zuraw16 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Szukam szybkiej okoniówki bez wklejki o szczytowej akcji która obsłuży gumki 2' na główce do 10 g.Długość do 2,40 max,dwa kawałki.Cena do 400 zł.Może coś z pracowni?Mam możliwość kupna nowego Diaflexa perch 2-12 g 225 cm za ok 250 zł ,jest szybki i akcja spoko ale ma wklejkę a wolałbym bez.Mam dwa kijki MHX i bardzo mi odpowiadają więc może jakiś używany?Tylko jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 bierz tego diaflexa. będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Często mhx okoniówki goszczą na giełdzie ... przeszukaj wydaje mi się ze był niedawno Edytowane 22 Grudnia 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Mam kolego diaflexa i oprócz tego że rozdwoiła mi się dwa razy wklejka, to jest to rozsądny kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Mam mhxa S842, Zbrojony w KR fuji. Ciekawy kijek, mogę go odstąpić bo juz robi się dla mnie nowy lżejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Mogę zdjęcia na maila zuraw16@gmail.com tego MHXa?W jakiej gramaturze pracuje z 2' gumą?Jaka cena? Edytowane 22 Grudnia 2013 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) A z tym diaflexem właśnie chcę uniknąć sytuacji awarii wklejki bo jest ona bardzo cienka i podatna na uszkodzenia.Jeden z kolegów zaproponował mi blank mhx p824 tylko że nigdzie nie mogę znaleźć opisów tego blanku.Chyba chodziło koledze o p 842-2 mhx?Więc do wyboru mam dwa kijki p842-2 i s842-2,trochę czytałem na forum ale konkretów nie znalazłem,tylko to że P jest mocniejszy,jakie realne gramatury z gumą 2' obsługują te blanki?Który z tych blanków przy okazji dałby radę pod lekkiego sandacza? Edytowane 22 Grudnia 2013 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 S842-2 zaczyna sie od 3g + guma. Gora max do 9g + 2-2,5" silikon. Powyzej juz pracuje srednio. Jesli przekraczasz 9g to nie bedziesz zadowolony.P842-2 zacznie sie od 5-6g+guma, skonczy pewnie na 15-17g+guma. Jak znajdziesz S842-2 w cenie do 400zl w sensownym wykonaniu i nie wezmiesz to daj znac, ja biore w ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Ok,wielkie dzięki za info,a jak myślisz który lepiej obsłużyłby lekkiego sandacza? Edytowane 23 Grudnia 2013 przez zuraw16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mogę zdjęcia na maila zuraw16@gmail.com tego MHXa?W jakiej gramaturze pracuje z 2' gumą?Jaka cena?pisałem na PW.10g plus guma to taki maks komfortu dla S842, powyżej daje sie używać ale już bez dynamiki.Między 5 a 10 gr to super kijek. Troche sandaczy na nim wyciągnąłem, zwłaszcza na jesieni gdzie prowadzenie delikatniejsze bardziej sie sprawdzało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mam kolego diaflexa i oprócz tego że rozdwoiła mi się dwa razy wklejka, to jest to rozsądny kijek. No właśnie. Gdyby te szczytówki nie strzelały tak łatwo..... poza tym to bardzo dobre kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dlatego ten wybór odrzuciłem,pozostały dwie opcje p842-2 i s842-2 z MHXa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Ten MHX będzie mi się dublował z innym kijkiem, bo zamówiłem sobie M1 MX-S72L-B do łowienia pod sandacza na lekko i lżejszego mhxa na okonia. Dlatego mogę się go pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zaklepane,S842-2 :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 bardziu, masz wolnego tego S842-2, czy bierze go zuraw16? Jak jest wolny to daj info na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Kolega zuraw16 zarezerwował. Drugiego niestety już nie mam.Zapytaj Robert w BRC. Może jakiś mu jeszcze został, ja swojego kupiłem tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A jeśli mogę zapytać z ciekawości, na ile wyceniłes patyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Poszedł PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erwinnf Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witam.Szukam wędki do cięższego łapania okoni - coś pod gumy 2 - 2,5 cala i główki do 12, 15g.Jak na razie znalazłem takie opcje:Wklejanki:Dragon Fishmaker 2,75 do 18gRobinson Cortez Trout 2,70 do 20gMonolit :Team Dragon 2,70 d0 18gDaiwa Infinity Jigger 2,7 do 18g.Co polecacie, a czego nie proszę o opinie, uwagi i propozycje... budżet do około 400 złpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Dla mnie daiwa .......REWELACYJNIE CZULA wada jest podatność na urazy mech........i rozkład przelotek taki sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 mi się fajnie łowi okonie na Robinson Perch 0,5 - 7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ja tez sie podepne pod temat. Mialem juz wklejke i nie chce kolejnej, nie chce tez witki jak daiwa exceeler 2-10g. Wedka powinna byc raczej krotka (kolo 2m max krotsza mile widziana).W tym momencie moim podstawowym kijem jest abu garcia veritas jednoczesciowa o akcji ML - czuly, ladnie przechodzi w parabole (regularnie przylawiam szczupaki do tej pory max na ta wedke 96cm). kij na sucho sprawia wrazenie strasznej paly jak na swoj c.w. (niby 7-15g?). szukam czegos podobnego jednak z troszke mieksza szczytowka (gumke 5cm na glowce 10g widze tylko jak nei wieje) myslalem o veritasie 2czesciowym o akcji UL albo dam nanoflexie 7-21.Nie szukam wedki do dlubania 10 cm okonkow tylko czegos z minimalnie czulsza szytowka niz veritas.Myslalem tez o ronie thomsonie v2 7-21g jest 1 czesciowy wyglada czulszy i nawet niedrogi (50euro?) jednak jakym dorwal cos co sie sklada do ponizej 1m to moglbym od czasu do czasu jak gdzies lece brac ze soba a tak kija wyjazdowego nei mam...widzial ktos veritasa UL w sklepie? (najlepiej w krk moze bym sobie sam w styczniu obejrzal). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Mam mikado nsc 2.60 do 7g jest to wklejanka rewelacyjne do łowienia z opady okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Panowie, kto używa P842-2 - proszę o info na priv. Mam kilka pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudi21 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Posiadam P842 w jednym kawałku.Teraz stoi za szafą ale jesienią będzie łowił okonie.Najlepsze czucie jak dla mnie od 7 do 15gr +guma 3-4"dodam że łowię dosyć głęboko 8-14m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi