nrt80 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Nurtuje mnie takie pytanie: czemu sprzęt u makaroniarzy można dostać tak tanio? dwa przykłady, żeby nie być gołosłownym: http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-5-COMBO-GENERAZIONE-II-ECOSCANDAGLIO-GPS-TRASDUTTORE-83-200-kHz-/121229665490?pt=Apparecchiature_GPS&hash=item1c39d9e4d2http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-8-GEN-2-COMBO-ECOSCANDAGLIO-GPS-NOVITA-2012-/370552483509?pt=Altro_Elettronica_di_Consumo&hash=item5646a62eb5 to są ceny niższe, niż u naszych krajowych specjalistów od zdejmowania blokad... i teraz pytanko: czego nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 a zakupiony tam , będzie mieć system metryczny , stopnie celciusza , menu PL , GPS bez blokady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Według opisu są 23 języki. Gwarancja Lowrance Italia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 norbertkrakow Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Pewnie, że ma. Przecież to Europa. Nie mają prawa dawać żadnych blokad bo w unii rynek jest otwarty. To nasi rodacy zarobić chcą od razu miliony. Wszystkie echosondy i inne rzeczy z USA są u nas średnio 40 % droższe, czasem nawet 100% !!!!Powiem tak kiedyś kupiłem w USA Jeepa Cherooke 2010 rok za 10 000$, u nas kosztował wtedy taki 80 000zł. Edytowane 21 Grudnia 2013 przez Albatros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Witam Nurtuje mnie takie pytanie: czemu sprzęt u makaroniarzy można dostać tak tanio? dwa przykłady, żeby nie być gołosłownym: http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-5-COMBO-GENERAZIONE-II-ECOSCANDAGLIO-GPS-TRASDUTTORE-83-200-kHz-/121229665490?pt=Apparecchiature_GPS&hash=item1c39d9e4d2http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-8-GEN-2-COMBO-ECOSCANDAGLIO-GPS-NOVITA-2012-/370552483509?pt=Altro_Elettronica_di_Consumo&hash=item5646a62eb5 to są ceny niższe, niż u naszych krajowych specjalistów od zdejmowania blokad... i teraz pytanko: czego nie wiem? Proponuje dokonać zakupu będziemy wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Proponuje dokonać zakupu będziemy wiedziećTyle ze ja zawsze wole być drugim mądrym niż pierwszym głupim, dlatego pytam :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kotwitz Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Humminbirda mają w "normalnych" cenach. Lowrance faktycznie tani i jakieś egzemplarze się sprzedają. W dodatku sprzedawca ma 100 % pozytywnych komentarzy i kilkaset produktów w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Za HDS-a 5 2 generacji z transportem 2800,00 wychodzi. A u nas z gwarancją i dowodem zakupu jak sie dogadasz to z 5 stówek wiecej. Nie ryzykowałbym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Za HDS-a 5 2 generacji z transportem 2800,00 wychodzi. A u nas z gwarancją i dowodem zakupu jak sie dogadasz to z 5 stówek wiecej. Nie ryzykowałbym.Przy osemce "piatka" gratis. Tu pies pogrzebany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Tyle ze ja zawsze wole być drugim mądrym niż pierwszym głupim, dlatego pytam :-)Widzę, że wszyscy wyznają tą mądrą zasadę Tym sposobem nadal nic nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ściągając ze strony Lowrance nowszy firmware nie będzie w nim języka polskiego i po aktualizacji Ci zniknie jeśli był.Pozostanie Ci wtedy serwis Parker (dorzucą język polski) i popłyniesz za usługę z PLN i wyjdzie Ci cena z naszym cłem podatkiem i marża.Ale zawsze można nie aktualizować i też mi działa. Jak się pomyliłem to poprawcie mnie. Bo to info z przed ponad 1,5 roku jak swoja kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 (edytowane) Ściągając ze strony Lowrance nowszy firmware nie będzie w nim języka polskiego i po aktualizacji Ci zniknie jeśli był.Pozostanie Ci wtedy serwis Parker (dorzucą język polski) i popłyniesz za usługę z PLN i wyjdzie Ci cena z naszym cłem podatkiem i marża.Ale zawsze można nie aktualizować i też mi działa. Jak się pomyliłem to poprawcie mnie. Bo to info z przed ponad 1,5 roku jak swoja kupowałem.Wszystko się zgadza, nic w tej kwestii się nie zmieniło. Może tylko to, że w US nie ma już wersji z polskim menu Edytowane 24 Grudnia 2013 przez Paprykarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Ściągając ze strony Lowrance nowszy firmware nie będzie w nim języka polskiego i po aktualizacji Ci zniknie jeśli był.Pozostanie Ci wtedy serwis Parker (dorzucą język polski) i popłyniesz za usługę z PLN i wyjdzie Ci cena z naszym cłem podatkiem i marża.Ale zawsze można nie aktualizować i też mi działa. Jak się pomyliłem to poprawcie mnie. Bo to info z przed ponad 1,5 roku jak swoja kupowałem. Polskie menu nie jest mi do szczęścia potrzebne, wystarczą jednostki europejskie i brak geofencingu. Bardziej mnie ciekawi powód takich cen. 7100 za hds8 gen 2 to naprawde malo, i to biorąc pod uwagę że każde ogłoszenie z Włoch zawiera się w przedziale między 7 a 8 tysięcy, także taka cena to u nich norma a nie promocja. przy okazji kupując tam, a jest to cena brutto, nie zapłacę ani "naszego" podatku, ani cła, czyli dla mnie ona jest ostateczna i oficjalna. zastanawiam się zatem, czy takie mają tam obroty że jadą na niskiej marży i im to pasuje. czy może w magazynach już gen3? czy może od niedawna geofencing to teraz usa+wlochy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Jak ja szukałem, też tam było tanio i jak widzę nadal jest w porównaniu do nas.Teraz, już po doświadczeniach w zagranicznych zakupach, bym pewnie tam kupił.Jedynie gwarancja - więcej haczyków nie dostrzegam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Mają znacznie dłuższą morską linię brzegową i niezliczoną ilość portów więc idą na ilość . W niektórych prowincjach (np.Wenecja) jest zakaz używania echosond w czasie wędkowania na wodach śródlądowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Mają znacznie dłuższą morską linię brzegową i niezliczoną ilość portów więc idą na ilość . W niektórych prowincjach (np.Wenecja) jest zakaz używania echosond w czasie wędkowania na wodach śródlądowych.A to ciekawostka, rozumiem że chodzi o sonar w celu lokalizacji ryb?Czy jest to czymś innym podyktowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 4 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Widzę, że wszyscy wyznają tą mądrą zasadę Tym sposobem nadal nic nie wiemy postanowiłem przeprowadzić mały eksperyment i nie narzekam. jednym słowem- po zabiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
nrt80
Witam
Nurtuje mnie takie pytanie: czemu sprzęt u makaroniarzy można dostać tak tanio? dwa przykłady, żeby nie być gołosłownym:
http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-5-COMBO-GENERAZIONE-II-ECOSCANDAGLIO-GPS-TRASDUTTORE-83-200-kHz-/121229665490?pt=Apparecchiature_GPS&hash=item1c39d9e4d2
http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-8-GEN-2-COMBO-ECOSCANDAGLIO-GPS-NOVITA-2012-/370552483509?pt=Altro_Elettronica_di_Consumo&hash=item5646a62eb5
to są ceny niższe, niż u naszych krajowych specjalistów od zdejmowania blokad... i teraz pytanko: czego nie wiem?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi