Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie złapią typa. Ja w zeszłym roku w sierpniu zostałem oszukany na olx. Zapłaciłem z góry za stradica mgfa oczywiście nic nie dostałem. I o dziwo złapali gościa, podobno oszukał ponad 1000 osób ;)

Wszystko zależy jak dany wałek jest wykombinowany.

Są dobrze wyspecjalizowane typki i sa także amatorzy.

Niektórzy mają tak wszystko obmyślane i zorganbizowane, że nie sposób dobrać im sie do dupska.

Oby było jak najwięcej amatorów, to jest zawsza jakaś szansa, że go dojdą.

Wielu przywłaszcza sobie czyjąś kase i nie ponosi z tego powodu żadnych konsekwencji.

Trzeba naprawde uważać, bo coraz bardziej dopracowane sa te wałki i tylko czujność kupującego może ochronić go przed stratą kasy.

Liczyć potem na to, że go wytropią i odzyska się kase, to jak strzał w lotto.

Wiele spraw jest umarzanych.

Każda paczka ma numer. Można sprawdzić na której poczcie wysyłane. Ten koleś paczki wysyła ze Skierniewic. Wystarczy zerknąć godz nadania i monitoring.....

W placówkach pocztowych są zazwyczaj stare kamery analogowe więc dokładnie nie sprawdzisz kto to...

Skoro rozsądna cena= tanio to zazwyczaj = zawsze?

Kamil gdybyś wiedzał gdzie były paczki wysyłane to wiedziałbyś ze obok jest monitorowany parking, dworzec Pkp też obwieszony jak choinka kamerami, monitornig miejski którego kamera jest przed samym wejściem na pocztę...... no tak ale wszystkie pewnie analogowe..to lipa :-(

Edytowane przez przemow

Witam , ten sam gośc albo inny , sprzedaje to samo co ten z łowicza towar i ceny te same , ale ponoć tyle paczek poszło i co tylko jeden żbiku , został oszukany ? czemu nikt inny co dostał zabawkę czy coś takiego , nic wiecej nie piszę może inne paczki doszły zgodnie z zamówieniem , tak pisze z ciekawosci bo sam w ostatniej chwili zrezygnowalem z zamowienia dwóch stradiców , od tego z łowicza po waszych pierwszych postach , napiście czy choć jeden dostał zamówiony sprzęt .

Ja znam dwa przypadki poza JB plus trzeci @Żbika. Weź pod uwage ze nie wszyscy czytają JB.

Forumowi po prostu przytomnie paczek nie odebrali :-)

@Amidos nikt nie zabrania Ci zawiawiać skoro dalej wierzysz w tą okazje :-)

No właśnie ,jak bym wierzył to bym kupił , ale trochę żyje na tym świecie już lat  by nie wierzyć we wszystko , choć w pierwszej chwili też się na paliłem na te ceny . A dziś już nie ma Łowicza a jest Rawa Mazowiecka , oj jeszcze dużo ludzi oszuka ten typek.