Skocz do zawartości
  • 0

Import elektroniki z Włoch

nrt80

Pytanie

Witam

Nurtuje mnie takie pytanie: czemu sprzęt u makaroniarzy można dostać tak tanio? dwa przykłady, żeby nie być gołosłownym:

http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-5-COMBO-GENERAZIONE-II-ECOSCANDAGLIO-GPS-TRASDUTTORE-83-200-kHz-/121229665490?pt=Apparecchiature_GPS&hash=item1c39d9e4d2

http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-8-GEN-2-COMBO-ECOSCANDAGLIO-GPS-NOVITA-2012-/370552483509?pt=Altro_Elettronica_di_Consumo&hash=item5646a62eb5

to są ceny niższe, niż u naszych krajowych specjalistów od zdejmowania blokad... i teraz pytanko: czego nie wiem? 

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pewnie, że ma. Przecież to Europa. Nie mają prawa dawać żadnych blokad bo w unii rynek jest otwarty. To nasi rodacy zarobić chcą od razu miliony. Wszystkie echosondy i inne rzeczy z USA są u nas średnio 40 % droższe, czasem nawet 100% !!!!

Powiem tak kiedyś kupiłem w USA Jeepa Cherooke 2010 rok za 10 000$, u nas kosztował wtedy taki 80 000zł.

Edytowane przez Albatros

• 0

Witam

Nurtuje mnie takie pytanie: czemu sprzęt u makaroniarzy można dostać tak tanio? dwa przykłady, żeby nie być gołosłownym:

http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-5-COMBO-GENERAZIONE-II-ECOSCANDAGLIO-GPS-TRASDUTTORE-83-200-kHz-/121229665490?pt=Apparecchiature_GPS&hash=item1c39d9e4d2

http://www.ebay.pl/itm/LOWRANCE-HDS-8-GEN-2-COMBO-ECOSCANDAGLIO-GPS-NOVITA-2012-/370552483509?pt=Altro_Elettronica_di_Consumo&hash=item5646a62eb5

to są ceny niższe, niż u naszych krajowych specjalistów od zdejmowania blokad... i teraz pytanko: czego nie wiem? 

Proponuje dokonać zakupu  ;)  będziemy wiedzieć

• 0

Ściągając ze strony Lowrance nowszy firmware nie będzie w nim języka polskiego i po aktualizacji Ci zniknie jeśli był.

Pozostanie Ci wtedy serwis Parker (dorzucą język polski) i popłyniesz za usługę z PLN i wyjdzie Ci cena z naszym cłem podatkiem i marża.

Ale zawsze można nie aktualizować ;) i też mi działa.

Jak się pomyliłem to poprawcie mnie. Bo to info z przed ponad 1,5 roku jak swoja kupowałem.

• 0

Ściągając ze strony Lowrance nowszy firmware nie będzie w nim języka polskiego i po aktualizacji Ci zniknie jeśli był.

Pozostanie Ci wtedy serwis Parker (dorzucą język polski) i popłyniesz za usługę z PLN i wyjdzie Ci cena z naszym cłem podatkiem i marża.

Jak się pomyliłem to poprawcie mnie. Bo to info z przed ponad 1,5 roku jak swoja kupowałem.

Wszystko się zgadza, nic w tej kwestii się nie zmieniło. Może tylko to, że w US nie ma już wersji z polskim menu  :(

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Polskie menu nie jest mi do szczęścia potrzebne, wystarczą jednostki europejskie i brak geofencingu. Bardziej mnie ciekawi powód takich cen. 7100 za hds8 gen 2 to naprawde malo, i to biorąc pod uwagę że każde ogłoszenie z Włoch zawiera się w przedziale między 7 a 8 tysięcy, także taka cena to u nich norma a nie promocja. przy okazji kupując tam, a jest to cena brutto, nie zapłacę ani "naszego" podatku, ani cła, czyli dla mnie ona jest ostateczna i oficjalna.

zastanawiam się zatem, czy takie mają tam obroty że jadą na niskiej marży i im to pasuje. czy może w magazynach już gen3? czy może od niedawna geofencing to teraz usa+wlochy? :)

• 0

Mają znacznie dłuższą morską linię brzegową i niezliczoną ilość portów więc idą na ilość . W niektórych prowincjach (np.Wenecja) jest zakaz używania echosond w czasie wędkowania na wodach śródlądowych.

A to ciekawostka, rozumiem że chodzi o sonar w celu lokalizacji ryb?

Czy jest to czymś innym podyktowane?