Suchy498 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Dziś bedąc nad wodom postanowiłem przetestować swojego Bass Pro - Extreme ETX10HL i praktycznie przy każdym rzucie powstawała broda (przy byle jakiej przynęcie) :-\nie wiem co jest regulowałem docisk szpui zakładałem i zdejmowałem bloczki i dalej tak samo. Wcześniej jak nim machałem nie było takich problemów?? To moja wina czy coś z multikiem (żyłka jaką miałem na multisiu to TRABUCO - Black Bass 17 lbs) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 witam!! z zylka jest trudniej, przekonalem sie na zlocie na Kwise,bycmoze dlatego ze sie odkształca na szpuli. spróbuj z plecionaka powinno byc lepiej. A dokrecales dociska szpuli tak ze po zwolnieniu zapadki z wabikiem nie odwijala sie zylka z kolowrotka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 No to Suchy problem już jest w sumie rozwiązany.Kiedy znowu na stawy ? (weź parę szpulek żyłki ) PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Hahaha... Sliderek... masz fajny sfetwerek <_< Kijek nie jest zaspecjalny ponieważ jest to Pinnacle 1/4 do 3/4 oz i mocy 8-15lbs... sam żucałeś i robiłeś ładniejsze brody odemnie ale oki wezme teraz pare szpuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 P.S po co brać kilka szpuli jak moge sobie kupic SUFIXA 600m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Hahaha... Sliderek... masz fajny sfetwerek <_< No Comment Brody ładniejsze mi wychodziły PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 chłopaki a ten multiś da rade jerką czy polegnie na polu bitwy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 P.S po co brać kilka szpuli jak moge sobie kupic SUFIXA 600m Wiesz są tacy castingowcy jak np:ja,dla których i 1000 metrów Sufixa mogłoby okazać się za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 sprobujcie kupic najtansza plecionke nawet jakiegos sraksona i na tym potrenujcie, na plecionce jes duzo duzo latwiej,sam to przechodzilem nie tak dawno. i powodzenia zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Właśnie ,właśnie zacznij od plecionki ,jest dużo łatwiej (nie puchnie na szpuli ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2008 Co do plecionki to mialem długa i męczącą drogę kiedy zaczynałem z Kongerem a dokładnie tą: http://www.wedkarskisprzet.pl/product_info.php?products_id=8 1Plecionka po namoknięciu strasznie kleiła się do szpuli i hamulec rzutowy trzeba było mocno dokręcac, żeby nie było natychmiastowego STOP w trakcie lotu przynęty (i czasami jej zerwaniu) Dopiero przy Power Pro wszystko było i jest ok Lepiej zmarnowac trochę żyłki na początku i dopiero później kupic dobrą plecionkę.Co do samych rzutów Jerzy wlasciwie napisal wszystko. W skrócie im bardziej zahamujesz szpulę hamulacmi rzutowymi tym bliżej rzucisz i za razem mniej powstanie bród Pozdrawiam!PS.Taki malutki OT z tematu: rzucie a nie żucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 PS.Taki malutki OT z tematu: rzucie a nie żucie Dokładnie, no chyba, że mówimy o żuciu, a nie rzucaniu, ale w tym konkretnym przypadku wątpliwości chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 panowie maja cos sensownego do powiedzenia w tym temacie, czy moze jednak niezbyt wiele? off top prosze generowac w innych miejscach!byc moze umknelo to waszej uwadze, ale pierwsza i bardzo obszerna odpowiedz, czyli jurka, zostala skwitowana kompletnym brakiem reakcji z waszej strony ... na co jurek zareagowal usunieciem postu, wcale sie nie dziwie, to nie piaskownica no chyba ze reakcja nazywacie dywagacje na temat 'sfeterka' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi