gondor Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam może ktoś z kolegów już używa poniższego modelu: Spro Addiction Micro Bait Game 218cm / 2-11g akcja x-fast, jest to tegoroczna nowość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ja tez sie podepne pod temat. Mialem juz wklejke i nie chce kolejnej, nie chce tez witki jak daiwa exceeler 2-10g. Wedka powinna byc raczej krotka (kolo 2m max krotsza mile widziana).W tym momencie moim podstawowym kijem jest abu garcia veritas jednoczesciowa o akcji ML - czuly, ladnie przechodzi w parabole (regularnie przylawiam szczupaki do tej pory max na ta wedke 96cm). kij na sucho sprawia wrazenie strasznej paly jak na swoj c.w. (niby 7-15g?). szukam czegos podobnego jednak z troszke mieksza szczytowka (gumke 5cm na glowce 10g widze tylko jak nei wieje) myslalem o veritasie 2czesciowym o akcji UL albo dam nanoflexie 7-21.Nie szukam wedki do dlubania 10 cm okonkow tylko czegos z minimalnie czulsza szytowka niz veritas.Myslalem tez o ronie thomsonie v2 7-21g jest 1 czesciowy wyglada czulszy i nawet niedrogi (50euro?) jednak jakym dorwal cos co sie sklada do ponizej 1m to moglbym od czasu do czasu jak gdzies lece brac ze soba a tak kija wyjazdowego nei mam...widzial ktos veritasa UL w sklepie? (najlepiej w krk moze bym sobie sam w styczniu obejrzal).Veritasem nie łowiłem.Sądzę,że powinieneś oglądnąć Nihonto tt zander do 18 g w jednoskładzie.Mam ten patyk i kupiony w zamyśle do sandacza na lekko jest używany jako ciut cięższa okoniówka i lżejsza szczupakówka.Używam w zestawie z Zauber 2000 plus plećka 0,08 mm.Zestaw lekki,czuły i nie gubi ryb.Tylko uchwyt nie każdemu przypadnie do gustu no i marka Mikado.Zander to ten patyk ma tylko w nazwie i nie sugerowac się tym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ja zapomnialem ze tu pisalem od momentu popelnienie postu uzywalem mikado nihonto flashspin 235 do 10g. Fajny kijek i spokojnie ogarnal szczupaka 95cm. Jakbym sie mial do czegos przyczepic to byl ciutke za mocny na okonie. Niestety polamalem wklejke i poszedl na dobicie na morze. Kupilem favorita blubirda do 7g jest leciutki i troche miekszy mysle ze da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 19 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Matagi TR76 Super Shore L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Ja dorwałem w ostatnim czasie na giełdzie Fenwicka HMXS 76L-2-F 1,5-10g. Komfortowe łowienie od 4g +2" do max 11g + 2" . Fajna szybka okoniówka za nie wielkie pieniądze. Lekka i czuła. Może nie nadaje się do paprochów ale te ciut większe gumisie będą jak znalazł do tej wędki. Przyjemnie obsługuje najmniejsze wirujące ogonki, cykady i obrotówki. Jak na razie gigantów nie było ale kilka pasiaków około 30 cm i szczupak 50 kilka cm dał się złapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 A jakiś fajny szybki patyczek o długości 2.80-3.00 do 15-18 jest ktoś w stanie polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnluki Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 A jakiś fajny szybki patyczek o długości 2.80-3.00 do 15-18 jest ktoś w stanie polecić?cześć,obejrzyj Moderate: 2,82 m c.w. 2-12 g lub 3,05 m c.w. 3-15 g. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 cześć,obejrzyj Moderate: 2,82 m c.w. 2-12 g lub 3,05 m c.w. 3-15 g. pozdrawiamJakoś moderate nie kojarzy mi się z szybkim kijem no ale różnie to bywa z opisami producentów. Co to za kije bo nazwy nie widzę a po samych parametrach nie rozpoznaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO47 Opublikowano 28 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2015 Budżetowo to Mikado Lexus Sapphire 240 do 10g a cenowo/jakościowo DRAGON FISHMAKER 2,60m / 1-7gTeraz idzie dostać jedynki w dobrych cenach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnluki Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Co to za kije bo nazwy nie widzę a po samych parametrach nie rozpoznaje.Moderate napisałem z dużej litery, czyli to jest właśnie nazwą wędziska. Spinningi od kilku lat na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Jakieś ciekawe nowości w tym temacie ? Coś szybkiego, nie wklejka, maks do 12 g. Szukam alternatywy dla kluski SG Parabellum 0-7 a coś pomiędzy nią a Mikado Inazuma Perch 18g. .... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viciu Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Dzisiaj miałem w ręce mikado sicario 2,23m 1-7g.jest to jednolity blank i nieco zanirzonym C.w. Tak realnie myślę że da radę tak 10g +mała gumka.wedka bardzo lekka (84g) i szybką myślę że też będzie bardzo czuła.według mnie pod okonia idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Chciałem napisać tylko nie Sicario, ze względu, że mam tą Inazumę i planuję zakup Kamisori. Nie chcę się do Mikado przywiązywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Macałem kamisori 220 do 12 gNa sucho kij b.dobry-lekki,sprężysty bez drgań po wymachu,wizualnie wykonanie choć dla mnie mniej ważne też przyzwoite.W zasadzie miałem już kupić ale..... chciałem wcześniej porównać z tym sicario 1-7g.Niestety ten kamisori był jedynym w sklepie z nowych Mikado.Ponieważ szukam czegoś delikatnego( ale powyżej wklejki do dłubania.którą już mam) do opadu tak najczęściej 2-4 g plus guma 3- 5cm miałem wątpliwość czy ten kamisori ciut nie za mocny i jednak ugięcie trochę zbyt szczytowe jak na moje okonie 20-28 cm.Reasumując wg mnie w ciemno można tam podpiąć 8-10 gramPrzy okazji czy ten sicario1-7 g jest faktycznie delikatniejszy od kamisori do 12g. Mimo teoretycznie lżejszej specyfikacji obawiam się,że sicario jako wyższy model będzie jeszcze sztywniejszy w szczycie i jeszcze mniej progresywny niż kamisori. Jesli miał ktoś możliwość porównania tych dwóch modeli proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietryk Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Mikado sicario. To taka odchudzona inazuma flash perch, z tym ze dwa razy droższa. Jak znaje chwilkę wstawię jutro kilka fotek ugięcia. Mówię o 238 cm 1-7 gr Edytowane 17 Marca 2016 przez pietryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterson Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Witam , Sicario jest zdecydowanie delikatniejszy od Kamisori Perch do 12g i 15g....Ja kupiłem sobie Kamisori 198cm do 15g...jak dla mnie sicario jest za delikatny , może dlatego że ja jestem przyzwyczajony do sztywnych patyków pod sandacze...Łowię na Zegrzu a tam można spodziewać się przyłowu większej rybki , a do okoni 20cm to mam wklejkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Panowie. Nie chcę Mikado bo mam Inazumę i chcę kupić Kamisori 22 pod sandała. Może ktoś coś z Daiwy z 2016 albo jakieś Robinsony. Najlepszą wędkę okoniową jaką wspominam to był Robinson Xenon Perch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) To ja zaproponuję Daiwe Megaforce Jiggerspin, c.w i długość wedle uznania. Są od 1-9 do 4-21. Czym wyższych c.w, tym dłuższa wędka. Lekką, czuła, dobrze przekazuje brania, ba, dobrze przekazuje szuranie po piachu a o kamieniach to już nie mówię. Mam model 2,60m 3-18g i uważam że 3g jest prawidłowo opisane a komfort podbicia kończy się na 10g + guma 5cm.Używałem głównie żyłki możliwe że na plecionce byłoby lepiej. Kilka razy dosyć szeroko ją opisałem tu na forum więc jak poszukasz to może znajdziesz moje posty Skoro już zaproponowałem to sam poszukałemhttp://jerkbait.pl/topic/67800-wędka-na-okonie-z-dolnej-półki/?p=1695159 Edytowane 18 Marca 2016 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Panowie na okonia mam Inazume Flash Perch 220 do 18g (lowie w Szwecji stad taka gramatura) ale znajomy ze sklepu wędkarskiego namawia mnie usilnie na Cormorana GTS Trout&Perch 3-15g, ze niby taki rewelacyjny. Miał ktos styczność z tym kijem? Edytowane 18 Marca 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Także interesuje się pod okonia Cormoranem GTS 3-15g ale opinii prawie zero. Jak koledzy po kiju oceniacie Mikado Red cut x-tra lite 8g? Sprawdzi się pod bocznego troka oliwka 3g + paproszek oraz do lekkiego jiga max. 5g? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 @zmorcesSprawdzi. Da się tym już ładnie czuć twister 3,5 cm na główce 1g. Maksymalnie łowiłem tym na gumę 7 cm i główka 5g - to był już taki limit przyzwoitości. Kijek wyróżnia się na tle innych modeli Mikado pracą - pod rybą gnie się głęboko, w przeciwieństwie np. do modelu Diamond 2,1m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 @darks86Dzięki za komenatrz. Podjąłem decyzję zakupu owego kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 DRAGON NANO LITE XT80C ktoś coś na temat tej serii ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam , Sicario jest zdecydowanie delikatniejszy od Kamisori Perch do 12g i 15g....Ja kupiłem sobie Kamisori 198cm do 15g...jak dla mnie sicario jest za delikatny , może dlatego że ja jestem przyzwyczajony do sztywnych patyków pod sandacze...Łowię na Zegrzu a tam można spodziewać się przyłowu większej rybki , a do okoni 20cm to mam wklejkę Kolego czy Kamisori już po testach? Mógłbyś coś o nim napisać? Do jakiej gramatury agresywnie można poprowadzić wabik? Bardzo ciekawy kijek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Kolego czy Kamisori już po testach? Mógłbyś coś o nim napisać? Do jakiej gramatury agresywnie można poprowadzić wabik? Bardzo ciekawy kijek.Jak tam akcja jest opisana przy tych Kamisori ? XF ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi