Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek dorobisz się fortuny :) .

Wylicytował jednego ale dwa wysłałem.Nie mam serca tak zdzierać.Bardzo się cieszył,a ja lubię zaskakiwać.Jak pisałem zmyłkowy ze mnie gość.Polak z Norwegii.Podobno znają tam moje woblery i to z dobrej strony :D  i podziwiają.Tak pisał.Nawet jak kit to i tak miło.

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Może i racja że do innych celów , ale najgorzej mnie wkurza fakt że takie, nazwijmy to akcesoria wystawiane są na portalach aukcyjnych w dziale wędkarstwo . Osobiście wolał bym żeby wędkarstwo nie było kojarzone z sieciami , czy innym fuck badziewiem typu samo zacinający spławik czy elektryczna  ,wędka".

Panowie sieci kupuje się legalnie w sieci :P Są strony gdzie można zamówić sieci rybackie więc kłusownicy nie mają z tym najmniejszego problemu.Stosuje się teraz sieci żyłkowe, ta co jest na aukcji którą wkleił tu Jozi nadaje się raczej na podrywki :P Kłusownictwo podobnie jak wędkarstwo w miejscu nie stoi i również się rozwija na nasze nieszczęście.

Nie wiem jak tam u was z kłusownictwem i ich wpływem na rybostan wód ale obserwując moje tereny to największym zagrożeniem nie są kłusole w pełnym tego słowa znaczeniu ( włoki, sznury czy nawet drygawice - dawno dawno ich nie widziałem już) a pseudowędkarze którzy od wcześniej wywołanych różnią się tym iż opłacają składkę na "legalną exterminacje ryb"!

Nie ma co sobie zdrowia psuć tym że na allegro można kupić to czy tamto - zersztą jak nie allegro to w necie mozna wszystko znaleźć - przecież siaty można normalnie kupić w sklepach ogrodniczych, giełdach (dzisiaj sam otrzymałem instruktaż "uzbrojenia" takowej), sklepach rolnych etc ct.

Zresztą jak miramar trafnie napisał specjaliści w dziedzinie mocno ewoluowali do przodu, mały przykład znad Pilicy:

"wędkarze" pływając dużą rzeczną łódką, mieli 2 silniki ( kilkunastokonne)...jeden to napęd jednostki a drugi napęd przetwornicy o b dużej mocy. pytania ??

O kuuurde...  :blink:   ponad dziesięciokrotna przebitka i ładny byk w tym jakże rozwlekłym opisie "z przed" :lol:

http://www.ebay.pl/itm/ABU-GARCIA-XLT-2-SYNCRO-Mint-w-Box-Etc-/151239613881?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2336955db9

Edytowane przez coma