Skocz do zawartości

Problemy przy rzucie??

Suchy498

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś bedąc nad wodom postanowiłem przetestować swojego Bass Pro - Extreme ETX10HL i praktycznie przy każdym rzucie powstawała broda (przy byle jakiej przynęcie) :-\nie wiem co jest regulowałem docisk szpui zakładałem i zdejmowałem bloczki i dalej tak samo. Wcześniej jak nim machałem nie było takich problemów?? To moja wina czy coś z multikiem (żyłka jaką miałem na multisiu to TRABUCO - Black Bass 17 lbs)

witam!! z zylka jest trudniej, przekonalem sie na zlocie na Kwise,bycmoze dlatego ze sie odkształca na szpuli. spróbuj z plecionaka powinno byc lepiej. A dokrecales dociska szpuli tak ze po zwolnieniu zapadki z wabikiem nie odwijala sie zylka z kolowrotka??

Co do plecionki to mialem długa i męczącą drogę kiedy zaczynałem z Kongerem a dokładnie tą:

http://www.wedkarskisprzet.pl/product_info.php?products_id=8 1

Plecionka po namoknięciu strasznie kleiła się do szpuli i hamulec rzutowy trzeba było mocno dokręcac, żeby nie było natychmiastowego STOP w trakcie lotu przynęty (i czasami jej zerwaniu) :wacko: Dopiero przy Power Pro wszystko było i jest ok :D

Lepiej zmarnowac trochę żyłki na początku i dopiero później kupic dobrą plecionkę.

Co do samych rzutów Jerzy wlasciwie napisal wszystko. W skrócie im bardziej zahamujesz szpulę hamulacmi rzutowymi tym bliżej rzucisz i za razem mniej powstanie bród :D

Pozdrawiam!

PS.Taki malutki OT z tematu: rzucie a nie żucie ;)

panowie maja cos sensownego do powiedzenia w tym temacie, czy moze jednak niezbyt wiele? off top prosze generowac w innych miejscach!

byc moze umknelo to waszej uwadze, ale pierwsza i bardzo obszerna odpowiedz, czyli jurka, zostala skwitowana kompletnym brakiem reakcji z waszej strony ...

na co jurek zareagowal usunieciem postu, wcale sie nie dziwie, to nie piaskownica B)

no chyba ze reakcja nazywacie dywagacje na temat 'sfeterka'