Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Weż na policję wszstko co masz i wiesz o sprzedawcy: nr ogłoszenia olx (najlepiej je wydrukuj), wydruki przelewu, nr telefonu, korespondencję ze sprzedającym, itp. Na komendzie policjant spisze "twoją historię" i pewnie przez parę miesięcy będziesz czekał na informacje o postepowaniu.

• Like 1

A na końcu się dowiesz ze sprawę zamkną bo jest niska skodliwosc społeczna ... ( i powiedzą jeszcze ze olx to serwis ogłoszeń lokalnych a nie jak np allegro ogólnopolski gdzie wysyłki są na pozadku dziennym )

A na końcu się dowiesz ze sprawę zamkną bo jest niska skodliwosc społeczna ... ( i powiedzą jeszcze ze olx to serwis ogłoszeń lokalnych a nie jak np allegro ogólnopolski gdzie wysyłki są na pozadku dziennym )

Każde oszustwo jest przestępstwem ściganym z urzędu. Ja też nie wierzyłem iż odzyskam kasę, a jednak się udało. Kosztowało mnie to jedną wizytę na policji. Ten sprzedający kantuje na małe kwoty, więc pewnie liczy iż nikt nie będzie zgłaszał takich małych oszustw. Polecam zgłaszać tego typu oszustwa, chociaż by po to by oszuści nie czuli się bezkarnie. Wbrew pozorom wykrywalność tego typu przestępstw jest całkiem niezła. Edytowane przez pointman
  • Like 1

Nie kupujcie nic na olx jeśli:

1. Gość ma nowe konto

2. Wpisuje jakieś dziwne imię zamiast prawdziwego

3. Dodaje ogłoszenie z telefonu

4. Dodaje zdjęcia słabej jakości

5. Sprzedający nie umie pisać po polsku, choć jest Polakiem (analfabeta)

Oczywiście nie liczcie na okazję za 1/4 ceny. Jeśli ktoś oferuje tylko wysyłkę to chyba wiadomo o co chodzi.

To nie jest sprzęt kłusowniczy, dopóki nie znajdzie się w rękach osoby, która nie ma uprawnień do jego użytkowania.

Regulamin OLX -> Załącznik nr 2 do Regulaminu - Przedmioty zabronione -> 29. Rybackie narzędzia i urządzenia połowowe, których posiadanie jest ograniczone przepisami prawa;

• Like 1

Ciężka robota ale znalazłem takie katalogi Shimano: 1990, 92, 93/94, 94, 96, 98, 2010, 12, 14. I jeszcze kilka roczników Normark.

Praca nie poszła na darmo bo nagrodą są cztery roczniki ABU których brakuje mi do mojej kolekcji i nawet nie wiedziałem, że je mam. Oprócz tego Daiwy i DAMy z lat 90-tych :)

Pod latarnią zawsze najciemniej :P  :D