samwieszkto Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wpadłem sobie do salonu FA i zauważyłem taki oto wynalazek. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-revo-rocket-g17-a75-p1494-k13501.htmlFajna zabawka !Pomiętosiłem go trochę w łapach , pooglądałem , zakręciłem szpulą ; No podoba mi się .Cena nie zabija , roczna gwarancja ( tyle że w FM ), wykonanie lepiej niż dobre, bardzo małe gabaryty i waga ( miej więcej jak Curado51 ) a przy tym bardzo pojemna szpula , hamulec magnetyczny ; no i to przełożenie 1: 9 - bolenia możnaby zagonić na śmierć. Miał już ktoś sposobność łowić tą rakietką i miałby ochotę coś o nim opowiedzieć ?Jak działa hamulec rzutowy ?Jak się zachowuje przy holu rybki ?Ogólnie . Jak z kulturą pracy u niego przy takim przełożeniu w takim małym body ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wynalazek to dobre słowo.. STX z wyższym przełożeniem 7.0 prowadząc wobka w nurcie stawia już spory opór , a tu? 9.0 .. dla mnie takie przełożenie to porażka.. Jerki 70 gr + i ten multik będzie katorgą. O ile się do tego nada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) No nie wiem. Nie sądzę że to jest kołowrotek do cięższego jerkowania a tymbardziej przynętami 70g. ( pisałem już że jest wielkości najmniejszego Curado czy Pixi .Myślę że byłby najodpowiedniejszy do przynęt do 30g. W opisie FM pisze :"......Tak szybkie przełożenie podnosi skuteczność podczas używania przynęt powierzchniowych różnego typu od popperów, poprzez przynęty typu walking-the-dog, a na tych wymagających szybszego ściągania jak np. woblery i wahadłówki do połowu boleni....."Ja bym go jeszcze zatrudnił do opadu i lekkiego jerkowania - napewno fajnie by się wybierało luzy takim szybkim kołowrotkiem. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez samwieszkto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Za tą kasę, w ciemno to wolałbym tatulę 8.1:1. Nawet chyba taniej powinno wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Tatula w tym samym sklepie za 600 PLN. http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-tatula-g17-a75-p572-k13676.htmlTyle że jeszcze niedostępna. Ja też myślę że wolałbym tatulę , jednak ten Rocket zainteresował mnie - dlatego pytam o niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Przecież napisałem że się praktycznie nie nadaje do cięższych jerków 70gr+ Co do Tatuli .. Pożyjemy , zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Przy takim przełożeniu lekkie jerkowanie można sobie odpuścić Chyba że pół obrotu pauza, pół obrotu pauza. Reszta lekkich wabiów, zwłaszcza prujących wodę messershmidtów wymierzonych w bolasy myślę, że będzie ładnie latać i nie gorzej się prowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 jezeli to jest buda revo i z mechanizmamami wielkosci revo, to zabki sa mikroskopijne i nie wroze im dlugiego zycia ... john 9:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Buda ta sama ale system przekładni nowy , i ponoć bardziej trwały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin777 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Miałem go dzisiaj 30 min nad wodą od 7 gram leci całkiem przyjemnie jak znajdę czas w święta to wezmę z sobą curado 51 e i porównam odległości Niestety w tej chwili nie mam nic innego z czym mógłbym porównać ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 pojdz nad wode, wez ze soba jakis wobler stawiajacy brutalny opor w wodzie, rzuc nim 142 tys razy i powiedz nam jak wygladaja zebatki ... to czy odleglosci sa porownywalne z curado nikogo, chyba, nie interesuje zbytnio ... jak do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin777 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 No to w takim razie nic po mnie w tym wątku bo ani zbytnio czasu ani kija na takie łowienie nie mówiąc o rozkręcaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi