Damiano113 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Witam WszystkichMam pytanie do doswiadczonych kolegów, gdyż potrzebuję pomocy w doborze sprzętu do łowienia na jerki. Cena jaka mogę wydać to -/+ 500zł A i jeszcze jedno czy da się łowić beż użycia multiplika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 poczytaj forum wszysko kolego znajdziesz i sprecyzuj co tzn jerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 jerki bede robił swoje 20- 40g myśle i generalnie nie miałem doczynienia z castem. Nie wiem jaki sprzet do tego dobrać i jak to wygląda z multi a zwykłym młynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Dodam że łowił będe tylko na jeziorze max 4m głębokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 w tej wadze przynęt i z budżetem 500 to lepiej pozostać przy tradycyjnym kołowrotku wg mnie... długość wędki wg własnych preferencji i ryb na jakie się nastawisz... najlepiej zagłębić się w lekturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano113 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 ok dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 W tej cenie kupisz używaną Daiwę rojo procaster (wisi u sąsiadów za 200zł) i jakiegoś kijka 1,83m do 60gr z pazurem (od 100 do 200zł)....oblatasz wszystko od 10/15gram jeszcze ci zostanie na plećkę i na przypony Sprzęt nie do zajechania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Myślę,że lepszego w tej cenie na początek drogi nie dostaniesz:http://jerkbait.pl/topic/32615-sprzedam-zestaw-na-grubego-zwierzacast-revo-sx-ii/ Abu Revo SX to już można powiedzieć średnia półka ,sam na nim zaczynałem. J na kijka sporo zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 No popatrz przegapiłem revo. Maszyna nie do zdarcia. zwykła korba może nie wytrzymać intensywnego sezonu(zwłaszcza w tym budżecie), a revo w razie potrzeby możesz rzucić znacznie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 sam mam i polecam SXa. Do jerków chyba najlepszy w tej cenie. A jak chcesz na drugą łapę i z trochę niższym dolnym zakresem, to mam na sprzedaż CITICA 200D. Zaczyna gadać od 6-7 gram przy masie skupionej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 w tej wadze przynęt i z budżetem 500 to lepiej pozostać przy tradycyjnym kołowrotku wg mnie...Nie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A w sumie to kwestia własnych upodobań. Moje zdanie jest takie jak wyżej napisałem popieram to własnymi doświadczeniami. Aczkolwiek inni mogą to czuć inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Witam WszystkichMam pytanie do doswiadczonych kolegów, gdyż potrzebuję pomocy w doborze sprzętu do łowienia na jerki. Cena jaka mogę wydać to -/+ 500zł A i jeszcze jedno czy da się łowić beż użycia multiplika ?Cześć, może to Cię zainteresujehttp://jerkbait.pl/topic/32662-dragon-hs200il-guide-select-skinner-cast-jerki-salmo-plecionka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 troche nie ten kaliber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 No tak, troche za mocne20-40g nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 A nie lepiej byłoby poczekać i dozbierać do tego budżetu powiedzmy z 300-400złotych? Wydaje mi się, że taki sprzęt mógłby chwilę dłużej posłużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Tylko, że ten revo posłuży dłużej niż chwilę i daiwa o której wspominałem także....przy odpowiedniej konserwacji to pewnie przezyją jeszcze z 20 końców świata zakładając, że co 8-12miesięcy taki koniec świata jest odwoływany a 300zł na używany kijek to też nie mało czasem w podobnej i niższej cenie zdażają się nawet customy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 Mam pytanie do doswiadczonych kolegów, gdyż potrzebuję pomocy w doborze sprzętu do łowienia na jerki. Cena jaka mogę wydać to -/+ 500zł A i jeszcze jedno czy da się łowić beż użycia multiplika ? da sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Pewnie, że się da. Nawet bez wędki da się. Kiedyś widziałem gościa, który miał dwa elementy zestawu - przynętę i linkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Pewnie, że się da. Nawet bez wędki da się. Kiedyś widziałem gościa, który miał dwa elementy zestawu - przynętę i linkę Chyba ten sam film oglądaliśmy ;> ? O takiem starym człowieku na morzu ;> ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Pewnie tak, choć ten co ja go widziałem był młody Ale ... najważniejsze to łowić. Kupić sobie sprzęt i łowić. Reszta sama przyjdzie. Szkoda czasu na doktoryzację. Lepiej pisać o rybach złowionych bez wędki niż o poszukiwaniu idealnego zestawu w internecie. Dlatego kupować, lecieć nad wodę i eksperymentować, pisać, dzielić się i cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Pewnie tak, choć ten co ja go widziałem był młody Ale ... najważniejsze to łowić. Kupić sobie sprzęt i łowić. Reszta sama przyjdzie. Szkoda czasu na doktoryzację. Lepiej pisać o rybach złowionych bez wędki niż o poszukiwaniu idealnego zestawu w internecie. Dlatego kupować, lecieć nad wodę i eksperymentować, pisać, dzielić się i cieszyć Co racja to racja ale kupowanie bez pytania o opinie bardziej doświadczonych kolegów dużo kosztuje - pieniedzy , czasu , nerwów . Można się zrazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 To chyba lepiej nie kupować - przynajmniej człowiek ani nie wyda pieniędzy ani się nie zrazi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 25 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Łee ja tam lubie kupować , zrazić się i znowu kupować nie wiem co się stało ale dopiero po przejsci na casta polubilem takie "doświadczenia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kupisz Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Witam kolegów!Podepnę się pod temat i poproszę o radę. Jaki multik niskoprofilowy wybrać w cenie do 2tys pln do wędki xfast, 2m dł., cw od 7 do 18g, plecionka będzie od 10 do 12lbs? Edytowane 3 Stycznia 2014 przez Kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi