Skocz do zawartości

Pomoc w doborze sprzetu dla początkującego

Damiano113

Rekomendowane odpowiedzi

W tej cenie kupisz używaną Daiwę rojo procaster (wisi u sąsiadów za 200zł) i jakiegoś kijka 1,83m do 60gr z pazurem (od 100 do 200zł)....oblatasz wszystko od 10/15gram jeszcze ci zostanie na plećkę  i na przypony ;)  Sprzęt nie do zajechania :)

Witam Wszystkich

Mam pytanie do doswiadczonych kolegów, gdyż potrzebuję pomocy w doborze sprzętu do łowienia na jerki. Cena jaka mogę wydać to -/+ 500zł A i jeszcze jedno czy da się łowić beż użycia multiplika ?

Cześć, może to Cię zainteresuje

http://jerkbait.pl/topic/32662-dragon-hs200il-guide-select-skinner-cast-jerki-salmo-plecionka/

Tylko, że ten revo posłuży dłużej niż chwilę i daiwa o której wspominałem także....przy odpowiedniej konserwacji to pewnie przezyją jeszcze z 20 końców świata zakładając, że co 8-12miesięcy taki koniec świata jest odwoływany :lol: a 300zł na używany kijek  to też nie mało ;)  czasem w podobnej i niższej cenie zdażają się nawet customy :)

Pewnie tak, choć ten co ja go widziałem był młody :)

Ale ... najważniejsze to łowić. Kupić sobie sprzęt i łowić. Reszta sama przyjdzie. Szkoda czasu na doktoryzację. Lepiej pisać o rybach złowionych bez wędki niż o poszukiwaniu idealnego zestawu w internecie. Dlatego kupować, lecieć nad wodę i eksperymentować, pisać, dzielić się i cieszyć :)

Pewnie tak, choć ten co ja go widziałem był młody :)

Ale ... najważniejsze to łowić. Kupić sobie sprzęt i łowić. Reszta sama przyjdzie. Szkoda czasu na doktoryzację. Lepiej pisać o rybach złowionych bez wędki niż o poszukiwaniu idealnego zestawu w internecie. Dlatego kupować, lecieć nad wodę i eksperymentować, pisać, dzielić się i cieszyć :)

Co racja to racja ale kupowanie bez pytania o opinie bardziej doświadczonych kolegów dużo kosztuje - pieniedzy , czasu , nerwów . Można się zrazić :) 

• 2 tygodnie później...