Skocz do zawartości

Wspolne połowy / centralna polska i nie tylko....

Jeziorm 1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuje wedkarzy a okolic Sieradza (ale nie tylko ) w celu wspolnych wypraw wedkarskich (oczywiscie TYLKO spinning ;) )

Moga to byc dłuzsze wypady gdzies dalej(dysponuje autem :mellow: takze z transportem nie ma problemu) lub w okolicach Sieradza.

Mysle ze wspolne wypady to dobry sposob na nauke i wymiane doswiadczen jesli chodzi o nasze wspolne hobby wiec zapraszam.

Prosze pisac na priv lub na forum...jak kto chce ;)

pzdr

No to ja jestem chetny na te browary (poważnie)...z rybami sie zobaczy ;)

PS widze ze nie ma wedkarzy z centralnej Polski...chyba ze macie juz swoje ekipy :unsure:

Myslalem ze poznam nowych zapaleńcow a tu lipa...trezba sie stałej ekipy trzymac bo wedkarzy (nie miesiarzy) to u nas jak na lekarstwo :(

Pzdr

Wtam cie @Jeziorm 1.

Mieszkam blisko Sieradza więc może kiedyś się spotkamy na rybkach.

W tej chwili niemam za bardzo czasu na wędkowanie ale jak tylko znajdę wolną chwilę to możemy się umówić.

Kiedyś pracowałem w Sieradzu i czasem wybierałem się nad rzekę w pobliżu mostu wiszącego.

Powiedz jak teraz u was sprawa z rybkami,co można połowić na Warcie ?

Witam cię @Warciak.

Niestety odcinek Kaliski jest dosyć kiepski.Można tu trafić sporadycznie klenia,jazia,świnkę a trochę częściej szczupaka i okonia.Niestety szczupak niewielki a i okoń też nie powala wielkością.

:(

Ale za to poniżej Kalisza tzn. od Kościelnej Wsi aż do wysokości Gołuchowa sprawa ma się znacznie lepiej. :D

Jest to moj pierwszy post na forum dlatego WItam Wszystkich serdecznie...

Ja wraz z moim kolega napewno bedziemy 1 maja nad Warta w Sieradzu w okolicy mostu kolejowego (Warta-Sieradz) Jesli sa jacys chetni na wspolne łowienie to zapraszamy :D

Moj numer gg: 5153541 Krzysiek Wacenty

P.S

Zdjecie które mam w avatarze bylo robione wlasnie w siradzu(mój pierwszy i jak dotad jedyny Boleń)...

Dzieki za wszytskie odpowiedzi koledzy !!!

Lesiewicz pytałes o połowy na warcie...dobrze nie jest ale zawsze mozna cos trafić...dwa lata temu złapałem bolenia 6,40 82 cm wlasie w okolicach sieradza :o ,poprostu trezba byc czesto nad woda ale to zasada nie tylko w sieradzu ;)

Zapomniałbym...trafiaja sie tez przyzwoite klenie,jazie i..brzany.

Oczywiscie jak bedziesz miał wiecej czasu umawiamy sie na rybki :mellow:

Pozdrawiam

PS.

Krzysiek wacenty jesli poszukujesz bolenia to polecam most ale ten w warcie,wiem ze juz sie ruszyły.

Od niedzieli chodze w okolicach mostu kolejowaego na sieradzu i lipa tzn. cisza :(

PZDR

Lesiewicz mozesz mi cos powiedziec na temat zbiornika zaporowego szałe ?

Byłem tam ostatnio na łodce....9 godzin pływania i 2 okonie ;)

Wiem ze na płyciznach sandacze gryzą ale na nie poczekam do czerwca.

Napisz gdzie mozna tam teraz poszukac jakiegos zebacza ewentualnie ładnych okoni.

PZDR

Ten zbiornik nie jest szczupakowym eldorado chociaż zdarzają się i metrówy.Najlepiej zacząć szukać od srodka tamy przesuwając się w stronę otwartego jeziora.

Dobre miejsca są na wprost skarpy tylko trzeba wiedzieć gdzie jest koryto.

Ciekawa miejscówka na okonie jest od strony lasu na wysokości zatoki.

Najlepszą miejsce na kilowe okonie zdradzę ci jak się kiedyś umówimy na wspólne wędkowanie.

Może w czerwcu będę miał trochę czasu to połapiemy okonie i sandacze których jest całkiem sporo.

Pozdrawiam.

• 1 miesiąc temu...

Z brzegu sandacze też można łapać ale tylko wcześnie rano i wieczorem kiedy robi się szarówka.

Oczywiście nie we wszystkich miejscach biorą, ale jest kilka od strony lasu gdzie można połapać.I jest jedno miejsce gdzie stare koryto jest 10m od brzegu ,ale to jest tajemnica i o tym cichosza :unsure:

Bardzo dziękuje chłopaki za te informacje.

Jeśli mogę to chciałbym jeszcze tylko zapytać czy na tym jeziorze są jakieś dodatkowe opłaty i ewentualnie gdzie je wnieść ?

A te głębsze miejsca to od strony północnej czy południowej ? Gdzie zostawic samochód ?

Wiem że każdy z nas wędkarzy ma swoje tajemne miejsca których sie nie zdradza ale do tego zbiornika mam ponad 150 km wiec chciałbym chociaż o 50% zwoiększyć swoje szanse.

A teraz jeszcze to magiczne słowo : PROSZĘ

Chocby garść informacji jak nie na ogólnym to choćby na PW. PROSZĘ :blush::blush:Embarassed