Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Poza wartością informacyjną (a często dezinformacyjną), był ten dział powodem wielu konfliktów i dodawał moderatorom mnóstwo pracy. Trzeba by było zatrudnić kogoś do moderacji tego działu. Na 24/dobę. Nierealne na bezpłatnym forum. 

Porównywanie płatnej platformy Allegro i koleżeńskiego forum nie jest właściwe. Nie ta skala, nie te możliwości.

Moze i porownanie nie jest wlasciwe i nie o to mi chodzilo. Po prostu tak samo zaniklo. A jak juz sie mamy czepiac szczegolow to forum nie jest calkowicie bezplatne, bo podpiete watki w dziale sprzedam nie sa za free. Ale nie o to chodzi by sie tu teraz spierac i szukac dziury w calym-patrz 1 zdanie. Pozdrawiam i polamania;)

Allegro dla malutkich to teraz sziet jakich mało. Ciągłe zmiany, ciągłe problemy z wystawianiem, układ graficzny z d ... y strony. Każdy może kupić i Cię olać tzn. nie zapłacić i negatywa wystawić. Kilka miesięcy temu można było takiemu nie płacącemu choć negatywa wystawić przestrzegając tym samym innych, teraz już nie. Malutki sprzedawca aktualnie nie może nic. Ach gdzie te czasy sprzed powiedzmy 5 lat ... A najgorsze jest to, że to cho .... y monopolista. I gdzie tu teraz się pozbyć np. książek od zeta ... Chyba tylko olx.

Prawdę piszesz i być może w końcu Ebay w Polsce się ruszy.

Z Olx jak wiadomo może być różnie - jak ktoś napisał - ten sam właściciel.

Ja się wyniosłem z Allegro. Prowizja od wędki sprzedanej za 400 zł wyniosła 36 zł, ponieważ biorą 9% haraczu.

Mało to fajne...

Tapatalknięte z komórki

Prawdę piszesz i być może w końcu Ebay w Polsce się ruszy.

Ja się wyniosłem z Allegro. Prowizja od wędki sprzedanej za 400 zł wyniosła 36 zł, ponieważ biorą 9% haraczu.

Na ebay.pl prowizja jest 2,7%, ale nasz regionalny ebay to praktycznie nie istnieje i jakoś od samego początku w ogóle się nie rozwija. Na wszystkich rozwiniętych stronach ebay.com, ebay.co.uk, ebay.de itd prowizja w kategorii wędkarstwo wynosi 10% + 5% dla PayPala, z którego praktycznie wszyscy korzystają. W obu przypadkach od całej kwoty, czyli płacisz prowizje także od kosztów wysyłki

I też możesz kupującemu wystawić jedynie pozytywa.

Allegro od jakiegoś czasu z każdą zmianą równa w stronę ebaya, także... będzie jeszcze gorzej - payu na razie jest darmowe ;)

mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Z tego co mi wiadomo olx należy do grupy allegro....
.... Nie zauważyłem, że to już zostało powiedziane
....

Może nie czytałeś dokładnie?

Oczywiście, że świadomie tak jak świadomie się eliminuje lokalnych producentów czegokolwiek. Za jakiś czas to samo będzie z olx. W końcu właściciel i allegro i olx ten sam.

Żbiku ty już zostaw te stelle w spokoju;))masz wystarczajaco;))

Moge sie mylic i jesli tak jest to zwrwcam honor ale to zeszlotygodniowy mistrz importu z Japoni-Pasieka(sprowadzal w kilkanascie godzin;))

http://allegro.pl/kolowrotek-shimano-10-stella-c2500hgs-jdm-ideal-i6979760445.html

http://jerkbait.pl/topic/98443-s-sprzedam-shimano-10-stella-c2500hgs/

Co łączy kolegę Pasieka i manmark? Odpowiedź: handy125 z Alledrogo. To rozdwojenie jaźni u jednej osoby, czy spółka? Odpowiedzi na to pytanie nie znam ;)

• Like 4

U mnie również bez problemów, parę razy już kupowałem w takim przedziale czasu 

Jak piszę o sprzedawaniu co widać na załączonym obrazku ... kupić to teraz może każdy i olać sprzedawcę.

Edytowane przez SlawekNikt