Skocz do zawartości

Starsze Megabassy

zewu

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o informację nt. następujących kijków Megabassa:

Destroyer Flatbacker F4-60X

Destroyer Tournament Versatile F4-66X

Destroyer Rapidshot F4-59TX

Destroyer Speed Tip Custom F3-61X

Do którego roku je produkowano, z czego wykonano blanki, czy zastosowano w nich rękojeści rezonansowe, do jakiego rodzaju połowów dedykowano itd.

Czym różni się np. Flatbacker F4-60X od nowszego modelu F4-60XGti?

z góry dzięki

zewu

Na forum jest masa peanów na temat Megabassa i znajdzie się kilku entuzjastów tej marki, wychwalających wyższość jej wyrobów nad resztą światowej produkcji... Wasza wiedza kończy się na tegorocznym katalogu?.. Może te modele były jeszcze w katalogu zeszłorocznym?

Liczę na Was! Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi.

pzdr

zewu

Ok, Remku, czekam cierpliwie.

Szukałem oczywiście info nt. tych kijów w sieci, ale między krzaczkami da się odczytać jedynie podstawowe informacje.

Ciekaw jestem czy to co kryje się pod symbolem X (obecnie Hi-10X graphite) w wymienionych przeze mnie modelach to ten sam materiał co w tej chwili. Czy TX w Rapidshocie to jest to samo co GT3 (TX- Active?? Fiberglass)?

Z listy wypadł niestety Tournament Versatile F4-66X.

pzdr

zewu

Zewu, lepiej powiedz co chcesz osiągnąć.

Active Fiberglass to ponoć opatentowany materiał z którego robi się blanki szklane megabassa. Z włókna tego produkowane są wędki z serii GT3. Na czym polega unikatowość tych blanków? Ponoć włókna szkła są skierowane w jednym kierunku a nie chaotycznie jak u innych producentów. Wędki GT3 bardzo dobrze sprzedają się w MB - to ponoć super sprzęt i wielu mówi, że jak już ktoś sobie takie cacko kupi to nie łowi na inne.

@Slider@, dzięki za deklarację pomocy.

Remku,

Na razie chciałbym poznać katalogowe dane/opisy marketingowe tych kijów (zobacz pytania). Interesuje mnie również Twoja opinia czy

te Megabassy sprzed kilku lat, mają coś wspólnego z kijami, które wynosicie obecnie pod niebiosa. Czy są to konstrukcje zaawansowane technologicznie, czy też nie wyróżniają się niczym szczególnym.

Jak widzisz Rapidshot nie ma w nazwie symbolu GT3, jeno TX. Czy kije TX sprzed kilku lat mają blanki wykonane właśnie z tego zachwalanego Active Fiberglass?

Flatbackera widzę wciąż na stronie Megabassa: K L I K . Czy była jakaś wcześniejsza wersja tego kija pod tym samym symbolem? Jeśli tak, to w jakich latach była produkowana?

pzdr

zewu