platynowłosy Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Panowie Chcę kupić sobie zestaw do odtwarzania CD (odtwarzacz+wzmacniacz), W stylu YAMAHA, TECHNICSMoże macie jakieś sugestie? Cena, łącznie z kolumnami do 2000 zł.Trzeba odrobinę odpocząć od kupowania naszego sprzętu. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) 2k to bardzo, bardzo mało, więc trudno będzie kupić coś sensownego... Jeśli używki wchodzą w grę, poszukałbym marantza cd 6002 i wzmaka z tej serii. Dobre, budżedtowe klocki. Estetyczne przy tym. W najlepszym wypadku, 2K właśnie się skończyły, więc napisz ile jesteś skłonny przeznaczyć na monitory i kablunek. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Żaden ze mnie meloman, ale na dzisiejszym sprzęcie to efekt jazgotu się uzyskuje a nie muzyki. I w jednym salonie uświadomiono mnie, że tak ma być, że teraz taka moda Może fajnie na tym śmiga kino domowe, ale do samej muzyki i płyt CD to ja wolałbym chyba sobie jakiegoś używanego starego Technicsa kupić i Altusy. Za 2 koła powinieneś kupić odtwarzacz, ampli w super stanie i nowe kolumny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 To pewnie dlatego, że ampli do kina domowego nie nadaje się do słuchania muzyki na 2 kanałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 jezeli chcesz sluchac muzyki i przy tym nie odkurzac lub nie gotowac a sluchac, to nie pozostaje ci nic innego, jak pojsc do jakiegos sklepu z hifi i poprosic o odtworzenie twojego cd referencyjnego na roznych zestawach, mieszczacych sie w budzecie takim a takim ... ogolnie i bardzo powierzchownie moge polecic, z glosnikow: boston acoustics, wharfedale, dali, magnat i kef a ze sprzetu odtwarzajacego: nad, denon, yamaha ... co kupisz i za ile, to juz twoja osobista preferencja, calkiem jak z wedkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Technics nie prezentuje sobą niestety jakości, sam mam kiedyś kupiłem i ładnie wygląda na półce i styka mi do domu, bo co prawda tragedii nie ma, ale do yamahy pionerków i innych starych wzmaków się nie umywa. Do 2 tys. raczej jakości nie będzie jeśli chodzi o nówkę. Sam osobiście jakbym montował teraz zestaw na jakość to szukałbym dobrej, solidnej używki ze sławnych serii, bo są lepsze niż nówki, chyba że mamy kilkadziesiąt tysia na lampowce i inne bajery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 @ Pitt: Wysyłasz kolegę do salonu hifi z 2k zł? Dziś nie prima aprilis Ten budżet ledwie wystarczy na nowy odtwarzacz, a starych, dobrych rzeczy już tam od dawna nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 2k to bardzo, bardzo mało, więc trudno będzie kupić coś sensownego... Jeśli używki wchodzą w grę, poszukałbym marantza cd 6002 i wzmaka z tej serii. Dobre, budżedtowe klocki. Estetyczne przy tym. W najlepszym wypadku, 2K właśnie się skończyły, więc napisz ile jesteś skłonny przeznaczyć na monitory i kablunek.PanowiePojawił się temat kabli...Sorry, ale co Kolega ma na myśli?. Przecież dołączane są do każdego z tych urządzeń. Chyba, że mówimy o kablach do głośników.Tu niestetyż też jestem zielony, wiem, że są takie, które swoją ceną powalają. O co chodzi z nimi? PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Alek, Bardzo proszę http://www.richersounds.com/package/system-savers/hi-fi-system-deals/pah011015 Odsluchiwalem ten zestaw, w Twoim budżecie cieżko o cos lepszego. Zostanie na pare metrów niezłych kabli. Bujo P.S. Przesyłka z UK to ok. 100 zł. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Do sprzętu za 2 koła wystarczą przeciętne z miedzi beztlenowej, dawałem 2zł za metr. Jakby co mam trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 To pewnie dlatego, że ampli do kina domowego nie nadaje się do słuchania muzyki na 2 kanałach. Podłączano mi 4 kolumny, więc pewnie odsłuchiwałem na czterech kanałach Myślę,że problem jest w tym, że ja po prostu czego innego oczekiwałem. Lubię cykający sporan, miekki bas, mało "środka" i najprzyjemniejszy efkt dla mojego ucha dostałem z najprostszego modelu Denona. Ale z jakimi kolumnami, zabij nie pomnę. Fajnie też komponował się jakiś zestaw Yamahy, raczej z dolnej pułki. Jednak temat na razie odpuściłem, zbyt mało słucham muzyki (w sumie tylko w aucie) A wybrać najlepiej jest chodząc po salonach z własną płytą/płytami i sobie słuchając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Aleksandrze, chodziło mi właśnie o kable głośnikowe. Na lepsze IC (kabel łączący klocki) przyjdzie jeszcze czas Standardowo, myślałem o polskim rynku, a Bujo podrzucił dobry pomysł. Sęk w tym, że nie każdy sprzęt każdemu się spodoba. Warto posłuchać swoich ulubionych nagrań na kilku konfiguracjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 @ OloPe: Chodzi o to, że amplituner do kina domowego służy do... kina domowego Nic nie zastąpi dobrego wzmacniacza dwukanałowego, gdy chodzi o słuchanie muzyki. Naturalnie, w ramach tej samej klasy sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 @ OloPe: Chodzi o to, że amplituner do kina domowego służy do... kina domowego Nic nie zastąpi dobrego wzmacniacza dwukanałowego, gdy chodzi o słuchanie muzyki. Naturalnie, w ramach tej samej klasy sprzętu. A okej, nie skumałem co chcesz mi przekazać No właśnie, a na wzmacniaczu dwukanałowym nie będzie dobrego efektu kina Warto więc by mieć 2 zestway, dobre stereo i dobre kino domowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Ja już kilka lat temu zdecydowałem się na czarną wersję Yamaha Pianocraft 410.W założeniu miał to być sprzęt "markowy", kompaktowy, bdb jakość dźwięku, elegancki, bez zbędnych "bajerów", max 2,5k PLN...Wszystkie te warunki spełnia z nawiązką do dziś, jestem naprawdę zadowolony, polecam. Dobrze gra, wygląda - cieszy moje ucho i oko Edytowane 22 Grudnia 2013 przez JANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 O to to. A producent ręce zaciera Przenosząc to na nasze nadwodne hobby, jedną wędką okonie i szczupaki od biedy łowić można, ale... jakie to łowienie? ; p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ha ha ha,no to potraktuj, że to taki "rzeczny uniwersał" PS. bo potem wychodzi na to, że bez Elitki i Stellki to nad wodą nawet się nie pokazuj bo ryby ze śmiechu zaduchy dostaną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 A okej, nie skumałem co chcesz mi przekazać No właśnie, a na wzmacniaczu dwukanałowym nie będzie dobrego efektu kina Warto więc by mieć 2 zestway, dobre stereo i dobre kino domowe Nie koniecznie, wyższe modele amplitunerow posiadają wbudowane wzmacniacze do stereo i potrafi toto działać bardzo dobrze czego przykład mam u siebie ale nie jest to opcja tania i zakładając ze ten pierwszy kosztuje 15 tysi to stereo odpowiada jakością czemuś za 3 tys czyli przy duzoseryjnych glosnikach działa swietnie dla wszystkich oprócz audiofili ze świetnym uchem Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ha ha ha,no to potraktuj, że to taki "rzeczny uniwersał" PS. bo potem wychodzi na to, że bez Elitki i Stellki to nad wodą nawet się nie pokazuj bo ryby ze śmiechu zaduchy dostaną Elitka jeszcze ujdzie chociaż nie ma startu do feniksa w tytanach, ale ze wszystkie stelle są do d..y to już powinieneś wiedzieć chociaż to dopiero nowa moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) <...>Chcę kupić sobie zestaw do odtwarzania CD (odtwarzacz+wzmacniacz), W stylu YAMAHA, TECHNICSMoże macie jakieś sugestie? Cena, łącznie z kolumnami do 2000 zł.<...> Edytowane 21 Grudnia 2013 przez JANO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
platynowłosy Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 PanowieDziękuję za wstępne informacje, i proszę o jeszcze. Fajny temat wyszedł.. PozdrawiamAlek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Podalem koledze świetny przykład, zapewne nie osiągany nigdzie indziej w takiej cenie to nie obrazi się chyba iż mu wątek ciut, przez chwile strolowalem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 @ Pitt: Wysyłasz kolegę do salonu hifi z 2k zł? Dziś nie prima aprilis Ten budżet ledwie wystarczy na nowy odtwarzacz, a starych, dobrych rzeczy już tam od dawna nie ma. sorry ale nie znam polskich cen i malo sie o nie troszcze po prostu napisalem, jak ja podszedlbym do sprawy, bo jest bardzo indywidualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Kolumny to tylko polskie Altusy. Za te pieniądze nie znajdziesz lepszych. Można wyrwać nowe za 8,5 stówki. Nie daj się namówić w tej cenie na nic innego. Mam Altusy od końca lat '80 ( wtedy jedyne co można było dostać ) i dalej działają znakomicie. Owszem, dwa lata temu wymieniłem wszystkie głośniki, bo stare całkowicie sparchaciały, ale po wymianie na nowe ( nieco mocniejsze ), kolumny grają REWELACYJNIE. Oczywiście można kupić lepsze, tyle że za co najmniej 3 tyś. za sztukę. I w górę.Za pozostałe 1200 zyli musisz dobrze pokombinować. Kiedyś kupiłem do knajpy używkę Sony na Alle, za kilkaset złotych, ampli + CD i śmiga do dzisiaj znakomicie. Mam też nowego Pioneera i wcale nie jestem przekonany o wyższości sprzętu a zwłaszcza kolumn nad starymi Altusami. Innymi słowy, wszystko co nowe, musi słono kosztować żeby było dobre, zaś stare, jeśli działa, jest bardzo jare. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Może jakiegoś Marantza bym poszukał, albo Denona? Bo ja wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi