Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Regulamin trzeba czytać.

Kolego, a co ma regulamin do mojej prywatnej korespondencji i chęci zakupu poza regulaminem ? To ja wtedy ponoszę ryzyko, a nie serwis i to moja sprawa komu chcę zaufać i dać zarobić pieniądze ! To chyba rozumiesz oprócz regulaminu ...

• Like 1

Przestaję się dziwić, że kumpel prowadzący bardzo ceniony przeze mnie sklep (stacjonarny, internetowy i konto na All.) dorzuca do zakupów ulotki zachęcające do tych 2 pierwszych form sprzedaży, bez złodziejskich prowizji i bez takich akcji.

• Like 4

Kolego, a co ma regulamin do mojej prywatnej korespondencji i chęci zakupu poza regulaminem ? To ja wtedy ponoszę ryzyko, a nie serwis i to moja sprawa komu chcę zaufać i dać zarobić pieniądze ! To chyba rozumiesz oprócz regulaminu ...

Zapewne dałeś przez zadaj pytanie sprzedającemu. Jak byś poprosił o maila i wtedy pytał ze swojej skrzynki to by tego nie było.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Zapewne dałeś przez zadaj pytanie sprzedającemu. Jak byś poprosił o maila i wtedy pytał ze swojej skrzynki to by tego nie było.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Pierwsze pytanie o wymiary zadałem jak piszesz czyli przez zadaj pytanie sprzedającemu, ale jak mi odpisał to dopiero wtedy zadałem drugie pytanie o możliwość zakupu poza alledrogo z odbiorem osobistym.

Nie wiedziałem, że alledrogo monitoruje maile wysyłane z mojego prywatnego adresu pocztowego do innych użytkowników. Bardzo mi się to nie podoba !!

Przecież wysłałeś wiadomość z allegro, przy pomocy usługi którą udostępnił ci portal.

Zatem nie jest to twoja prywatna wiadomość.

Użyłeś w wiadomości słów sprzeda, kupiłbym, poza portalem...

Automatycznie twoja wiadomość wpadła w dziurę weryfikacji lub od razu do kosza.

Regulamin akceptowałeś zapewne po każdej zmianie jaką wprowadzono.

• Like 3

Pierwsze pytanie o wymiary zadałem jak piszesz czyli przez zadaj pytanie sprzedającemu, ale jak mi odpisał to dopiero wtedy zadałem drugie pytanie o możliwość zakupu poza alledrogo z odbiorem osobistym.

Nikt tego nie czyta, Boot wyłapuje takie wiadomość z ofertami po za aukcją.

Pewnie dostałeś ta wiadomość za ten pierwszy mail kiedy zadałeś pytanie sprzedającemu, a to nie jest prywatny mail, tylko przechodzi przez sito allegro.

Wszystko przez to, że zadałeś pytanie przez ich formularz - zadaj pytanie sprzedającemu.

Gdybyś pisał tylko i wyłącznie ze swojej poczty na maila prywatnego sprzedawcy boot by tego nie wychwycił. 

Edytowane przez Tom@son
  • Like 1

Tylko pierwsze pytanie o wymiary zadałem poprzez serwis, drugie już zadałem ze swojego prywatnego konta po odpowiedzi sprzedającego na to pierwsze

Cóż, bardzo pouczającą lekcję dziś odebrałem :)

nie opowiadaj która wiadomośc to była tylko sprawdz na jaki adres ją wysłałes

i wszystko jasne

jesli wysyłasz w ramach ciagłości korespondencji  porzez zadaj pytanie to cały czas piszesz nie do sprzedajacego bezpośrednio tylko przez allegro

poproś o telefon lub maila w wiadomości do sprzedajacego że potrzebujesz dopytac o szczegóły - jak Ci sprzedajacy odpisze to pisz lub dzwoń na podany adres i wszystko jasne i bez udziału cenzury alledrogo

• Like 2

Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.

