Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel z akademika też się na stadionie obkupiał w swoje pierwsze wędkarskie graty, studenciak, kasy mało, a chciało się mieć wszystkiego.

Oczywiście po czasie miał już równo rozpracowane, że na ścieżkach sprzęt średni, czy wręcz marny, na koronie  za to wypas.

Trafiał tam czasem takie perełki, że głowa mała, za grosze dosłownie, znosił jakieś Zebco, Quantumy, Silstary i inne cuda.

Kiedyś poleciałem z nim na tę koronę, wszystkie cenne rzeczy zostawiłem w akademiku, kopytko z "oszczędnościami" nawet miałem sobie przyklejać do uda taśmą pakową, ale ostatecznie zostawiłem, zrobiłem rulonik z kilku banknotów i wsadziłem sobie w przednią kieszeń. Co oczywiście obśmiano niewybrednie...

Pojechaliśmy na stadion i ... było dokładnie jak opowiadał, pomiędzy plastikowym szajsem i ordynarnie podrabianym sprzętem, trafiały się perełki, nowe, prawie nowe, bardzo tanio i bardzo bez gwarancji. ;)

Nic w sumie nie kupiłem, ale byłem tam jeszcze kilka razy, głównie po przynęty, rosyjskie wirówki i wahadełka mieli tam rewelacyjne, działały bez zarzutu, niczym kałachy.  B)

Teraz nie mamy stadionu, mamy allegro...

Prawda z tymi wirówkami, miałem z korony takie przeciążone obroty wielkości 3... i pół.Paka 10 szt. żadne tam meppsy srepsy, na 025 żyłce (nawiniętej na Krokodajla) hulały aż miło. Pamiętam też jak było pełno Mitchelli z hamulcem walki (wajcha) za jakiś nieduży hajs, coś ok ośmiu dyszek, a teraz na allegro używańce dochodzą do 200 zł.

Ale w przeciwieństwie do jego poprzednika, którego używałem, ten w ogóle miał rolkę. Zamieniłbym swój cały sprzęt na tego Krokodyla i "okumę" z bazaru żeby tylko móc jeszcze raz do tych lat powrócić. Świat wokół był zupełnie inny, taki bardziej ludzki i mimo dobrodziejstwa internetu, bardziej kolorowy. Jak wspominam moją pierwszą wędkę, szczupaka i awarię Krokodajla Deluksa to otoczenie kojarzy mi się niezmiennie ze z takim przyjemnym zachodzącym słońcem  ^_^

• Like 1

Kolejny z moich najpierwsiejszych, wtedy to już dla mnie super pro bo srebrny i z przednim hamulcem, tyle że chyba nowy tyle nie stał, co w opcji KupTeraz. Żywot zakończył jak się wpieniłem na spiętego szczubła i rzuciłem kręciołem o ziemię (bez furii tak od niechcenia)- połamała się rączka  :wacko:

http://allegro.pl/kolowrotek-wedkarski-cleo-lx-20-i3935712681.html

I to bez wzgledu na ilość ;)   tylko brać, wobki bez cenne :P

to jest ogłoszenie kolegi z forum , pomyłka o dwa zera ,pewnie nie zamierzona , może przeczyta i poprawi ;)