Kajtelek2 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Witam , w sezonie 2014r. biorę pod uwagę zakup nowego silnika , mam pytanko o silnik Minn Kota z serii Traxxis , czym się różni od serii Endury ? Czym się różnią te dwa modele z tabelki , jaki uciąg w kg mają ? Jaki akumulator żelowy pod taki silnik stosować na całodniowy trolling z przystankami na małego grilla? Zmieniając orginalną śrubę na 3 - łopatkową , odczuwalna jest różnica przy pływaniu ? Zastosowanie pływadło około 3,2m , dwie osoby , średni prowiant , pod metodę trollingową , by dawał radę na większej fali. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lopez77m Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Niektórzy uparli się aby udowodnić wyższość Haswinga czy Osapiana nad MK. Nie przegadasz .... Tym bardziej że niedawno sami szukali ,pytali o silnik , akumulator to są wiarygodni fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Nie przegadasz .... Tym bardziej że niedawno sami szukali ,pytali o silnik , akumulator to są wiarygodni fachowcy Miałem 4 czy 5 silników. Akumulatorów od nowości pewnie z 8. Mam fioła na tym punkcie i często je w domu testuję. Ładowarek 5. Dlatego się w tym temacie wypowiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mam użytkuję MK 55 lb traxxis + 100 ah kwasiak snajder ,100 ah kwasiak baner.Czy polecam - TAK zdecydowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Andrzeju wiesz, że bardzo Twoje rady cenię, wiem że masz rację że MK lepsza, tylko jedno ale, też może się trafić jakaś wadliwa sztuka i bujaj się takim bublem później, a płaci się jak za mokre zboże. Chcę dobrze wybrać, czyli stosunek ceny do jakości. Będę pływał zapewne rzadko w roku więc w swoim przypadku nie widzę sensu przepłacania za MK. Za 1000 może padnie jakiś kijek JDM . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Mam użytkuję MK 55 lb traxxis + 100 ah kwasiak snajder ,100 ah kwasiak baner.Czy polecam - TAK zdecydowanieNikt nie kwestionuje tego, że nie jest bardzo dobry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Problem leży jeszcze głębiej - wszystko co dzis robią robią tak żebyś za długo go nie użytkował to dotyczy i sprzętu wędkarskiego i RTV i AGD. Józku jak by nie patrzył kasa zostaje na kreciol lub wędkę, pływać będziesz tak samo, jesli masz w planie jeszcze nim zakupy to kasa sie przyda.I jestem skłonny założyć sie o dobra butelkę whisky ze sie to potwierdzi w praktyce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) Niektórzy uparli się aby udowodnić wyższość Haswinga czy Osapiana nad MK. To chyba jedna i ta sama firma co ? Chyba ze cos sie zmieniło ??? Edytowane 8 Marca 2016 przez PiernikTorunski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Haswing to firma, osapian to model.W moim przypadku zadecydowała cena. Miałem starą minn kotę, chodziła wiele lat bez zarzutu. Gdyby ceny osapiana i traxisa byly zblizone długo bym się nie zastanawiał, tylko bral MK. A ze jest jak jest, to stalem sie szczesliwym (poki co) posiadaczem osapiana 55max. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Haswing to firma, osapian to model.W moim przypadku zadecydowała cena. Miałem starą minn kotę, chodziła wiele lat bez zarzutu. Gdyby ceny osapiana i traxisa byly zblizone długo bym się nie zastanawiał, tylko bral MK. A ze jest jak jest, to stalem sie szczesliwym (poki co) posiadaczem osapiana 55max.To jest niezaprzeczalny argument, 1000zł więcej, trochę za dużo wychodzi, przy 500 warto się zastanowić.Nie ma porównania powiedzmy jakbym miał kupić vańka za 1500zł a stellę za 2000zł - tu różnice są zdecydowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Zwarcie i brak ochrony przed nim spowoduje w kazdej jednej marce uszkodzenie . tu nie ma znaczenia firma Mk haswing honda czy mercedes. po to sie je stosuje ,co by uchronic przed takimi rzeczami...gdyby bylo zabezpieczenie i zadzialalo prawidlowo to na 99% tylko jeden elemnt by padl. silnik badz aku. Duzo osob brzydko mowiac na to ch. kladzie , twierdzac , ze tyle plywam i nigdy nic . Tak samo jest z echosondami i cala reszta elektroniki Edytowane 9 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pio76 Opublikowano 10 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 A kto użytkuje MK 80 lb...i może mi powiedzieć coś na jego temat. Bo jestem zainteresowany jego zakupem albo klasycznym albo zakładanym na spalinę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Do pontonu 320 ,Haswing 45 MAX wystarczy czy lepiej podpiąć 55 MAX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jozi Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Myślę, że lepiej dopiąć 55.Ponton stawia większy opór jak łódź, zapas mocy masz w