Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

To niestety choroba , dysleksja się nazywa :D ,nie ma co drzeć łacha z ogłoszeniodawcy :D

Na komputerze nie działa ta choroba.

Wystarczy używać ludzkiej przeglądarki, która podkreśla błędy i reagować.

Ta choroba nazywa się lenistwo....

Tapatalknięte z komórki

• Like 7

Nie kumam za bardzo. O co chodzi? Co w tym zabawnego czy szokujacego? Może na telefonie nie widać.

Tapatalknięte z komórki

Edytowane przez Dano^

Kiedyś była opcja zakładania sporu na allegro. Kilka takich i konto zawieszone. Nie wiem czy jest jeszcze taka opcja ale jeśli tak to dziwię się, że ludzie z tej opcji nie korzystają. Ja po jednym telefonie do gościa od razu temat odpuściłem...

Ktoś kiedyś pytał o przedmioty od jednego sprzedawvy z allegro.

Proponuje przeczytać i wyciągnąć wnioski.

http://allegro.pl/team-daiwa-x2500ia-design-by-marasxxx-tournament-i6783864396.html

Zwróć go jako niezgodność towaru z umową (pomimo, że to produkt używany).

http://www.konsument.gov.pl/pl/faq/jakie-prawa-ma-konsument-kupujac-rzecz-uzywana.html

A ja kiedyś o jakiś drobiazg założyłem i od razu był odzew ze strony kupującego. Grzecznie, na swój koszt dosłał to co wcześniej wysłać powinien. Dodam tylko, że wcześniejsze "tradycyjne" próby komunikacji zawiodły. 

Dla alegro liczy sie tylko prowizja ,maja gdziesz naciaganych przez oszustow

Zalozylem kiedys wniosek o zwrot prowizji od sprzedazy -powod nie odebranie przesylki pobraniowej przeslalem # nadania - odpowiedz ;

kupujacy nie potwerdzil nieodebrania przesyłki 

spor zamkniety 

Miałem identyczną sytuację jak kolega, później jeszcze jedna sprawa z jakimś tanim kosmetykiem, który nigdy do mnie nie dotarł. Założyłem spór na allegro, ale nic nie pomogło sprzedawca wypisywał jakieś głupoty. Allegro poinformowało mnie abym pofatygował się na policję z zawiadomieniem, odpuściłem towar nie był wart mojego czasu i nerwów. Allegro odpuściłem sobie całkowicie.

Alledrogo już dawno zeszło na złą drogę, ale uczciwi sprzedawcy są tam nadal bo to niestety największa platforma w Polsce.

A forum każde, nie tylko to nie gwarantuje solidnej transakcji, dlatego najlepiej wybierać odbiór osobisty o ile to możliwe.

Zwróć go jako niezgodność towaru z umową (pomimo, że to produkt używany).

http://www.konsument.gov.pl/pl/faq/jakie-prawa-ma-konsument-kupujac-rzecz-uzywana.html

To nie ja go kupiłem. 

A na przepychanki z takimi ludzmi, to trzeba mieć jeszcze czas i nerwy.

Wystarczy dobrze przeczytać opisy, komentarze i magiczne słowa ZWROTÓW NIE PRZYJMUJEMY i  mi już wystarczy.

Ale jak ktos lubi dreszczyk niepewności, troche emocji i adrenaliny, to pewnie żźaden opis czy komentarze innych kupujących go nie odstraszą.

• 2 tygodnie później...