przykazań nowoczesnego wędkarza.

• Like 3

• 0

Panowie a co sądzicie o tym by założyć temat dla konkretnej ryby i każdy z nas by opisał jakiego wędziska używa i dlaczego. Można by fotkę z ugięciem zamieścić. Dość często nawet za często pojawia się kolejne pytanie o wędkę pod np okonia czy pstrąga.

• 0

@remek, a czy byłaby możliwość ustawienia czegoś takiego (nie bardzo wiem jak to ująć) jak odnośnik do nicku? np. dając przed nickiem "@" podświetla się on w komentarzu na niebiesko i osobie, która została wywołana przychodziłoby powiadomienie "Ktoś wspomniał o Tobie w komentarzu" (po kliknięciu na komunikat automatycznie przenosiłoby do tego wątku.

Jest to tylko luźna propozycja do rozpatrzenia ;)

ps. nie wiem czy pojawiła się już podobna propozycja, na przejrzenie całego wątku nie stety nie mam czasu.

Edytowane przez Pride

• 0

Dla dobra forum konieczny jest własny hosting . Problemy z wrzucaniem zdjęć i obecnością dużej ilości miniatur powodują że poziom leci niestety w dół . 

http://jerkbait.pl/topic/36343-kr%C3%B3tki-kurs-wrzucania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum/page-2#entry1818861

Hostinguje na googlu i zaden hosting na jerku mi niepotrzebny ;) 

• 0

Próbowałem zadać to pytanie w innym wątku , ale tam pewnie przejdzie to niezauważone <_< .

Czy jest tworzony terminarz imprez SFP 2016? Jeśli tak to kiedy będzie ogłoszony do forumowej wiadomości? :)

Taki terminarz pomógł by przy organizacji wolnego czasu na czas zawodów :) i logistyki :D .

• 0

Próbowałem zadać to pytanie w innym wątku , ale tam pewnie przejdzie to niezauważone <_< .

Czy jest tworzony terminarz imprez SFP 2016? Jeśli tak to kiedy będzie ogłoszony do forumowej wiadomości? :)

Taki terminarz pomógł by przy organizacji wolnego czasu na czas zawodów :) i logistyki :D .

Tak. Obecnie potwierdzamy terminy z miastami. Harmonogram ustaliliśmy, lokalizacje imprez, wnioski w większości już u Prezydentów miast, dyrektorów o/PZW, czekamy na zatwierdzenia. Komunikacja terminów oraz promocję imprez przewidzieliśmy po 6.03.2016, czyli od następnego tygodnia. Do tego czasu chcemy mieć zarezerwowane terminy.

W tym roku cykl imprez (6 miast) nazwaliśmy Street Fishing Extreme 2016. Dlaczego? O tym też za chwilę ... W tym roku mamy sporo zmian. Zeszły rok był poligonem doświadczalnym, a ten ... będzie inny :) Starujemy w maju, kończymy w październiku ... To tyle na ten moment.

• Like 6

• 0

Ostatnio narobiło się sporo nowiciuszy którzy za wszelką cenę chcą wejść na giełdę i piszą posty jak najęci. Tak jak @Radosław Es wczoraj i dzisiaj. Tylko zaśmieca to forum.

Może by tak wydłużyć czas do 60-90 dni pobytu na forum przed wejściem na giełdę i do tego zmniejszyć lub znieść limit postów?