admin Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Czy anonimowi użytkownicy mają mieć prawo do czytania wiadomości forum? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ja także nadal jestem za tym aby forum mogli odwiedzać tylko zarejestrowaniu użytkownicy.Strona główna jerkbait.pl i artykuły na niej zamieszczane są dla wszystkich. I ja tak sądze.Powracam także do wątku w sprawie zamykania profili przed anonimowymi użytkownikami. Co z tym??Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 A to prawda, Profile wyłacznie dla zalogowanych użytkowników. nawet nie wiedziałem wczesniej, ze jest inaczej. czytając posty na forum jerkbait.pl przed zalogowaniem się nawet do łba mi nie przyszło, żeby sprawdzić profil któregokolwiek z użytkowników. Byłem absolutnie pewny, ze takiej opcji poprostu niema pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GrynszpaN Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 @Thymallus@SebekZgadzam się z Wami. W ten sposób eliminujemy wprost także głupie żarty internetowych dowcipnisiów. @RemekMyślę że jeżeli ktoś naprawdę będzie chciał wejść głębiej w tematykę po przeczytaniu informacji ze strony głównej nie będzie miał oporów przed utratą swej anonimowości. Powaga sprawy na tym na pewno nie ucierpi.Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 A uwazacie, ze ktos kto napisal, logujac sie, Ktos Iksinski, spelnil wystarczajaco wymagania, jesli chodzi o info, z kim sie rozmawia?Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 legolas Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 jestem zdecydowanie na nie.Jednakże jeśli to ma być Loża z Wielkim Mistrzem, to nawet jeśli to żart to nie chcę mieć z tym nic wspólnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Moim zdaniem forum i dostep do niego TYLKO dla zarejestrowanych uzytkownikow. Badzmy powazni... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Przeczytałem wątek od początku, przeanalizowałem argumenty i zadaje sobie pytanie jaki jest CEL ewentualnych działań ograniczających dostęp dla użytkowników niezarejestrowanych: 1) czy chodzi o to żeby chronic informacje umieszczane na forum, np. w profilach uzytkowników czy tez samo forum przed treściami publikowanymi przez kawalarzy 2) czy chodzi o to żeby aktywizować dotychczas niezarejestrowanych uzytkowników i zachęcać ich do rejestracji AD 1) jestem za, tzn. uważam iż możliwość pisania na forum oraz przeglądania profili użytkownikow powinna być zarezerwowana tylko dla zarejestrowanych uzytkowników AD 2) nie wydaje mi się że całkowite wyłączenie możliwości biernego przeglądania forum zaktywizuje niezarejestrowanych. Można wprowadzić częściowe zubożenia funkcjonalność, np. funkcje search tylko dla zarejestrowanych użytkowników Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 19 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Od razu moje kontra. Chodzi o uniemożliwienie czytania treści wiadomości na forum. Nic innego nie wchodzi na razie w rachubę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Chodzi o uniemożliwienie czytania treści wiadomości na forum. Nic innego nie wchodzi na razie w rachubę. Dokladnie tak. Nie wiem czy sensownym jest szukanie dodatkowych wyjasnien, powyzsze moim zdaniem w 100 % uzasadnia celowosc akcji. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomek_w Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Już na Zachodzie słychać o hordach zburaczonych Polaków trzepiących co się da- i do wora, i w słoiki, i do wędzarni.....Trochę mnie poniosło, ale to na tym forum, na nas -ciąży jakaś odpowiedzialność- no bo chyba nam tylko Szwecja pozostanie. . Tak się składa , że są gorsi od Polaków ... są bardziej skuteczni lepiej wyposażeni i docirają wszędzie ... Więc jak ktoś ma w planach wyprawę na północ Europy to proponuje nie zwlekać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Od razu moje kontra. Chodzi o uniemożliwienie czytania treści wiadomości na forum. Nic innego nie wchodzi na razie w rachubę. PozdrawiamRemek I dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Tak się składa , że są gorsi od Polaków ... są bardziej skuteczni lepiej wyposażeni i docirają wszędzie ... Tomku nie chcę moralizować ale trzeba naśladować lepszych, a nie gorszych, bez względu na nację- tylko o tylko mi chodziło. A że jestem Polakiem.............................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 zawsze sie znajdzie ktoś gorszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Czy anonimowi użytkownicy mają mieć prawo do czytania wiadomości forum?PozdrawiamRemek mój głos - TAK, powinni mieć takie prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jarokowal Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ja podobnie uważam, nie widzę nic złego w czytaniu forum. Sztuczne pompowanie liczby użytkowników chyba nie jest potrzebna. Ten który będzie chciał uczestniczyć w życiu forum, bedzie uczestniczył, ten który chce być anonimowy, niech taki pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Ja jestem przeciwny ograniczeniu dostępu z jednego prostego powodu. Jeżeli ktoś do tej pory się nie zarejestrował widać nie ma