Skocz do zawartości

AbuGarcia Revo Rocket.

samwieszkto

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadłem sobie do salonu FA i zauważyłem taki oto wynalazek.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/abu-garcia-revo-rocket-g17-a75-p1494-k13501.html

Fajna zabawka !

Pomiętosiłem go trochę w łapach , pooglądałem , zakręciłem szpulą ; No podoba mi się .

Cena nie zabija , roczna gwarancja ( tyle że w FM ), wykonanie lepiej niż dobre, bardzo małe gabaryty i waga ( miej więcej jak Curado51 ) a przy tym bardzo pojemna szpula , hamulec magnetyczny ; no i to przełożenie 1: 9 - bolenia możnaby zagonić na śmierć.

Miał już ktoś sposobność łowić tą rakietką i miałby ochotę coś o nim opowiedzieć ?

Jak działa hamulec rzutowy ?

Jak się zachowuje przy holu rybki ?

Ogólnie . Jak z kulturą pracy u niego przy takim przełożeniu w takim małym body ?

No nie wiem.

Nie sądzę że to jest kołowrotek do cięższego jerkowania a tymbardziej przynętami 70g. ( pisałem już że jest wielkości najmniejszego Curado czy Pixi .

Myślę że byłby najodpowiedniejszy do przynęt do 30g. W opisie FM pisze :

"......Tak szybkie przełożenie podnosi skuteczność podczas używania przynęt powierzchniowych różnego typu od popperów, poprzez przynęty typu walking-the-dog, a na tych wymagających szybszego ściągania jak np. woblery i wahadłówki do połowu boleni....."

Ja bym go jeszcze zatrudnił do opadu i lekkiego jerkowania - napewno fajnie by się wybierało luzy takim szybkim kołowrotkiem.

Edytowane przez samwieszkto

Tatula w tym samym sklepie za 600 PLN.

http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/daiwa-tatula-g17-a75-p572-k13676.html

Tyle że jeszcze niedostępna.

Ja też myślę że wolałbym tatulę , jednak ten Rocket zainteresował mnie - dlatego pytam o niego.

Przy takim przełożeniu lekkie jerkowanie można sobie odpuścić :) Chyba że pół obrotu pauza, pół obrotu pauza. Reszta lekkich wabiów, zwłaszcza prujących wodę messershmidtów wymierzonych w bolasy myślę, że będzie ładnie latać i nie gorzej się prowadzić :)