Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

To jest opis wędziska spiningowego :D . Od okonia , przez karpia do leszcza :o .

http://allegro.pl/wedka-wedzisko-travel-spin-270-10-40-okon-karp-les-i5243660446.html

Ja pierdziele  :D Jednak istnieje  :lol:

Ostatnio miałem klienta, który chciał kupić multi-wędkę. Myślałem, że chodzi mu o casta pod multika... Mówił, że widział takie coś na allegro i że na forach opisują to jako "FENOMENALNY KIJ POD WSZYSTKIE RYBY"  :mellow:

• Like 1

:lol: 

Ja pierdziele  :D Jednak istnieje  :lol:

Ostatnio miałem klienta, który chciał kupić multi-wędkę. Myślałem, że chodzi mu o casta pod multika... Mówił, że widział takie coś na allegro i że na forach opisują to jako "FENOMENALNY KIJ POD WSZYSTKIE RYBY"  :mellow:

Nie miałeś takiego kija dla klienta? Wszak klient nasz pan :lol: .Trzeba mu było jakiegoś pikera z 3-ma szczytówkami opchnąć, może być na wszystko spinning i gruntowo obleci, nawet spławik przelotowy :lol:  :lol:

Nie miałeś takiego kija dla klienta? Wszak klient nasz pan :lol: .Trzeba mu było jakiegoś pikera z 3-ma szczytówkami opchnąć, może być na wszystko spinning i gruntowo obleci, nawet spławik przelotowy :lol:  :lol:

Józek to wcale nie jest do śmiechu :( . W zeszłym roku przyjąłem do pracy młodego człowieka. Okazało się że to początkujący spiningista. :)  Jak dowiedział się że się trochę znam na sprzęcie wędkarskim , postanowił pokazać mi swój kij i kołowrotek. Wędka to był jakiś najtańszy kij o wyrzucie 10- 40g a przypięty był do tego kołowrotek wielkości 500 :o .Twierdził że to w sklepie doradzili mu taki zestaw!!! Na moje sugestie dotyczące tego sprzętu stwierdził, że w sklepie na pewno lepiej się znają niż ja :( .Jednak w końcu dał sobie wytłumaczyć że kołowrotek jest za mały . Zaproponowałem mu odsprzedaż któregoś z moich kołowrotków, lub pomoc przy zakupie w sklepie. Odmówił i pojechał sam kupić nowy kręcioł . Po kilku dniach przyniósł do pracy nowy nabytek. Z miną jak milion dolców pokazuje mi karpiową betoniarkę z wolnym biegiem :o :D . Znów twierdził że to sprzedawca zareklamował mu ten sprzęt , jako kołowrotek do wszystkiego.

Dlatego cieszmy się że są tacy sprzedawcy jak Kamil , i możemy im trochę współczuć z powodu problematycznych klientów. :) :unsure:

Generalnie nie jest to problematyczne, bo zawsze jest jakieś rozwiązanie. Klient zakupił zamiast multi-rod fajnego fasta do 18g na spin i quivera 3,3m  :)

Częściej mam wrażenie, że biorę udział w ukrytej kamerze. Przykład z zeszłego roku: Przychodzi kobieta i zaczyna się konwersacja:

- znalazłam ten sklep w internecie.

:) w czym mogę pomóc?

- poproszę żwirek dla kota.

:huh: Nie mamy towaru zoologicznego proszę Pani...

- a kijki do nordic walking?

- :blink:  również nie mamy....

- a cena tej drabiny? (drabina sklepowa do ściągania woderów z półki)

:D

• Like 2

Czyli chciała kupić pellet karpiowy i dwie osęki :P .

• Like 2

Generalnie nie jest to problematyczne, bo zawsze jest jakieś rozwiązanie. Klient zakupił zamiast multi-rod fajnego fasta do 18g na spin i quivera 3,3m  :)

Częściej mam wrażenie, że biorę udział w ukrytej kamerze. Przykład z zeszłego roku: Przychodzi kobieta i zaczyna się konwersacja:

Dobrze,że nie kontynuowała tematu w stylu "a może lodzika?" :lol:

Na początku musiałem się go trochę "nauczyć", nieco inaczej się ładuje. Bardzo szybko męczy ryby, nie miałem na nim jeszcze nic powyżej 45 cm, ale myślę, że podoła bez większych problemów. A przynęty katapultuje na odległość 30-35 m, mowa o 2 g imitacjach rybek. Jedyne czego mógłbym sobie życzyć od niego to mógłby być troszkę szybszy. 

• Like 1

Nie znam się za bardzo ale chyba cena atrakcyjna jak na razie

http://allegro.pl/wedka-orvis-power-matrix-10-i5368515559.html

Bardzo ładny Orvisik. Same parametry wędziska kuszą, do suchej muchy na większą rzekę jak najbardziej. Szkoda tylko że sprzedający ma takie komentarze, bo sam bym zalicytował.