Skocz do zawartości

Pomoc w doborze sprzetu dla początkującego

Damiano113

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów!

Podepnę się pod temat i poproszę o radę. Jaki multik niskoprofilowy wybrać w cenie do 2tys pln do wędki xfast, 2m dł., cw od 7 do 18g, plecionka będzie od 10 do 12lbs?

Sakura w cascie ma też x-fasta sam ją zamówiłem na sandała ;) Pewnie kilka innych by się znalazło, sam będę tłukł chronarch'em 51e podobny config.

Jakbym miał 2 koła na wydanie to wziąłbym revo mgextreme, ltx ... Idzie poszaleć w tych pieniądzach i nie łatwo kupić już badziew, trzeba by się postarać ;)

Edytowane przez Tomek88

Łee ja tam lubie kupować , zrazić się i znowu kupować :P nie wiem co się stało ale dopiero po przejsci na casta polubilem takie "doświadczenia" :)

Rafal, mam ta sama chorobe. W koncu pod koniec 2012 sie okazalo, ze w szafce mam tyle sprzetu ktorego nie wyprobowalem, nie wykorzystalem - ze lekko przystopowalem. Ale dalej to lubie i pewnie polece niedlugo do kolejki:-)

Rafal, mam ta sama chorobe. W koncu pod koniec 2012 sie okazalo, ze w szafce mam tyle sprzetu ktorego nie wyprobowalem, nie wykorzystalem - ze lekko przystopowalem. Ale dalej to lubie i pewnie polece niedlugo do kolejki:-)

Co teraz bedziesz zamawiał i testował;> ? Pytam żeby się nie dublować to przerobimy cały ten "szajs" :D hehe 

Co teraz bedziesz zamawiał i testował;> ? Pytam żeby się nie dublować to przerobimy cały ten "szajs" :D hehe

Taluli nie biore, bo testow podejrzewam ze bedzie w chu. Patrz rownolegly temat:-)

A tak naprawde szukam wyzwania. Mysle, ze pojde w strone kasycznego multika typ calcutta - tu uklon w Twoja strone:-) jako szczesliwego posiadacza. Low profile juz przerobiony, wiec sprobujemy czegos innego. Moze LUNA???? Nie wiem, mamy nowy 2014 i jeszcze nie wiem. Pomozesz!?!

Taluli nie biore, bo testow podejrzewam ze bedzie w chu. Patrz rownolegly temat:-)

A tak naprawde szukam wyzwania. Mysle, ze pojde w strone kasycznego multika typ calcutta - tu uklon w Twoja strone:-) jako szczesliwego posiadacza. Low profile juz przerobiony, wiec sprobujemy czegos innego. Moze LUNA???? Nie wiem, mamy nowy 2014 i jeszcze nie wiem. Pomozesz!?!

Pomoge :P!! 

http://www.tackletour.com/reviewdaiwahlsssringa103l.html  - taką kup :D

Ta akcja bardziej jest dla wędkarza niż dla ryby tak moim subiektywnym zdaniem, sam lubię szybkie i chcąc łowić szczupaka z opadu tzw. sandaczówką nie ma nic w tym zdrożnego, po prostu trzeba inaczej do tego podejść, nie próbować wydłużać ryby przy zacięciu dla lepszego wyniku i tak samo z holem chociaż może łatwiej by było głębszą akcją tylko opad determinuje częściowo szybszą akcję, to taki drobny przykładzik...są gusta i guściki, a jak mawiał klasyk o gustach się nie dyskutuje ;)