razie potrzeby ucieczki, czy płynięcia podczas większego wiatru, formalnie i na 45 popłyniesz, jest tylko to ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 W każdym przypadku lepiej większy tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 W poprzednim sezonie używałem Minn Koty 34 ,pod falę to wegetacja ,wcześniej używałem go łodzi było trochę lepiej .Zmiana na większy jest pewna .Wszyscy mówią że 55 będzie dużo szybciej rozładowywać akumulator i czy aby będzie dużo mocniejsza od 45 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Między 40lbs a 55 mam jakieś 1.5km/h różnicy na flaucie . Na 40 mnie Spychalo praktycznie brak kontroli na 55 żółwiem ale do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Jakiego akumulatora używasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 1x100 + 2x65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Panowie, śruba Kippawa do Traxxis i musi iść, o ile się prąd zapewni. U mnie 160Ah 4 sezon zaczął już. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Pływasz pontonem czy łódką.Wszystkie 3 zabierasz ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Do traxxisa 55 z maksymizerem zabieram na cały dzień trolla Bannera 100 Ah i Trojana 115Ah. Robię do 30 km ze średnia prędkością 3 km/h. I aku nie schodzą dużo poniżej 11V pod obciążeniem. Trojan tak do 20 km wystarczy ale przeżył już swoje. Robił więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Zależy jakie Bajoro i ile pływania. Ca cały dzień to 2szt 100+65 na robienie map pakuje ile wlezie. Pływam pontonem 3.2m na Zaporowki 100ah to minimum. Chyba że płyniesz z pkt a do b i stoisz 3h. To w tedy starczy bez niczego Edytowane 11 Marca 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Usunąć... nie ten temat Edytowane 12 Marca 2016 przez K-Pon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusszr Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) A kto użytkuje MK 80 lb...i może mi powiedzieć coś na jego temat. Bo jestem zainteresowany jego zakupem albo klasycznym albo zakładanym na spalinę...Ja użytkuję MK 80 Traxxisa od kilku lat na akumulatorach Trojana 130Ah. Mocowanie klasyczne. Raz padł mi maximizer podczas zjonizowanego bardzo mocno powietrza. Padł w pobliżu grom z jasnego nieba. To nie żart. Kupiłem awaryjnie Mikado 86lbs. Pływałem na tym Mikado kilka razy, do chwili wymiany maximizera w MK. Nie ma porównania do MK. Mikado to praktycznie złom. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez Janusszr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michaex Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Ja użytkuję MK 80 Traxxisa od kilku lat na akumulatorach Trojana 130Ah. Mocowanie klasyczne. Raz padł mi maximizer podczas zjonizowanego bardzo mocno powietrza. Padł w pobliżu grom z jasnego nieba. To nie żart. Kupiłem awaryjnie Mikado 86lbs. Pływałem na tym Mikado kilka razy, do chwili wymiany maximizera w MK. Nie ma porównania do MK. Mikado to praktycznie złom. Co czyni z Mikado złom w porównaniu do Minn Kota? Z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Witam , w sezonie 2014r. biorę pod uwagę zakup nowego silnika , mam pytanko o silnik Minn Kota z serii Traxxis , czym się różni od serii Endury ?
Czym się różnią te dwa modele z tabelki , jaki uciąg w kg mają ?
Jaki akumulator żelowy pod taki silnik stosować na całodniowy trolling z przystankami na małego grilla?
Zmieniając orginalną śrubę na 3 - łopatkową , odczuwalna jest różnica przy pływaniu ?
Zastosowanie pływadło około 3,2m , dwie osoby , średni prowiant , pod metodę trollingową , by dawał radę na większej fali.

Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
50
49
31
25
Popularne dni
13 Kwi
22
8 Mar
21
28 Lip
19
7 Cze
17
Top użytkownicy dla tego pytania
Janusszr 50 odpowiedzi
trout master 49 odpowiedzi
esox81 31 odpowiedzi
Paprykarz 25 odpowiedzi
Popularne dni
13 Kwi 2016
22 odpowiedzi
8 Mar 2016
21 odpowiedzi
28 Lip 2022
19 odpowiedzi
7 Cze 2016
17 odpowiedzi
Popularne posty
Paprykarz
Taaaa, jasne.... Ale mając MK czuję się jakby jednak szczęśliwszy, niż gdybym chciał (musiał) mieć inne coś. To trochę jak picie Remy Maritn i i jakiegoś innego Napoleona z Biedrony. Nawet gdyby miał
trout master
Dwie "nudne" niedziele, jedna w łóżku, druga w robocie i powoli schemacik się robi. Wszystkie puzzle rozgryzione, teraz posprawdzać ilość, kolejność, czy wszystko sie zgadza, ich oznaczenia/wartości
Janusszr
1) Przełącznik zmiany biegów. Potrafią same się włączyć/przełączyć /wyłączyć w najmniej spodziewanym momencie. 2) Zawyżona sporo moc silnika. Np. w zielsku MK idzie jak burza. Mikado zdycha od razu. 3
Opublikowane grafiki
367 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi