casso Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 witam mam nadzieję że ktoś mi pomoże, chodzi o to że nie spotkałem się nigdy z tym określeniem i nie jestem do końca pewny co to znaczy nie będę sugerował, bo chcę się przekonać czy dobrze myślę znalazło się ono w poniższym kontekście: there is flyfishing and spinnfishing allowed, but no baited hooks dziękuję z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 bait to przyneta naturalna, np. robak albo trupek czy tez zywiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kryst Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Do wypowiedzi @Pitt dodałbym ikrę i.... uwaga, uwaga kukurydzę. Tak wiem, że to nieprawdopodobne, ale widziałem udane połowy pstrąga (hodowlanego) jakiś czas po zarybieniu na kukurydzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 uwaga, uwaga kukurydzę. Tak wiem, że to nieprawdopodobne, ale widziałem udane połowy pstrąga (hodowlanego) jakiś czas po zarybieniu na kukurydzę Dla mnie to normalka Ostatnio, jak z żoną byliśmy w Bieszczadach zahaczyliśmy o taką knajpę ze stawem z pstrągami. W przeciągu 1h udało się Karolci wyciągnąć dwa pstrągi na wobki, ja wynik: zero, mimo że próbowałem niemalże wszystkiego. Za to nasi znajomi, którzy dołączyli dużo później, w przeciągu 5 min na spławik i kukurydzę złapali dwa kropkiWynik wskazywał jednoznacznie: pstrągi były wegetarianami, karmionymi głównie kukurydzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 casso Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 przetłumaczyłem to dosłownie jako zaprzynętowane haczyki zatem to o czym piszecie powyżej by się zgadzało dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
casso
witam
mam nadzieję że ktoś mi pomoże, chodzi o to że nie spotkałem się nigdy z tym określeniem i nie jestem do końca pewny co to znaczy
nie będę sugerował, bo chcę się przekonać czy dobrze myślę
znalazło się ono w poniższym kontekście:
there is flyfishing and spinnfishing allowed, but no baited hooks
dziękuję z góry
pozdrawiam
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi