Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Na giełdzie w Holandii widziałem zacne kołowrotki tej firmy z okresu międzywojennego za ok. 300-500E. 

Widziałem również identyczny kołowrotek jak mój w szafie z końca XIXw za 300E angielskiej firmy Farlov...nie napiszę za ile kupiłem swój w Polsce ;)  :D

E to jest kod dodatku do żywności,więc płaciłeś regulatorem kwasowości, przeciwutleniaczem czy barwnikiem ? Waluta ma skrót EUR i tego się trzymajmy .
  • Like 1

Tak patrzę na tą maszynkę i dochodzę do dwóch wniosków.

1. Szkoda, że nie mam luzem bo bym Bob'owi kupił

2. Oceny sprzedawcy mówią za siebie

PS. Czemu Robertowi?

Widziałem część jego kolekcji i wiem, że to dobre miejsce dla tego sprzetu.

8241e2b6b8c6d608126e38ea175163ea.jpg

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

E to jest kod dodatku do żywności,więc płaciłeś regulatorem kwasowości, przeciwutleniaczem czy barwnikiem ? Waluta ma skrót EUR i tego się trzymajmy .

Jak już chcesz się przyczepić to zrób to merytorycznie..

W zakresie jaki wymienił BOB nie ma barwników.

:D

Literka E jest zrozumiałym oznaczeniem dla €.

32ec7130cbc3062c7a3013f7e00ba71e.jpg

I tu się bardzo mylisz http://publications.europa.eu/code/pl/pl-370303.htm

• Like 1

Jak bym się chciał przyczepić to zrobił bym to inaczej . A oznaczenie E 100-199 to są barwniki ,nie chodziło mi o liczbę tylko o euro i skrót EUR a nie E panie mądry. Edytowane przez Paweł J
  • Like 3

Chopy, bez jaj, dajta spokój! Ja z lenistwa napisałem E i nawet przez chwilę nie odczytałem wpisu Pawła jako złośliwość :) a i zapewne Marcin nie ma zamiaru do nikogo strzelać z tego powodu :D

Q...a jedną literką można narobić dymu ... to co się dziwić wystąpieniom politycznym :P  :D

• Like 2

Tak w sumie to nie wiem ile zapłaciłam choć cena była umówione (kołowrotek-ruchoma szpula, łososiowy, sygnowany-wtedy firma grawerowała ręcznie nazwę, model, numer patentu. 750gr brązu ;) ) Ale sprzedawca dał mi w gratisie kilka wydawnictw w tym absolutny biały kruk: katalog much ilustrowany ...prawdziwymi muchami. Zrobione to było w latach 50-tych dla Varimex (wtedy przedsiębiorstwo handlu zagranicznego) jako suwenir dla ich zagranicznych klientów. Nakład ... 450 szt! Cena tego wydawnictwa przewyższa cenę jaka miałem zapłacić za kołowrotek. To tak w sumie dostałem go za darmo???!!! :rolleyes:  :P  :D

Prezentujesz postawę klasyczną przede wszystkim dla użytkowników działu giełda. W psychologii nazwano to racjonalizacją. Teoretycznie jako mechanizm obronny mogłaby stanowić powód do niepokoju. Nie widzę podstaw. Jest nas tu na pęczki, a NFZ nie podźwignąłby finansowo operacji leczenia tylu dziwaków. Prywatnie z kolei się nie opłaca. Za trzy wizyty mamy nową Tatulę. Trzeba być wariatem, żeby się zastanawiać, co pilniejsze.

Na jednym z for rosyjskich stan przekomarzania się o tej porze roku nazwano głucholeciem w nawiązaniu do głuchozimia, gdzie pod lodem ryby zamykają pyski z niedotlenienia. Coś na rzeczy jest....

Oby do jesieni :)

Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka

• Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Jak czytam opisy takich ogłoszeń (bo inne od tego człowieka są również ciekawe) to zastanawia mnie poziom szkoły którą ukończył. Czy ludzie piszą tak dla zgrywu czy faktycznie są takimi głąbami i wiedzę o otaczającym ich świecie czerpią z gazetek reklamowych. Może po 12 latach uczęszczania do szkoły podstawowej świadectwo ukończenia tejże otrzymali honorowo. Jakoś nie trafiają do mnie argumenty o dysleksji czy innej dysortografi.
  • Like 2