popper Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 (edytowane) Wędki te pokochałem,.................. Nigdy mnie nie zawiodły, mam do nich 100% zaufania, spełniają moje oczekiwania...............................................PozdrawiamKamilA ja odwrotnie wręcz.Nie pokochałem ni Elitki, ni Avida.Za to starego WS86MF2 (jeśli dobrze model Wild Rivera pamiętam), całkiem polubiłem swego czasu. Z drugą częścią przytoczonych słów zgadzam się w całej rozciągłości.No i, .............. jak kto pokocha, to raczej miłością stałą raczej Edytowane 25 Grudnia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 A ja odwrotnie wręcz.Nie pokochałem ni Elitki, ni Avida. Więc Extrema Ci nie odeślę! A tak poważnie Waldku, co przesądziło o braku miłości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Więc Extrema Ci nie odeślę! A tak poważnie Waldku, co przesądziło o braku miłości?No, niestety nie potrafię tego racjonalnie uzasadnić. Po prostu mi "nie leżały".No ale miałem tylko Avida ok. 198cm do bodaj 11g i 2,7m do 35g oraz Elitkę 6'6" do 9 g. Nie przesądza to zupełnie, o miłości do innych modeli StC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Może nie te wybranki... Dzięki za odp! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Albo nie miały odpowiedniego zastosowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Albo nie miały odpowiedniego zastosowania Cóż. Każdy łowi "inaczej" mimo, że metoda ta sama. I dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Masiak Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Jak zwykle bardzo profesjonalny opis Arku , tez uważam ,że ze starszym panem przesadzasz .Bez takich opisów forum byłoby martwe . Trzeba dużo pracy i samozaparcia aby być tyle co Ty na rybach i jeszcze rzetelnie wszystko opisywać . My młodzi już tak zacięci nie jesteśmy . W Wigilię odebrał Swój blank PST895-2 mrWhite . Trochę porzucaliśmy -co prawda na trawie i bez ryb , i porozmawialiśmy . Również o rzeczonym PST895 -2 . Blank nie lubi miękkiego- długiego zwisu i sztywnej techniki rzutowej . Artur został też uzbrojony w nowe przelotki Phenix od 20 Y do L 3,5 tytan . Tak więc W wasze rejony jedzie trochę postępu i powiew świeżości . Zobaczymy jak wypadnie runda druga pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki Łukasz za uznanie mówienie prawdy nie sprawia mi kłopotu nawet jak to tylko subiektywna "prawda"...Co do tego rzucania z długiego zwisu pewnie wyraziłem się nie dość precyzyjnie co niniejszym prostuje:PST 895 jaki posiadam i to z przyjemnością rzuca zauważalnie dalej woblerami o masie ok 4-6g czyli poniżej dolnego cw właśnie z długiego zwisu niż z krótkiego wraz ze zbliżaniem się do opisowych 10g sytuacja ta zanika do "0" i od ok 10g ta technika rzutu nie przynosi nic, a nawet szkodzi zasięgowi.Oczywiście należy brać poprawkę na moje starcze nawyki rzutowe poza tym wszystko ok Jak chodzi o Artura myślę, że będzie zadowolony, choć jego łowisko jest bardzo wymagające sprzętowo a oferta kogutówek w długości 2,6m uboga Będę trochę mądrzejszy z tego jak go w końcu odwiedzę i myślę, że to już nie długo nastąpi Na pewno wezmę ze sobą na jego wodę FX 905 który wg moich przyzwyczajeń i opowieści Artura będzie się tam bardzo nadawał choć mam cichą ale wyraźną nadzieję że PST 895 będzie już wystarczający Edytowane 27 Grudnia 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) To czy dany kij poradzi sobie na łowisku zależy gdzie się wybierzemy ale spokojnie ten PST 895 da radę bo zimą ryby stoją w bardziej spokojnych miejscach .Ciekawy jestem innej sprawy a mianowicie jak będą się przekładać różne uzbrojenia w tych samych blankach i wpływać na właściwości kijaszków. Jeżeli dam radę tak go szybko uzbroić to porównamy różnice. Otrzymałem od Łukasza jego "fabryczne" zbrojenie tego kija od 20Y do tunelu 3x3,5 fuji L titanium więc sam jestem ciekaw Cały zestaw ma tylko 8 przelotek a więc bardzo lekko .Na moim wątku rozgorzała dyskusja na ten temat więc sprawę można zacząć weryfikować właśnie takimi porównaniami Miałem już przyjemność rzucać "fabrycznym" kijem i odległości były ok. Jakieś 100+ obrotów korbą przy zwijaniu plecionki kołowrotkiem Stella 4x ale wiatr "zabierał" trochę sznura więc grubo ponad 50 m ciężarkami 10 g i 20 g uważam za wynik satysfakcjonujący resztę zweryfikuje łowisko. Przy rzucie z bardzo małego zwisu kij ślicznie i bezwysiłkowo rzuca tylko szczytem ale można go bez problemów głębiej doładować. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 (edytowane) 3.5 fuji titanium na szczycie to bedzie masakryczna , szybka kosa!Ale chyba o to chodziło Z drugiej strony jak sie troszkę ozimni to "pizdiet" i ssanie pierścienia co chwilkę, taka odskocznia od holowania sandaczy Stożek ciekawy, innowacyjny, że tak powiem "masiakowski" P.SMnie PST 895 spodobał się baaaardzo, zacny blank jak na moje potrzeby, zresztą jak większość Phenixów... oj chyba przyszedł czas na pewne zmiany w arsenale, sam jestem zdziwiony... Edytowane 28 Grudnia 2013 przez Baars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Co sądzicie o zastosowaniu PST895 pod bolka? zakres wobków 6-22g. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 W moich warunkach bardzo się sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Co sądzicie o zastosowaniu PST895 pod bolka? zakres wobków 6-22g.Jesli bedziesz używał wobków bardziej gramaturowo zbliżonych do 10gr i o wyczuwalnej pracy to ok.Im wyżej i ciężej bedzie ok , natomiast poniżej tych 10 gram bedzie ciężko z czuciem pracy.Ja dlatego się pożegnałem z PST i to był główny powód gdyż nie łowie boleni na zbyt ciężkie woblery a na sieczkę w przedziale 6-14 grama.Jak dla mnie to typowo 1 uncjowy kijek. Ps Być może jeszcze do niego wrócę ale w innej koncepcji zbrojenia. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 W takim razie zamiast PST 895, to raczej PST 894. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) W takim razie zamiast PST 895, to raczej PST 894.Tu akurat miejsce zajeła Elitka 12lb i nie widze konkurencji dla niej (mowa o lżejszym łowieniu)Chociaż cały czas szukam 1 uncjowego badyla,takiego który by mi pasował. Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tu akurat miejsce zajeła Elitka 12lb i nie widze konkurencji dla niej Ale nie każdy tak chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Ale nie każdy tak chce. Niby tak ... jeden woli ogórki drugi ogrodnika córki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Tu akurat miejsce zajeła Elitka 12lb i nie widze konkurencji dla niej (mowa o lżejszym łowieniu)Chociaż cały czas szukam 1 uncjowego badyla,takiego który by mi pasował.Karol, a machałeś FX 905?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Karol, a machałeś FX 905??Nie miałem okazji niestety trzymać go w ręce Natomiast jesli idzie o grubsze łowienie boleni z pływadła wykorzystuje Blaasa XF 8020 20lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 ..ten to typowy brzegowiec, chyba że ktoś lubi 9stóp na jednostce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dzięki Panowie, myślę, że Karabelka nie będzie zła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Mam Pst895 bardzo fajny kijaszek i pod gumę i woblera , branie,zacięcie ,hol no problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi