MarasR Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Ciekawe jaki będzie kolejny krok allegro na np. nazwy użytkowników. O taki zmyślony teraz np. wedka_pl ? W wielu przypadkach jest to adres sklepu internetowego wedka . pl . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PLnK Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 chłopaki srają po gaciach z tytułu spadku obrotów na rzecz zakupów z Chin https://android.com.pl/artykuly/152840-allegro-podatek-aliexpress/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Z jednej strony zrozumiałe jest zabezpieczanie się Allegro przed bezproduktywnym oglądactwem (to nie muzeum), sprawdzaniem cen (to nie porównywarka cenowa), omijaniem prowizji poprzez bezpośrednie kontaktowanie się na linii sprzedający-kupujący (to nie portal randkowy). Allegro, jak każdy sklep chce zarabiać i ci którzy mają zawodowo do czynienia ze sprzedażą detaliczną to chyba rozumieją. Gorzej jest z resztą. Ta nie kuma, że sklep ponosi koszta i chce za to ekwiwalentu w postaci zarobku, a z oglądactwa i sprawdzania towaru przed zakupem w innym miejscu ma figę z makiem. Filantropów w handlu nie ma. Jednak nie to co wyżej napisane jest tak naprawdę...denerwujące. To co...zdenerwowało Sławka, czyli czytanie korespondencji i to że Allegro do uszczelniania uciekających prowizji dorabia otoczkę dbania o prywatność klienta i sprzedawcy poprzez ochronę ich danych osobowych. Jedna wielka ściema. Kolejny raz cenzurę i wtykanie nosa w czyjąś prywatność zamienia się w obudowane szczytnymi hasłami uszczęśliwienie. Na które sami się zgadzamy, czytając napisany maczkiem prawniczy bełkot zwany regulaminem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Filantropów w handlu nie ma. Jednak nie to co wyżej napisane jest tak naprawdę...denerwujące. To co...zdenerwowało Sławka, czyli czytanie korespondencji i to że Allegro do uszczelniania uciekających prowizji dorabia otoczkę dbania o prywatność klienta i sprzedawcy poprzez ochronę ich danych osobowych. Jedna wielka ściema. Kolejny raz cenzurę i wtykanie nosa w czyjąś prywatność zamienia się w obudowane szczytnymi hasłami uszczęśliwienie. Na które sami się zgadzamy, czytając napisany maczkiem prawniczy bełkot zwany regulaminem. Panie Maciej trafiłeś w sedno. Pod moralnie patetycznymi hasłami uzasadnionymi górnolotną ściemą i podniosłą dbałością oraz troskę "o klienta" wpierda ... ją się z buciorami utytłanymi w błocie w moje prywatne życie. Nie pisałem się na to i nie piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Eeeeej chłopaki- nic tylko jerkbait, redtube itp/itd.A może tak na chwilę wpaść na taki niebezpiecznik.pl albo zaufanatrzeciastrona.pl itp/itd.Lub może właściwie nie: moglibyście odłączyć się od netu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) Zostanie jerkbait i ebay. Aledrogo samo się wykończy prowizjami .A na aledrogo ludzie sami winni sobie zaniżają ceny na maxa !!!!!!!!!!!!! Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez szczupak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 (edytowane) Wysłałem zwrotnie potwierdzenie zakupu kupującemu dodając w wiadomości adres mojego sklepu internetowego.Zamiast obniżyć prowizje do normalnych 2-4% zamiast chorych 8% to buszują w wiadomościach.Brak konkurencji to morderstwo na rynku.E-mail wrócił z takim tekstem: Treść Twojej wiadomości wysłanej do 'xxxxxxxx' naruszała zasady obowiązujące na Allegro, dlatego nie mogliśmy jej dostarczyć do odbiorcy.Zamieszczanie w treści wiadomości linków do stron www, za pośrednictwem których prowadzona jest sprzedaż, nie jest dozwolone.Jeśli chcesz się skontaktować z kupującym - napisz do niego ponownie, ale nie wysyłaj treści naruszających Regulamin Allegro.Dalsze naruszanie zasad może doprowadzić do zawieszenia konta.Jeśli uczestniczysz w programie Super Sprzedawca pamiętaj, że kolejne naruszenia mogą skutkować wykluczeniem z programu.Zależy nam, aby Twoja sprzedaż przebiegała bezpiecznie. Możemy Ci to zagwarantować tylko wtedy, gdy całość transakcji zrealizujesz na naszej platformie. Chcemy zapewniać uczciwe warunki sprzedaży i równe szanse dla wszystkich sprzedających. Ta wiadomość została wysłana automatycznie. Jeśli chcesz się z nami skontaktować, napisz przez formularz.PozdrawiamyZespół Allegro Edytowane 14 Maja 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Już dawno pisałem, że po ciuchutku, pomalutku pod pozorem dbania o bezpieczeństwo chcą wyciskać wszystko ze wszystkich. Ja osobiście na alledrogo kupuję jak już nie można nigdzie indziej albo jeśli gdzie indziej mają sporo wyższe ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Masz sklep internetowy, sprzedajesz rękodzieło, pozwalasz też na komunikowanie z twórcami. Masz w ofercie woblery 10 twórców. Co miesiąc zarabiasz 1000pln ze sprzedaży. W pewnym momencie okazuje się, że zarabiasz mniej, dochód spadł na 550-700. Okazało się, że ludzie zaczęli kupować bezpośrednio od twórców.Po kolejnych miesiącach dochód znów spada dalej. Ogólnie to jesteśmy kombinatorami, jak możemy urwać parę złotych to będziemy próbować mimo, że wiemy o tym, że nie jest to fair.Jak nam to ukrucą to zaczyna się raban. Jak nam by tak robili to - złodzieje/ujemuje/pederaści.... Nikt wam nic nie czyta... chińczyków by zabrakło do obsługi allegro.Nie pasuje, nie wchodź, nie kupuj.... Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Nie my jesteśmy kombinatorami tylko Ci najwięksi. My tylko bierzemy z nich przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinciu Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Jest wiele ogłoszeń gdzie poza formularzem sprzedawca udostępnia inne formy kontaktu albo gdzieś w opisie towaru albo głębiej ukryte. Udostępnia właśnie po to żeby dogadać się bo prowadzi sprzedaż poza allegro albo dopuszcza możliwość takiej sprzedaży. Nie udostępnia innych form kontaktu znaczy się nie ma co januszować i nagabywać czy sprzeda poza allegro. Ja to tak odbieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Nie my jesteśmy kombinatorami tylko Ci najwięksi. My tylko bierzemy z nich przykład.Sławek litości...Złapany zostałeś za rękę i mówisz, że to nie twoja ręka. Żeby nie było, nie bronię działań serwisu.Pokazuje tylko, że my nie jesteśmy bez skazy lub nie umiemy zadawać pytań które przechodzą przez filtry. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 14 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2019 Jakie złapany ? Jakie litości ? Nie czuję się złapany, ani przyłapany i nie oczekuję też żadnej litości. Mamy ponoć wolny kraj, wolny wybór i skoro chcę ominąć pośrednika to moja decyzja i nic pośrednikowi do tego, prawa zdaje się nie łamię chcąc kupić bezpośrednio od producenta ... Jak już napisałeś: nikt nikogo do niczego nie zmusza jest tylko jedno małe ale ... Zabrania mi się możliwości wyboru. Koniec z mojej strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Przecież wiadomo że aledrogo to banda złodziej dlatego ja nic tam nie sprzedaję. Fujjjj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornik1978 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Przecież wiadomo że aledrogo to banda złodziej dlatego ja nic tam nie sprzedaję. Fujjjj.kolego każdy ma swoje zdanie na ich temat , ale trochę zbyt ciężkich słów używasz, za takie wypowiedzi to w dzisiejszych czasach przed temidą się staje , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Przecież wiadomo że aledrogo to banda złodziej dlatego ja nic tam nie sprzedaję. Fujjjj.Czyli jeżeli sprzedaje przez allegro to jestem złodziejem? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 kolego każdy ma swoje zdanie na ich temat , ale trochę zbyt ciężkich słów używasz, za takie wypowiedzi to w dzisiejszych czasach przed temidą się staje ,Niestety nie masz racji. Za takie słowa nie. Kolega wyzwał instytucje a nie konkretną osobę. Może stać z transparentem na ulicy i nic nie zrobią. Gdyby napisał pod tym o kogo z tej firmy chodzi to zaraz byłaby sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Niestety nie masz racji. Za takie słowa nie. Kolega wyzwał instytucje a nie konkretną osobę. Może stać z transparentem na ulicy i nic nie zrobią. Gdyby napisał pod tym o kogo z tej firmy chodzi to zaraz byłaby sprawa.Proponuję Ci abyś stanął w śródmieściu dowolnego miasta z transparentem "Rząd to banda złodziei" ...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermano Opublikowano 19 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2019 Proponuję Ci abyś stanął w śródmieściu dowolnego miasta z transparentem "Rząd to banda złodziei" ...... Wiesz, miałem z tym do czynienia i wiem jakie konsekwencje były. :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Widać, że była promocja w Juli po 19,99plnhttps://www.olx.pl/oferta/svartzonker-mcmy-abu-garcia-jerk-wobler-killer-na-szczupaki-CID767-IDA2zBt.html#1ef446a1b6https://www.olx.pl/oferta/przyneta-abu-garcia-tail-mcmy-wyprzedaz-ostatnie-sztuki-jerk-hit-CID767-IDA5r9X.html#61ea571895 Edytowane 29 Maja 2019 przez BOB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Widać, że była promocja w Juli po 19,99plnhttps://www.olx.pl/oferta/svartzonker-mcmy-abu-garcia-jerk-wobler-killer-na-szczupaki-CID767-IDA2zBt.html#1ef446a1b6https://www.olx.pl/oferta/przyneta-abu-garcia-tail-mcmy-wyprzedaz-ostatnie-sztuki-jerk-hit-CID767-IDA5r9X.html#61ea571895Ciągle jest - kupować bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 (edytowane) Oczywiście. Dzisiaj kurier przyniósł mi drugą dostawę poważnie Edytowane 29 Maja 2019 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Oczywiście. Dzisiaj kurier przyniósł mi drugą dostawę poważnie Ja czekam na trzecią po testach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Ja czekam na trzecią po testach Andrzej które brałeś? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Głównie duże . Jeśli chodzi o kolory to bez znaczenia. I tak je przemaluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi