Zyga102 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Witam, Zakupiłem te dwa kije ; Dragon 260cm HM-X Flash 14-42g oraz kij z firmy F.C. I.Matuszewski- MHX 275cm.ST1084F 10-42g .Celem przekazania dodatkowych info dla kolegów , zrobiłem dzisiaj mały test rzutowy. Chciałem na gorąco zobaczyć, jak tym się rzuca , jak daleko, czy to pały czy fajne kijaszki. Rzuty zrobiłem 5 różnymi przynętami o różnej gramaturze. Załączam zdjęcia z opisem gramatury i stylem latania przynęt.Może komuś się takie teścik przyda. Rzuciłem najpierw jednym i potem drugim kijkiem . Założyłem kołowrotek Penn Atlantis 4000 / plecinka Daiwa 0,20 Rzuciłem po 2 razy każdą przynętą i odległości wyszły takie same (sam byłem zaskoczony) z dokładnością 10-30cm .Uzyskane rzuty; 1. Nielot wobler biały 4g - 20m2.Srebrny wobler z kulką (średni latawiec) 10g - 26m3.Zielony woblerek (świetna budowa i wyważenie) 8g - 32m4.Fatso10 (trochę się męczył w locie) 36g - 38m5.Blacha 18g - 50m (istna torpeda) Pogoda - wiadomo jaka jest, rzuty bez żadnych rozgrzewek w grubej kurtce , ale zaskoczenie podobnymi odległościami.To tylko taki mały teścik do wiadomości . Mistrzem nie jestem ale leciało ... .Na koniec poproszę Was o pomoc w odnalezieniu nazwy tego woblera. Ten zieloby 8g - mam go ze 25 lat. Łowny jak diabli, świetna praca, świetne rzuty ale nie pamiętam , kogo jest to wyrób.Chętnie bym parę kupił o różnych gramaturach.Pozdrawiam. Edytowane 18 Stycznia 2014 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 W zielonym kotwice zmieniane ? W malowaniu podobnym mam z MAK-a sprzed 15- 20 lat. Faktycznie nienajgorsze :-D ale zostały mi ze 3 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Tak, w zielonym zmieniłem na ciut większe i nie było ozdobnika na kotwie ogonowej.Ja bardzo bym chciał dokupić. dla mnie genialne. Jeden mam tonący, drugi wyglądem identyczny ale pływak. I szczupaki na nie łapie również. Oryginalna praca - moim zdaniem,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zyga 102, jeżeli możesz to napisz coś więcej o Flashu.O tym kijku nigdzie nic nie ma.Mało kto z forumowiczówmiał go w łapie. Woblerek "zielona ósemka" to faktycznie wyrób MAK-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Flash....nie chcę zachwalać ale leży rewelacyjnie w łapie. Z Pennem o wadze 316g {razem z pletką} jest wyważony na "0"...idealnie.Sam kijek niby delikatnie w ręku przeważał resztę kija w kierunku uchwytu ale po założeniu kołowrotka jest bajer.Wykonanie jest ....perfekcyjne. Szczyt pracuje miło przy tej gramaturze, sam widzisz - takie badziewko 4g nawet wyrzuci na 20m. To nie jest kołek. Dlatego specjalnie porównałem z kijem MHX . O blanku MHX st1048f wielu kolegów się wypowiadało.Naprawdę , nie ma nawet o co się przyczepić. Nie wiem co byś chciał więcej wiedzieć ? Najlepiej wziąć do ręki i poczuć . Ja też nic nie znalazłem w necie , dlatego postanowiłem kupić i potestować namacalnie. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Z tym obmacywaniem to poważny problem,nie to,że nie lubię. Mieszkam co prawda w dużej wiosce,ale żaden sklep HM-80 nie ma na stojaku. Parę pytań mam, np: jak pracuje z dużą obrotówką (ne klęka?).Opis akcji jestzgodny z notą katalogową? Jak przenosi do łapki pracę przynęty... i takie tam...drobniejsze sugestie co do zastosowania - producent sugeruje ciężkie jigowanieJak Ty to widzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Lepton;To nie jest HM-80....! To są jednak inne kije.Ja Ci nic nie powiem teraz , bo mi trochę zimno i nie łapię teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Nie przypominam sobie takiej firmy woblerowej MAK ;Pomóżcie coś bliżej namierzyć. Czy ta firma dalej istnieje ? Chodzi dokładnie o ten wobler ! Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ten,ten. Firmy niet. Porobie później foty innych modeli. Też łowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Panowie, W temacie woblera pozwoliłem sobie założyć nowy wątek w dziale "spinning" . Jest on tego wart.Będzie szansa,że więcej osób rozpozna i nie zaśmiecę wątku o głównym temacie Dragon HM-X Flash kontra MHX st1084f . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 zapodaj zdjęcia z ugięć obu kijków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Chętnie , tylko muszę posprzątać mieszkanie......, żona kazała . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Żona jest od podawania piwa a nie od "kazania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Nie ma lekko, Święta się zbliżają ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, Zgodnie z umową chciałem pokazać zdjęcia z ugięcia w/w kijków.Na początek; MHX- st1084f .Podałem następujące gramatury ; 10, 50, 100, 150, 300, 500, 1000, 1500 g.Wszystkie zdjęcia są opisane. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez Zyga102 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 dzięki za obiecanie fotki jak chcesz wstaw do bazy ugięćhttp://jerkbait.pl/topic/32466-jerkbaitowa-baza-ugi%C4%99%C4%87/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Fotki oczywiście wstawione również do bazy ugięć a jutro zdjęcia HM-X Flash. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Przepraszam kolegów za opóżnienie ze zdjęciami. Zycie .... Edytowane 25 Stycznia 2014 przez Zyga102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Przepraszam kolegów, ze nie wstawiłem obiecanych zdjęć.Niestety byłem spiętrzony robotą. Jutro wstawię ....słowo harcerza. Ja nie będę dyskutować z kolegą Thomson86bo chyba wypił sobie za dużo i lubi ludzi oczerniać. Jak można kogoś tak ludzi oszukiwać i kłamać bezczelnie . To nie fer i przykro mi się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 No i niestety koleś o loginie ''Zyga102''Musi zakupić Flasha ,aby zrobić zdjęcia ugięć.Wydatek spory.Jutro zdjęcia ugięć Flasha:Hahaha .Faktycznie jesteś słowny wiesz. Po co oszukujesz skoro HM-X Flasha wisziałeś w internecie? Akurat ciekaw jestem tych fotek flasha wiesz .Chyba ja będe musiał wstawić owe fotki,ponieważ Ty możesz je mieć jak ściągniesz moje Cały czas siedzi koleś na forum,a obiecuje coś czego nie ma żenada Koleś na forum siedzi , a obiecuje coś czego nie ma.Porażka.Super bajki opowiadasz Chopie 6 postow pod rzad... co 2 -3 min.. posty nabijasz ? Po 1 kazdy zrozumial o co Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Thomson86; Piszesz, że to nie są zdjęcia MHX, .....jesteś żenujący. Mam Ci rachunek pokazać. Nie będę się zniżać do Twojego , niestety niskiego poziomu.Czy nie było łatwiej napisać do mnie na priv i zapytać , zamiast taką chamówę na forum uprawiać. Zastanów się chłopie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 No to mamy kolejnego gwiazdora...Tomka porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) hahaha No tak bo jestes na forum 1 raz i mozesz uciszac tu kogokolwiek. Chcesz pisac we 2 pisz na priv.... A "zamilczec" mozesz Ty. Bob pieniacz niczym ruski szampan - zamiast na spokojnie bez agresji to tu szopka ale ciii bo bedziemy musieli zamilczec Edytowane 23 Stycznia 2014 przez meme174 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Thomson czy tobie sie nudzi, dziecko drogie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Przecież przeprosiłem i powiedziałem , że jutro wstawię.Napisałem i tak zrobię.A dzisiaj Thomson86 .....weż na luż. Mam teraz imieniny żony i niepotrzebne nerwy , czytając Twoje banialuki.Wypiję również Twoje zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi