Skocz do zawartości

Płatności paypal

Manniek66

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na paypal.pl to śmiało po polsku. Ale pamiętaj, że twoje roszczenie jest wysyłane do strony przeciwnej i jak dostaną tekst w języku Słowackiego to mogą karpika strzelić. Najlepiej zadzwoń do paypala i to ustal ( jest numer do polskojęzycznego operatora).

• 8 miesięcy temu...

płacąc zwróćcie uwagę, czy ostatnio nie opłaca się znacznie bardziej zapłacić kartą

ja zawsze wolałem PayPal, różnice były małe (kilka groszy), ale ostatnio PayPal łupie strasznie na przeliczeniu waluty (zwłaszcza mocnych i dynamicznych walut jak jen)

ostatni mój zakup w jenach  to była różnica 18,5gr !!! między PayPal , a Mastercard PKO !!!

• 5 miesięcy temu...

Czy ktoś wie, ile mniej więcej trwa doładowanie konta paypal zwykłym przelewem i czy faktycznie dane na rachunku bankowym mają znaczenie dla wykonania przelewu. 

Chodzi mi o to, że na rachunku bankowym mam 2 imiona przed nazwiskiem, a na paypalu 1 imię.

Może to głupie pytanie, ale nigdzie nie potrafię znaleźć konkretnej odpowiedzi, a saldo mimo przelewu na konto paypal nie zwiększyło się...

Czy ktoś wie, ile mniej więcej trwa doładowanie konta paypal zwykłym przelewem i czy faktycznie dane na rachunku bankowym mają znaczenie dla wykonania przelewu. 

Chodzi mi o to, że na rachunku bankowym mam 2 imiona przed nazwiskiem, a na paypalu 1 imię.

Może to głupie pytanie, ale nigdzie nie potrafię znaleźć konkretnej odpowiedzi, a saldo mimo przelewu na konto paypal nie zwiększyło się...

Jak źle trafisz z przelewem to może iść i 5 dni. Masz wątpliwości to skontaktuj się z polskim działem obsługi systemu, pomagają jakby ich sam Gierek pytał :)

Już po bólu :)

2 imię okazało się zbędne, przelew wykonany w piątek wieczorem znalazł się na koncie paypal dzisiejszej nocy także wszystko zagrało.

Dzięki za pomoc. Pozdro

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez spinspektor

• 1 rok później...

Jak klikam te 3 kropki to mam tylko: ustaw jako podstawową i zamknij saldo w tej walucie. Nie ma opcji <przelicz>.

W pomocy jest taka instrukcja :

https://www.paypal.com/pl/smarthelp/article/jaka-jest-op%C5%82ata-za-przeliczenie-walut-faq1835

ale ja w ogóle nie mam opcji < zarządzanie walutami>

attachicon.gif ScreenHunter_001.jpg

Tak to wygląda

A pomoc jest do starszej wersji strony.

No nie mam do wyboru <przelicz walutę>, może muszę mieć konto zasilone bo mam obecnie zero i w sumie zawsze zero bo połączone na stałe z kartą.

Alipaczka pokazuje aktualny kurs $ na PayPalufa27901e76f2aa9ef76f921ab1bdf142.jpg

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Kalkulator z alipaczki sprawdzony?