Widzisz wydawaj gdzie chcesz. Korzystasz z naszego portalu zapłacić za nasze usługi.

Myślisz, że allegro to 2 nastolatków co to charytatywnie utrzymuje ten portal?

Za co mają żyć ludzie co to utrzymują, pielęgnują rozwijają?

Dla przykładu- samo utrzymanie jerkbait.pl to gruba kasa za soft i kolokacje.

Głównie giełda na to zarabia

• Like 1

Sławku nie ma co sie denerwować, niebawem opcja kontaktu ze sprzedającym zostanie wycofana i juz nie bedzie takiej sytuacji :)

Pozdrawiam,

Michał

Szybki tap [emoji41]

Serio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki? 

Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.

Sprawa jest prosta. Chciałeś oszukać. Allegro to wychwyciło. Tylko zastanawiam się dlaczego masz do nich o to pretensje?

• Like 1

Za co mają żyć ludzie co to utrzymują, pielęgnują rozwijają?

Rozwijane to było jak było w polskich rękach. Teraz od kilku lat jest tylko odcinanie kuponów i coraz większa monopolizacja rynku. Wszak olx tez należy do tego samego  konsorcjum, które z kolei jak głębiej pogrzebać należy do jakichś tam funduszy. Do tego koszą 10 % prowizji i z tego żyją. Ja od dziś unikam i tyle.

Edytowane przez Sławek Nikt

To jest uszczelnianie systemu podatkowego Allegro

Oooo ... to bardzo ciekawe co piszesz bo tzw. zespół allegro tłumaczy to odrobinę inaczej ... Cytat poniżej.

Zgodnie z zapowiedzią z 14 marca, rozpoczęliśmy proces maskowania wiadomości e-mail w całej korespondencji prowadzonej w ramach Allegro. Dotyczy to adresów widocznych w e-mailach po zakupie oraz w zakładkach na koncie Allegro.

Czym jest maskowanie?

Maskowanie oznacza, że adres e-mail zastępujemy ciągiem znaków. Na przykład: ... wyświetlamy jako ciąg liter i cyfr

Maskowanie nie wpływa na dostarczanie wiadomości: e-mail wysłany na maskowany adres -dotrze do odbiorcy - na ...

Dlaczego zaczęliście maskować adresy e-mail?

W ten sposób dbamy o ochronę danych osobowych kupujących i sprzedających na Allegro.

Ponadto, już niedługo do maskowanych adresów e-mail klientów będziemy dodawać identyfikatory zamówienia - kilka dodatkowych znaków w adresie. Dzięki nim wybrani przewoźnicy będą mogli automatycznie przekazywać do Allegro numery przesyłek dla zamówień. Wystarczy tylko e-mail z identyfikatorem, by system przewoźnika nadał numer przesyłki i przekazał go do właściwego zamówienia w Allegro. Sprzedającym ułatwi to pracę, ponieważ nie będą musieli ręcznie uzupełniać numerów. Kupujący natomiast docenią szczegółowe informacje o ich zamówieniach. O szczegółach tej zmiany będziemy jeszcze informować.

Czy mogę napisać do swojego klienta z adresu e-mail, którego nie mam w ustawieniach konta Allegro?

Tak. Obecnie takie wiadomości dotrą jeszcze do odbiorców, ale za każdym razem, gdy napiszesz do klienta z innego adresu, poinformujemy Cię o tym i poprosimy o uzupełnienie go w zakładce. Twoje adresy e-mail

Niedługo jednak przestaniemy dostarczać wiadomości pisane do klientów z adresów e-mail, które nie są dodane do konta. Dlatego już teraz uzupełnij je w zakładce Twoje adresy e-mail.

Więcej informacji

Wszystkie najważniejsze kwestie dotyczące maskowania opisujemy w tym artykule. Zapoznaj się z nim, jeśli masz więcej pytań. Przejdź do artykułu.

Pozdrawiamy

Zespół Allegro

Edytowane przez Sławek Nikt