Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Piotrze.

Przyjacielu :)

Sprawa wygląda tak - jeśli do swojego pomysłu znajdziesz odpowiednio liczną grupę poparcia, mogę próbować wesprzeć taki pomysł. Podobne rozwiązania są raczej regułą, a nie wyjątkiem na licznych portalach. Od Facebooka i YouTube począwszy, na niszowych skończywszy. Nie ma to nic wspólnego z narodowością, a raczej z realną potrzebą. Na podobnej zasadzie funkcjonują emotikony. Szybko i łatwo można przekazać pewne informacje, typu - widziałem, wspieram, doceniam, podoba mi się. Wszystko to jednym kliknięciem. Szybko i łatwo, czyli spełniając cel główny powstania internetu. A że wolałbyś normalnie pogadać, uzyskać czyjąś wzmożoną uwagę przez dłuższy czas... Cóż, nie Ty jeden ;) Ale nakazami administracyjnymi tego nie osiągniesz, niestety. Czyli albo znajdziesz dla swojego pomysłu naprawdę liczne poparcie, albo też będziesz musiał znaleźć inne sposoby, by osiągnąć satysfakcjonujące Cię funkcjonowanie swojego wątku. Jakąkolwiek drogę wybierzesz, trzymam kciuki, byś zdobył to, czego potrzebujesz.

:)

• 0

Pewnie już było, ale proponuje w dziale giełda oddzielny wątek pt. "przynęty". Po raz kolejny już ktoś sprzedaje wyłącznie przynęty w dziale sprzęt  i po raz kolejny tytuł wprowadza w błąd p.t. np. zestaw na pstrąga i ani słowa więcej. Człowiek wchodzi bo coś tam może i szuka dla siebie i znajomych, a tam tylko i wyłącznie przynęty ... Szanowana moderacjo i wszyscy użytkownicy tego sympatycznego forum: nie wiem jak dla Was, ale dla mnie sprzęt to nie przynęta.

• 0

Sławek są przecież tagi, w tym i przynęty.

My jedynie możemy liczyć na prawidłowe ich wykorzystanie.

Ja powiedziałbym, że liczyć to można i na szóstkę w totka co też czynię ze trzy razy w roku bo jak to mówią aby wygrać trzeba grać ;)

Może w takim razie można byłoby przenosić takie ogłoszenia w odpowiednie miejsce ? Nie mówię aby sprawdzać wszystko, ale jak się przy okazji trafi to może warto tak robić ? Z czasem będzie tylko lepiej :) Ps. Musz szybko coś skrobnąć bo dziwna cyfra przy moim poście się pojawiła :angry:

Edytowane przez SlawekNikt

• 0

(...)

Może w takim razie można byłoby przenosić takie ogłoszenia w odpowiednie miejsce ? (...)

Można by.

Zamiast moderować całe forum, można by całą energię przenieść na giełdę i bez końca przenosić, poprawiać, uzupełniać, za rączkę prowadzić. Czasowo mniej więcej by na to samo wyszło. Tylko jedno małe "ale" - jak myślisz, długo by forum przetrwało? Choć giełda miałaby się dobrze... 

• 0

Ja powiedziałbym, że liczyć to można i na szóstkę w totka co też czynię ze trzy razy w roku bo jak to mówią aby wygrać trzeba grać ;)

Może w takim razie można byłoby przenosić takie ogłoszenia w odpowiednie miejsce ? Nie mówię aby sprawdzać wszystko, ale jak się przy okazji trafi to może warto tak robić ? Z czasem będzie tylko lepiej :) Ps. Musz szybko coś skrobnąć bo dziwna cyfra przy moim poście się pojawiła :angry:

Nie podejmiemy się zmiany tagów w ogłoszeniach i tak dużo czasu poświęcamy forum, giełda jest tylko dodatkiem.

To sprzedającym powinno zależeć na jak najlepszym o tagowaniu i daniu przejrzystego tytułu żeby zachęcić kupców.

P.S. Liczba była znakomita.

• 0

Można by.

Zamiast moderować całe forum, można by całą energię przenieść na giełdę i bez końca przenosić, poprawiać, uzupełniać, za rączkę prowadzić. Czasowo mniej więcej by na to samo wyszło. Tylko jedno małe "ale" - jak myślisz, długo by forum przetrwało? Choć giełda miałaby się dobrze... 

Już napisałem jak to widzę czyli niejako przy okazji ... alle widzę, że w kosmicznym błędzie jestem ... a są już ogłoszenia z czapy czyli np. tzw. wyprz ciuchów coś jak w factory :P Nie zamierzam walczyć z wiatrakami. Skoro uważacie, że jest dobrze to niech i tak zostanie ... 

• 0

(...) Skoro uważacie, że jest dobrze to niech i tak zostanie ... 

Nie uważamy, że jest dobrze. 

Ale jeśli dorosły człowiek ma problemy, by właściwie opisać, co chce sprzedać, to nikt go za rękę prowadził nie będzie, bo to wyłącznie jego (sprzedawcy) broszka. Szkoda naszego czasu i energii, by tak moderować giełdę, to jest tylko dodatek do forum i tego faktu niegramotni sprzedawcy nie zmienią. A dla moderacji są inne priorytety na forum.

B)

• 0

Nie uważamy, że jest dobrze.

Ale jeśli dorosły człowiek ma problemy, by właściwie opisać, co chce sprzedać, to nikt go za rękę prowadził nie będzie, bo to wyłącznie jego (sprzedawcy) broszka. Szkoda naszego czasu i energii, by tak moderować giełdę, to jest tylko dodatek do forum i tego faktu niegramotni sprzedawcy nie zmienią. A dla moderacji są inne priorytety na forum.

B)

I tu w tym ustępie ma pan panie pośle kupę racji ????

• 0

Na giełdzie w dziale sprzedam przydałoby się w pierwszym poście lub następnym, pole edycji( ważne przez cały czas sprzedaży), które umożliwiało by sprzedającemu pozostawianie informacji dla kupujących, przez cały czas trwania sprzedaży. Zamiast pisania kolejnych postów, że idę na obiad i będę dostępny za 1h.

Pozdrawiam M.

• 0

...Można by zrobić 'tryb nocny'? Tak, żeby dało się zmieniać między białą a czarną/szarą stroną, np. za pośrednictwem przycisku w lewym górnym rogu lub ustawień.

Można by- ale admin mógłby się spocić ;)

Zrób sobie dobrze sam: zainstaluj wtyczkę Stylish, do tego styl- przykładowo nightmod black i będzie JB wyglądać tak:

post-65245-0-19533100-1524423115_thumb.png

A przełączasz się ikonką na pasku:

post-65245-0-92856500-1524423271_thumb.png

• Like 6

• 0

Witam, jest możliwość utworzenia nowego tematu ? działu ? coś w stylu zakładka Sport ? Wiele osób startuje w różnych zawodach czy to komercja czy GPP, Street Fishing itd itd  po zawodach spostrzeżeniami wymieniają się w tematach danego zbiornika. Myślę że dobrze by było mieć wszystko w jednym miejscu, nie zasypujemy wtedy "Wieści z nad wody" komentarzami o organizacyji czy wynikach itd. 

• Like 1

• 0

Witam, jest możliwość utworzenia nowego tematu ? działu ? coś w stylu zakładka Sport ? Wiele osób startuje w różnych zawodach czy to komercja czy GPP, Street Fishing itd itd  po zawodach spostrzeżeniami wymieniają się w tematach danego zbiornika. Myślę że dobrze by było mieć wszystko w jednym miejscu, nie zasypujemy wtedy "Wieści z nad wody" komentarzami o organizacyji czy wynikach itd. 

Brakuje tu czegoś na wzór kalendarza, tablica ogłoszeń - zawody spotkania, imprezy, zloty gdzie można wrzucać informacje.

Uzupełnieniem mogły by być dyskusje o zawodach.

• 0

a moze takie cos : 

łapka w gore  ( zamiast lubie to ) i łapka w doł .... 

a pod liczba postow uzytkownika napisane ile dany uzytkownik ma łapek w gore a ile łapek w doł 

Ten pomysł był już kilka razy podnoszony.

Sytuacja jest prosta - redakcja nie jest przychylnie do tej koncepcji nastawiona, a nawet gdyby była, to nie ma technicznej możliwości, by dodać kolejny znacznik. Bardziej potrzebny byłby np. "pomógł" - można mieć mało postów, a być bardzo przydatnym dla forum - i odwrotnie, być gadułą z tysiącami postów i żadnych merytorycznych treści nie przekazywać... W najbliższym czasie nie zanosi się na "przenosiny" forum na coś nowocześniejszego, więc żadnych zmian nie będzie B)

• Like 1