sajdol1 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Nie wiem jak jest opisana ale to jest bardzo szybki kijek ze sporym zapasem mocy. Wersja 210 jest bardziej spolegliwa w szczycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgadzam się z kolegą ,że nowa oferta spinningów Mikado na 2016 to wielki krok naprzód w dziedzinie użytych materiałów oraz dynamiki wędzisk. Osobiście zakupiłem okoniówkę 2,38 m cw.1-7g i jestem z niej bardzo zadowolony. Teraz myślę o ,,igle" na sandacza z tej samej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivar Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 (edytowane) Ja na takie okoniowo kleniowo pstrągowe wypady zabieram Sashima Trout spin 3-15g, o długosci 2,59cm i jest to dość uniwersalna wędeczka obsługująca mi delikatne spiningowanie, kolega który łowi jeszcze lżej ma Sashima perch jig, miałem ten jego kijek w ręku i też mi się podoba, nawet trochę nim połowiłem, ogólnie udana seria im wyszła. Biały kolor mnie początkowo irytował bo zawsze miałem ciemne kije, ale po kilku wyjściach nie zwracam już uwagi.. Edytowane 4 Października 2017 przez ivar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Jakieś ciekawe nowości w tym temacie ? Coś szybkiego, nie wklejka, maks do 12 g. Szukam alternatywy dla kluski SG Parabellum 0-7 a coś pomiędzy nią a Mikado Inazuma Perch 18g. .... ?Mogę doradzić tylko wklejkę...żeby to było coś między kijkiem do 7g a Inazumą F.P do 18g - Daiwa Silver Creek 2.35 / 3-14g szybkie to i ryb nie gubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Od tego czas przemacałem i przełowiłem sporą ilość kijków. Główną okoniówką jest Batson Immortal. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Nie wiem czy się przewinęło już, ale Avida 76MLXF2 uważam za bardzo dobrą szybką okoniówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Czołem.Szukam delikatnej ale szybkiej szpady pod pstrąga, okonia.Miałem w rękach microflexa 1-7g i jest ok - coś takiego szukam. Dlaczego nie chce go kupić ? Bo mam microflexa 3-15g i ciekawość nabycia czegoś innego jest większa.Myślałem na Dragonem MicroSpecial 0.5-6 gr ale z kolei mam już kija ze stajni dragona CXT SF-X więc może coś innego ....Westing W3 StreetStick 183cm 1-5gr - też wydaje się propozycją wartą rozważenia.Dilemma - ktoś coś zaproponuje fajnego ?Założenia:Długość: do 220cmAkcja: Fast/XFast - parabola pod rybąBudżet: do 450 PLN Jeśli nie znajdę nic lepszego niż Microflex 190cm 1-7 gram to jednak wezmę Dama bo ten kijek spełnia moja podstawowe wymagania i chciałbym aby w propozycjach z Waszej strony parametry i charakterystyka tego Dama była wyjściową w stosunku do kija polecanego/docelowego. Dzięki z góry za pomoc.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Popatrz jeszcze na DAM Perch Special. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Już zakupiłem Westin W3 StreetStick 183cm 1-5g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trex Opublikowano 22 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 Koledzy, a może ktoś opisać wędkę ABU Rocksweeper 682 L 2-15g, 203cm . To już nie najnowsza konstrukcja i zbiera/zbierała bardzo dobre opinie.. Teraz można ją kupić na wyprzedaży Poszukuję szybkiej, w klasie L wędki pod okonia pod opad i pod dropa (z łódki) , jak oceniacie "elektryczność" czułość tej konstrukcji ? Jak z opisem wędki z cw. ? Szczególnie z odbiorem na najniższym cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 (edytowane) Koledzy, a może ktoś opisać wędkę ABU Rocksweeper 682 L 2-15g, 203cm . To już nie najnowsza konstrukcja i zbiera/zbierała bardzo dobre opinie.. Teraz można ją kupić na wyprzedaży Poszukuję szybkiej, w klasie L wędki pod okonia pod opad i pod dropa (z łódki) , jak oceniacie "elektryczność" czułość tej konstrukcji ? Jak z opisem wędki z cw. ? Szczególnie z odbiorem na najniższym cw.Kolego, rozmawiałem z Tomaszem Lewandowskim z FWA - łowił tym kijkiem. Krótko - kosa. Nie jest to kijek do dłubania 20-25cm okonków. Ma duży zapas mocy.Mój microflex idzie do sprzedaży a RockSweeper już do mnie jedzie U mnie z przeznaczeniem na grube okonie oraz na lekko sandacz Edytowane 28 Września 2020 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 WitamOdświeżę trochę temat, ktoś słyszał o tych wędkach? Ktoś tym łowi?Marka chyba u nas nieznana, może jakaś nowość, wizualnie całkiem całkiem, a ceny w miarę przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 WitamOdświeżę trochę temat, ktoś słyszał o tych wędkach? Ktoś tym łowi?Marka chyba u nas nieznana, może jakaś nowość, wizualnie całkiem całkiem, a ceny w miarę przystępne.Gdzieś mi link wcięło, chodziło o to:https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/rtb-refuse-to-blank-wedki-piacere-spinning/s/29288 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Miałem dzisiaj w ręku delphin Wild trout 210 1-7g bardzo fajna szybka okoniowka z małym zapasem mocy na przylow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 (edytowane) Do mnie dojechala team daiwa ul 200 cm 2-10 bardzo szybki kijek ale nie jest to kij do dłubania na 2g główki . To fajna mega szybka okoniowka z tendencją do sandacza na lekko. Rtb ciekawi mnie od dawna . Mają zajebi... Fluorocsrbon i mocne pletki. Jak będzie złotówka to skuszę się na kijek Edytowane 28 Grudnia 2021 przez FRS1985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Gdzieś mi link wcięło, chodziło o to:https://www.fishing-mart.com.pl/pl2/rtb-refuse-to-blank-wedki-piacere-spinning/s/29288 Tu widać co kijek potrafi https://m.youtube.com/watch?v=IfdzKn8CwWw&t=40s 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Miałem ten model RtB Piacere 2.10m, 0,5-6g X-Fast. Dla mnie zbyt słabo dolnym zakres się sprawdzał. Od 2g dopiero ruszał moim zdaniem. Zastanawia mnie model nowy model do 3,5g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Miałem ten model RtB Piacere 2.10m, 0,5-6g X-Fast. Dla mnie zbyt słabo dolnym zakres się sprawdzał. Od 2g dopiero ruszał moim zdaniem. Zastanawia mnie model nowy model do 3,5g.Bo prawda jest taka że wszystkie kije o podobnym opisie(np. jak ten,0,5-6)to ściema.Z góry mozna przyjąć że jeśli górne realne cw. to 6g. to można zapomnieć o obsłużeniu 1g. o 0,5g. juz w ogóle nie mówię Chciałbym kiedyś zobaczyć x-fasta który załaduje się pod gramatura 0,5g. Edytowane 29 Grudnia 2021 przez drag 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Ten kijek też wygląda ciekawie:http://www.ego-fishing.pl/pl/blog/p-3/554-ego_twitch_182m_054g_okoniowopstragowy_ultra_light.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Dostępna gdzieś w sprzedaży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Dostępna gdzieś w sprzedaży? Z tego co widziałem to była na Allegro, ale ogłoszenie już nie aktualne, najlepiej było by się skontaktować z EGO i dopytać o szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Mam chyba taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matysznak Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Bo prawda jest taka że wszystkie kije o podobnym opisie(np. jak ten,0,5-6)to ściema.Z góry mozna przyjąć że jeśli górne realne cw. to 6g. to można zapomnieć o obsłużeniu 1g. o 0,5g. juz w ogóle nie mówię Chciałbym kiedyś zobaczyć x-fasta który załaduje się pod gramatura 0,5g. A ja poznałem: Graphiteleader Corto GCRTS-612L-HS Edytowane 29 Grudnia 2021 przez matysznak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Jest jeszcze RTB PIACERE 662XUL 1.97M 0.1-3.5G FAST. Ktoś miał okazję łowić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2021 Cześć A co powiecie o Tict ice 69f lub 74fs Jakie macie doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi