kzkzg Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Regulamin trzeba czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Wspomnij Swojej kobiecie, że cenisz sobie bezpieczny sex a następnego dnia ...Durex napisze Ci pozdrowienia na priv i może Ci się to nie podobać Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez BOB 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Regulamin trzeba czytać. Kolego, a co ma regulamin do mojej prywatnej korespondencji i chęci zakupu poza regulaminem ? To ja wtedy ponoszę ryzyko, a nie serwis i to moja sprawa komu chcę zaufać i dać zarobić pieniądze ! To chyba rozumiesz oprócz regulaminu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Przestaję się dziwić, że kumpel prowadzący bardzo ceniony przeze mnie sklep (stacjonarny, internetowy i konto na All.) dorzuca do zakupów ulotki zachęcające do tych 2 pierwszych form sprzedaży, bez złodziejskich prowizji i bez takich akcji. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Kolego, a co ma regulamin do mojej prywatnej korespondencji i chęci zakupu poza regulaminem ? To ja wtedy ponoszę ryzyko, a nie serwis i to moja sprawa komu chcę zaufać i dać zarobić pieniądze ! To chyba rozumiesz oprócz regulaminu ...Zapewne dałeś przez zadaj pytanie sprzedającemu. Jak byś poprosił o maila i wtedy pytał ze swojej skrzynki to by tego nie było. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zapewne dałeś przez zadaj pytanie sprzedającemu. Jak byś poprosił o maila i wtedy pytał ze swojej skrzynki to by tego nie było. Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Pierwsze pytanie o wymiary zadałem jak piszesz czyli przez zadaj pytanie sprzedającemu, ale jak mi odpisał to dopiero wtedy zadałem drugie pytanie o możliwość zakupu poza alledrogo z odbiorem osobistym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Nie wiedziałem, że alledrogo monitoruje maile wysyłane z mojego prywatnego adresu pocztowego do innych użytkowników. Bardzo mi się to nie podoba !!Przecież wysłałeś wiadomość z allegro, przy pomocy usługi którą udostępnił ci portal. Zatem nie jest to twoja prywatna wiadomość. Użyłeś w wiadomości słów sprzeda, kupiłbym, poza portalem...Automatycznie twoja wiadomość wpadła w dziurę weryfikacji lub od razu do kosza. Regulamin akceptowałeś zapewne po każdej zmianie jaką wprowadzono. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Pierwsze pytanie o wymiary zadałem jak piszesz czyli przez zadaj pytanie sprzedającemu, ale jak mi odpisał to dopiero wtedy zadałem drugie pytanie o możliwość zakupu poza alledrogo z odbiorem osobistym.Nikt tego nie czyta, Boot wyłapuje takie wiadomość z ofertami po za aukcją.Pewnie dostałeś ta wiadomość za ten pierwszy mail kiedy zadałeś pytanie sprzedającemu, a to nie jest prywatny mail, tylko przechodzi przez sito allegro. Wszystko przez to, że zadałeś pytanie przez ich formularz - zadaj pytanie sprzedającemu.Gdybyś pisał tylko i wyłącznie ze swojej poczty na maila prywatnego sprzedawcy boot by tego nie wychwycił. Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Tom@son 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Tylko pierwsze pytanie o wymiary zadałem poprzez serwis, drugie już zadałem ze swojego prywatnego konta po odpowiedzi sprzedającego na to pierwsze Cóż, bardzo pouczającą lekcję dziś odebrałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Sławku nie ma co sie denerwować, niebawem opcja kontaktu ze sprzedającym zostanie wycofana i juz nie bedzie takiej sytuacji Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 A może sprzedający Cię podp...ił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Tylko pierwsze pytanie o wymiary zadałem poprzez serwis, drugie już zadałem ze swojego prywatnego konta po odpowiedzi sprzedającego na to pierwsze Cóż, bardzo pouczającą lekcję dziś odebrałem nie opowiadaj która wiadomośc to była tylko sprawdz na jaki adres ją wysłałesi wszystko jasnejesli wysyłasz w ramach ciagłości korespondencji porzez zadaj pytanie to cały czas piszesz nie do sprzedajacego bezpośrednio tylko przez allegro poproś o telefon lub maila w wiadomości do sprzedajacego że potrzebujesz dopytac o szczegóły - jak Ci sprzedajacy odpisze to pisz lub dzwoń na podany adres i wszystko jasne i bez udziału cenzury alledrogo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.Widzisz wydawaj gdzie chcesz. Korzystasz z naszego portalu zapłacić za nasze usługi. Myślisz, że allegro to 2 nastolatków co to charytatywnie utrzymuje ten portal?Za co mają żyć ludzie co to utrzymują, pielęgnują rozwijają? Dla przykładu- samo utrzymanie jerkbait.pl to gruba kasa za soft i kolokacje. Głównie giełda na to zarabia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Dla przykładu- samo utrzymanie jerkbait.pl to gruba kasa za soft i kolokacje.Głównie giełda na to zarabia zaintrygowałeś mnie majster tym stwierdzeniem, mógłbyś rozwinąć myśl? