Skocz do zawartości

Płatności paypal

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak z debetową kartą, ale samo konto Paypal zakłada się w parę minut. Potwierdzenia wymagał ode mnie tylko autoryzacji konta wypłat, na które wpłacił dwie małe sumy i trzeba było je dokładnie przepisać i konto jest autoryzowane i znikają limity przelewów. Paypal z tego co zauważyłem pobiera prowizje tak jakby od całej sumy, a nie po jakimś kursie. Droższe wychodzi Euro, jak konwertujesz 15 Euro, tańsze jak 400 Euro. Ale to tylko z punktu widzenia sprzedawcy mogę powiedzieć. Wątek nazwę ma ogólną, więc pomyślałem, że może się przydać ten wpis ;)

Tak konto paypal zakłada sie w kilka minut, ale autoryzacja przypisanej karty wirtualnej trwała prawie cały tydzień , w moim przypadku karta wirtualna ING. Bartek , żeby się później nie wkurzać pamiętaj by zawsze mieć jakieś drobne na karcie . Tego wymaga bank , chociaż nie pobiera nic (prowizję pobiera tylko PP). Jeśli nie będziesz miał więcej niż to za co chcesz zapłacić bank odrzuci transfer kasy i wyrzuci błędem karty co znaczy że przelewu nie zrobisz. Będziesz mógł zapłacić gdy jakąś drobną kwotą uzupełnisz kartę. 10zł będzie okeej.

Edytowane przez meth666

No u mnie wygląda to tak, że konto mam już założone.Przy dodawaniu karty ściagnęło mi z niej 6,50 zł a w tytule miałem takie 4 cyfrowy kod , który musiałem przepisać na stronie paypal.Po wpisaniu go kartę mam już zautoryzowaną a konto ma status: zweryfikowane. 

Wygląda na to, że mogę już płacić ? 

No u mnie wygląda to tak, że konto mam już założone.Przy dodawaniu karty ściagnęło mi z niej 6,50 zł a w tytule miałem takie 4 cyfrowy kod , który musiałem przepisać na stronie paypal.Po wpisaniu go kartę mam już zautoryzowaną a konto ma status: zweryfikowane. 

Wygląda na to, że mogę już płacić ? 

Oczywiście po doładowaniu  konta  ;)

• 1 rok później...
  • 11 miesięcy temu...