Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

mnie interesuje czy nikt już do kupujących nie puka z informacja że kupowali u pasera ... konto już zawieszone

z jakiegoś powodu konto zawieszone na allegro

Konto na allegro może być zawieszone z wielu powodów niekoniecznie tych, które insynuujesz. Nie wiem po co tyle zamieszania robić ? nie kupiłeś i teraz żal coś ściska ?  :)

• Like 2

Konto na allegro może być zawieszone z wielu powodów niekoniecznie tych, które insynuujesz. Nie wiem po co tyle zamieszania robić ? nie kupiłeś i teraz żal coś ściska ?  :)

zapytałem czy ktoś coś wie, bo konto zostało zawieszone w krótkim czasie po tej ofercie, jeśli masz informacje to z chęcią z nich skorzystam, co do paserstwa to definicja np tutaj

stąd też moja hipoteza o paserstwie bo cena znaczącą poniżej wszelkich cen, a bajki o Kanadzie to najprawdopodobniej blef na użytek nieświadomych kupujących, ponieważ towar legalnie sprowadzony musi być oclony a cło wynosi 15% na kołowrotki i do tego 23% VAT. Czyli w zakupie musiałby kosztować poniżej 1200 zł aby na tym zarobić.

Żal zostawiam bez komentarza

To nie żal. Cieszę się, że kupiliście Stelki w dobrej cenie. A co, to takie nie polskie?  Gdzie tutaj zamieszanie?

zapytałem czy ktoś coś wie, bo konto zostało zawieszone w krótkim czasie po tej ofercie, jeśli masz informacje to z chęcią z nich skorzystam, co do paserstwa to definicja np tutaj

stąd też moja hipoteza o paserstwie bo cena znaczącą poniżej wszelkich cen, a bajki o Kanadzie to najprawdopodobniej blef na użytek nieświadomych kupujących, ponieważ towar legalnie sprowadzony musi być oclony a cło wynosi 15% na kołowrotki i do tego 23% VAT. Czyli w zakupie musiałby kosztować poniżej 1200 zł aby na tym zarobić.

Żal zostawiam bez komentarza

Konto zostało zawieszone zapewne z jednego prostego powodu - gość sprzedawał towar z prywatnego konta oferując paragony i fv a jak wiadomo, na allegro w takim przypadku trzeba mieć konto firma... dlatego teraz sprzedaje na innym, firmowym koncie. Reszta została wyjaśniona w tym wątku, na poprzednich stronach - wystarczy dokładnie prześledzić (kołowrotki pochodzą z Niemiec, także cło odpada, poza tym, jak wieść niesie - gość wygrał na loterii pn. licytacje komornicze) 

Edytowane przez asafa

Ja też nie kupiłem ale po co tym którzy to zrobili gadaniem psuć frajdę z super sprzętu w dobrej cenie :) Ja tam zazdraszczam bo to takie polskie :)

Takie polskie to jest wystawianie teraz tych stelek na alledrogo czy olx po 2200-2400zł :D Stwierdzenie "Nietrafiony prezent" jest najlepsze :D :D :D

• Like 1

Mam i bardzo polecam. Leciutka szpulka i daleko odsunięty wodzik. Minus to spory gabaryt i waga. Pojemność szpulki tez nie nadzwyczajna ale 100 metrów PP 30 LB wchodzi.