takiej ochoty/potrzeby. Jeżeli zostanie do tego 'zmuszony' wklepie pewnie swoje dane do formularza. Ale co nam da że wpisze imię i nazwisko pan iksiński. Już teraz jest paru użytkowników którzy nawet nie raczą podać swojego imienia w profilu. Czy potrzeba nam takich użytkowaników? Jeżeli celem takiego zabiegu jest poprawienie statystyk, to jest to pewnie dobre rozwiązanie ale nie wiem czy ma to jakikolwiek sens. Na tą chwilę ja widzę to właśnie tak. Więc moja odpowiedź na ankietę to nadal: TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marek_k84 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Od razu moje kontra. Chodzi o uniemożliwienie czytania treści wiadomości na forum. Nic innego nie wchodzi na razie w rachubę. PozdrawiamRemek Remek,w zestawieniu z prezentowaną wcześniej przez Administrację ortodoksyjną polityką dotyczącą portalu całkowicie popieram zablokowanie wszelkiego dostępu pasożytom. Jednocześnie jako jeden z nich proszę o usunięcie mojego profilu. Jeśli idzie o internetową odmianę wędkarstwa to udaję sie do podziemia... Jeszcze raz: Pa! PS. Merytorycznie uważam portal za miejsce ciekawe i wartościowe. NIe to jest więc przyczyną zaprzestania internetowj aktywności na tym polu.Przechodzę na pozycje pasożytnicze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Czy ktoś tu strzelił z focha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Jeżeli ktoś do tej pory się nie zarejestrował widać nie ma takiej ochoty/potrzeby. Jeżeli zostanie do tego 'zmuszony' wklepie pewnie swoje dane do formularza. Ale co nam da że wpisze imię i nazwisko pan iksiński. Już teraz jest paru użytkowników którzy nawet nie raczą podać swojego imienia w profilu. Czy potrzeba nam takich użytkowaników? . Moja odpowiedz brzmi: NIE. Nie potrzeba. Dokladnie ten argument przemawia za tym by dac dostep do forum tylko zarejestrowanym uzytkownikom.Nie mam zbyt slabej pamieci, ale nie kojarze by osoba z danymi z ksiezyca wniosla cos ciekawego na forum. No raz byla siekiera ze Szwecji. Ale chyba nie w ta strone ma isc nasze forum. Ograniczenie dostepu ma na celu nie napompowanie statystyki, ale ochrone naszej Fishing Community. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Trafnie kolega to ujął, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 phalacrocorax Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 No tak, cele są bardzo słuszne i generalnie je popieram, jednak uważam, że będzie to trudne w realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Też miałem wątpliwości, ale życie mnie nauczyło że trzeba próbować, a nóż się uda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 To i ja dorzucę swoje 3 grosze. 1. Otwartych for jest do wyboru. 2. Co daje rejestracja jeśli użytkownik podpisuje się pseudonimem? Co ich różni od anonima? 3. Fakt rejestracji nie zmusza nikogo do pisania. 4. Anonimowość zawsze niesie ze sobą potencjalne problemy. 5. Przymus rejestracji ograniczy ilość odwiedzających, co nie ciesz żadnego właściciela forum. 6. Można na próbę stworzyć zamknięty klub tematyczny „X” do którego można wejść za rekomendacją. To angielski wzór. Aby był on pełny trzeba by stworzyć drugi klub „Y” tylko po to aby bywalcy klubu „X” mogli powiedzieć sakramentalny teks, że ich noga nigdy nie przekroczy progu klubu „Y” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Thymallus Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Widzisz Robercie twoja wizja jest typowa dla pewnego kręgu politycznego i ja to rozumię. jednak, żeby była pełna to trzeba dopowiedzieć ją do końca. Co będzie jak są zloty. XXX będzie występował w masce? Czy w ogóle nie będzie miał prawa występować. Kto będzie odpowiadał za jego głupoty lub odbierał laury za pozytywne przypadki? Takich wariantów twórcy takiego postępowania jakoś nie przewidzieli lub nie zakładają, że będzie mieć miejsce. Zawsze wystarczy tradycyjne- wiecie, rozumiecie.Poza tym ja na przykład nie chcę rozmawiać z wirtualną postacią tylko z człowiekiem, który ma taki sprzęt jak ja. Również ma imię i nazwisko.Ale na pewno twórcy forum rozważą twoj głos tak samo jak innych. My rozmawiamy wirtualnie oboje od wielu lat i jakoś nam nie przeszkadza to, że mamy imiona i nazwiska, prawda? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Robert Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Trochę mnie źle zrozumiałeś. Ja jestem za likwidacją anonimowości, ale rozumiem pewne ograniczenia dla właściciela. Ponad to zgłaszam zastrzeżenia co do obowiązującej formy rejestracji. Każdy POWINIEN się podpisać. Jak jest naprawdę, tego nie wie nikt, więc jest to trochę fikcja. Z tych powodów zaproponowałem w tej de facto liberalnej formule konserwatywny klub. Na dobrą sprawę takie nieformalne grupy towarzyskie i tak istnieją więc może pomysł jest chybiony. To pewnie przez ten upał Internet a anonimowość to temat na rozprawę naukową. Do póki nie będzie podpisów elektronicznych tak długo nie znikną problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Czy anonimowi użytkownicy mają mieć prawo do czytania wiadomości forum?
Pozdrawiam
Remek
Top użytkownicy dla tego pytania
11
8
7
7
Popularne dni
19 Cze
19
15 Cze
15