Skocz do zawartości
  • 0

NOWE POMYSŁY

admin

Pytanie

Cześć,

Mam do Was ogromną prośbę. Mianowicie jeśli macie nowe pomysły dotyczące funkcjonowania forum proszę o wstawianie ich do forum "Regulaminy, uwagi i spostrzeżenia na temat jerkbait.pl". Wiele osób przesyła mi różne zapytania na prywatne wiadomości a ja chciałbym by pomysły były poddawane pod dyskusję właśnie tutaj. Wtedy jest szansa nie tylko na wprowadzenie usprawnień na forum ale również na optymalizację pomysłu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dla mnie wkurzające jest to , że nie można normalnie pogadać na  forum , o ty gdzie i co się połowiło :(  . Wszyscy wiemy , że jesteśmy inwigilowani przez tak zwanych "gości". Wiem też , że część z nich po prostu sprawdza , gdzie jest dostęp do mięsa :angry: . Może warto by było utrudnić im dostęp do "Wieści znad wody" -_-  ? Nam pozwoliło by to bardziej otwarcie pisać ,  o swoich sukcesach , a i parę ryb by ocalało :)  .

• Like 1

• 0

@pisarz i tak i nie ... obawiam się jednego, że zacznie nabijać licznik rejestracji i martwych dusz ... kiedyś pewnie bym się cieszył a teraz niekoniecznie. Wolę mieć mniej osób na liczniku a zdecydowanie bardziej aktywnych, dzielących się swoją wiedzą, swoimi umiejętnościami. Nie mówię, że się mylisz ale mam odmienne odczucie - mogę się jednak mylić.

• Like 1

• 0

... Może warto by było utrudnić im dostęp do "Wieści znad wody" -_-  ? Nam pozwoliło by to bardziej otwarcie pisać ,  o swoich sukcesach , a i parę ryb by ocalało :)  .

Co masz na myśli z tym "otwartym pisaniem" ? Ja uważam że podanie rodzaju przynęty, miejsca (napływ, warkocz itd. ) ewentualnie warunków pogodowych w zupełności wystarczy. Dzielenie się dokładną wiedzą na temat miejscówek, ja stosuję jak najbardziej...w stosunku do zaufanych osób. Forum to miejsce publiczne toteż korzystają z niego "goście". Myślę że dobrym kierunkiem są cykliczne spotkania forumowiczów, gdzie okoliczni pasjonaci mogą się poznać osobiście, wymienić wiedzą, również tą tajemną, bez niechcianej publiki.

• 0

Z nowego wpisu: http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpis%C3%B3w-na-forum-jerkbaitpl/

• WARTOŚĆ - umieszczaj wartościowe informacje. Jeśli złowiłeś rybę napisz na jaką przynętę, na jaki sprzęt, jakie były warunki połowu. Napisz coś ciekawego, coś czego sam chciałbyś się dowiedzieć od innego forumowicza. Pamiętaj, że jesteśmy tutaj by dzielić się swoją wiedzą, spostrzeżeniami. Samo zdjęcie to ZA MAŁO!

• 0

Carlvan ja bym się powstrzymał z tym stwierdzeniem - Sławka bardzo szanuję i uważam, że jest cenną osobą na tym forum.

Nie jestem długo na tym forum i może mało wiem. Nie bawi mnie przebijanie się przez bełkot SOB. Proponuję wydzielić wątek dla niego. Bedzie czysto, przyjemnie i grzeczniej. Skoro checie coś zmienić to pora wyłapać takie kwiatki które prowokują do gównoburzy. Forum będzie przyjemniejsze do czytania. Zgadzam się w tym wypadku z @Carlvan
  • Like 1

• 0

@Lars .. nie rozumiem ... możesz wyjaśnić? Już mi chyba mózg nie funkcjonuje :)

Myślę że kolega @Lars ma na myśli to że załóżmy zakłada sobie swój wątek i udostępnia pisanie np. tylko tym co są w grupie Zaawansowani albo Team Jerkbait czy Blogerzy a nie pozwala na to np. grupie Forumowicze albo Nowy.

• 0

Co masz na myśli z tym "otwartym pisaniem" ? Ja uważam że podanie rodzaju przynęty, miejsca (napływ, warkocz itd. ) ewentualnie warunków pogodowych w zupełności wystarczy. Dzielenie się dokładną wiedzą na temat miejscówek, ja stosuję jak najbardziej...w stosunku do zaufanych osób. Forum to miejsce publiczne toteż korzystają z niego "goście". Myślę że dobrym kierunkiem są cykliczne spotkania forumowiczów, gdzie okoliczni pasjonaci mogą się poznać osobiście, wymienić wiedzą, również tą tajemną, bez niechcianej publiki.

Co mam na myśli , hmm -_- ? Konkretny przykład ! Kilku kolegów z forum, w  tym i ja , zaczęło spotykać się na Warszawskiej rafie . Miejsce trudne , ale ogólnie znane . Kilka wpisów o tym że połowiliśmy w wątku "Warszawska Wisła" , spowodowało że rafy zamieniły się w Marszałkowską w godzinach szczytu :( .

Edytowane przez pisarz

• 0

A ja uważam że przeciwwaga musi być - a SOB wnosi coś takiego. Można polemizować albo zamilknąć. Zgadzać się albo nie. Wreszcie czytać co napisze albo i nie.  Ale wycinać kolegę... oj... NIE!

Brak opozycji prowadzi tylko do samozadowolenia :excl: .wycięcie tak barwnej postaci jaką jest SOB , byłoby barbarzyństwem. :)

• Like 2

• 0

Myślę że kolega @Lars ma na myśli to że załóżmy zakłada sobie swój wątek i udostępnia pisanie np. tylko tym co są w grupie Zaawansowani albo Team Jerkbait czy Blogerzy a nie pozwala na to np. grupie Forumowicze albo Nowy.

Prawie o to mi chodziło. Dokładnie miałem na myśli to aby autor tematu miał możliwoś decydowania kto konkretnie może brać udział w dyskusji i blokować tylko w tym danym temacie osoby niepożądane. Zmniejszy to ilość trolowania i niepotrzebnych spięć. Powstaną w ten sposób zamknięte grupy dyskusyjne a widzę, że jest to czasami potrzebne. Tylko to chyba niemożliwe technicznie.

• 0

W kontekście tego co napisał @pisarz, czy istnieje techniczna możliwość tworzenia tematów tylko dla wybranej grupy użytkowników? Na zasadzie, udostępniania przez autora tematu możliwości wzięcia udziału w danej dyskusji?

Fajny pomysł - możliwość dodawania "dostępu" do wątku grupom lub pojedynczym uzytkownikom chociaz częściowo ograniczyłoby strach przed "mięsiarskimi podglądaczami" czyhającymi na fotki lub informacje o miejscówkach...
  • Like 1

• 0

Prawie o to mi chodziło. Dokładnie miałem na myśli to aby autor tematu miał możliwoś decydowania kto konkretnie może brać udział w dyskusji i blokować tylko w tym danym temacie osoby niepożądane. Zmniejszy to ilość trolowania i niepotrzebnych spięć. Powstaną w ten sposób zamknięte grupy dyskusyjne a widzę, że jest to czasami potrzebne. Tylko to chyba niemożliwe technicznie.

Od tego jest i powinien byc moderator :)

Jak dla mnie takie zamkniete watki to zly pomysl

• 0

Od tego jest i powinien byc moderator :)

Jak dla mnie takie zamkniete watki to zly pomysl

Tylko czasami moderator nie daje rady lub ma inne spojrzenie niż autor tematu. To może być również odpowiedź na pojawiającą się potrzebę elitarności :). Edytowane przez Lars
  • Like 1

• 0

Tylko czasami moderator nie daje rady lub ma inne spojrzenie niż autor tematu. To może być również odpowiedź na pojawiającą się potrzebę elitarności :).

No wiesz, jak ktos ma inne spojrzenie to nie znaczy ze ma je zle.

Dajmy przyklad ze to przejdzie:

Zakladam watek powiedzmy o pracowni x, wywalam z grupy pana x plus wszystkich mu kibicujacych i juz zdrowo moge pisac o nim co mi sie zywnie podoba. Zapraszam do grupy tylko te osoby, ktore tez beda mialy podobne zdanie do mojego i po sprawie.

Takie kolko odoracyjne i punkt widzenia tylko z jednej strony :)

• 0

Pewnie że niemożliwe. Aly gdy ktoś sie zadeklaruje a później wpadka to isnieje coś takiego jak wstyd. Przecież do puchy za to się nie idzie.

W sumie to wydawalo mi sie ze jak logujesz sie na portal C&R to jest to rownoznaczne z deklaracja ze wypuszczasz ryby :D :D

• 0

No wiesz, jak ktos ma inne spojrzenie to nie znaczy ze ma je zle.

Dajmy przyklad ze to przejdzie:

Zakladam watek powiedzmy o pracowni x, wywalam z grupy pana x plus wszystkich mu kibicujacych i juz zdrowo moge pisac o nim co mi sie zywnie podoba. Zapraszam do grupy tylko te osoby, ktore tez beda mialy podobne zdanie do mojego i po sprawie.

Takie kolko odoracyjne i punkt widzenia tylko z jednej strony :)

I tu jest rola moderatora  :)