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Sławku nie ma co sie denerwować, niebawem opcja kontaktu ze sprzedającym zostanie wycofana i juz nie bedzie takiej sytuacji Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41]Serio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kzkzg Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.Sprawa jest prosta. Chciałeś oszukać. Allegro to wychwyciło. Tylko zastanawiam się dlaczego masz do nich o to pretensje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Za co mają żyć ludzie co to utrzymują, pielęgnują rozwijają? Rozwijane to było jak było w polskich rękach. Teraz od kilku lat jest tylko odcinanie kuponów i coraz większa monopolizacja rynku. Wszak olx tez należy do tego samego konsorcjum, które z kolei jak głębiej pogrzebać należy do jakichś tam funduszy. Do tego koszą 10 % prowizji i z tego żyją. Ja od dziś unikam i tyle. Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Która wiadomość to by nie była to nikt mi nie będzie dyktować gdzie i jak mam wydawać moje ciężko zarobione pieniądze. Amen.To po cholerę wchodzisz na allegro, skoro nie chcesz tam wydawać pieniędzy? Ani to serwis randkowy, ani serwis ogłoszeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CR33D Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Serio tak ma być, nie będzie opcji kontaktu? To jak skorygować ewentualne pomyłki?Z tego co slyszalem to wlasnie maja tak zrobić Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Z tego co slyszalem to wlasnie maja tak zrobić Pozdrawiam,MichałSzybki tap [emoji41] Troche kulawo by było, żeby nawet nie można by było zapytać o przedmiot w razie watpliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 To, że na stronie aukcji nie można numeru telefonu podać to wiem na pewno bo mnie przed tym ostrzegali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 To jest uszczelnianie systemu podatkowego Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Właśnie, jakie giełda i utrzymanie forum ma związek ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) To jest uszczelnianie systemu podatkowego Allegro Oooo ... to bardzo ciekawe co piszesz bo tzw. zespół allegro tłumaczy to odrobinę inaczej ... Cytat poniżej. Zgodnie z zapowiedzią z 14 marca, rozpoczęliśmy proces maskowania wiadomości e-mail w całej korespondencji prowadzonej w ramach Allegro. Dotyczy to adresów widocznych w e-mailach po zakupie oraz w zakładkach na koncie Allegro.Czym jest maskowanie?Maskowanie oznacza, że adres e-mail zastępujemy ciągiem znaków. Na przykład: ... wyświetlamy jako ciąg liter i cyfrMaskowanie nie wpływa na dostarczanie wiadomości: e-mail wysłany na maskowany adres -dotrze do odbiorcy - na ...Dlaczego zaczęliście maskować adresy e-mail?W ten sposób dbamy o ochronę danych osobowych kupujących i sprzedających na Allegro.Ponadto, już niedługo do maskowanych adresów e-mail klientów będziemy dodawać identyfikatory zamówienia - kilka dodatkowych znaków w adresie. Dzięki nim wybrani przewoźnicy będą mogli automatycznie przekazywać do Allegro numery przesyłek dla zamówień. Wystarczy tylko e-mail z identyfikatorem, by system przewoźnika nadał numer przesyłki i przekazał go do właściwego zamówienia w Allegro. Sprzedającym ułatwi to pracę, ponieważ nie będą musieli ręcznie uzupełniać numerów. Kupujący natomiast docenią szczegółowe informacje o ich zamówieniach. O szczegółach tej zmiany będziemy jeszcze informować.Czy mogę napisać do swojego klienta z adresu e-mail, którego nie mam w ustawieniach konta Allegro?Tak. Obecnie takie wiadomości dotrą jeszcze do odbiorców, ale za każdym razem, gdy napiszesz do klienta z innego adresu, poinformujemy Cię o tym i poprosimy o uzupełnienie go w zakładce. Twoje adresy e-mailNiedługo jednak przestaniemy dostarczać wiadomości pisane do klientów z adresów e-mail, które nie są dodane do konta. Dlatego już teraz uzupełnij je w zakładce Twoje adresy e-mail.Więcej informacjiWszystkie najważniejsze kwestie dotyczące maskowania opisujemy w tym artykule. Zapoznaj się z nim, jeśli masz więcej pytań. Przejdź do artykułu.PozdrawiamyZespół Allegro Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi