MarasR Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2020 https://m.olx.pl/oferta/shimano-twin-c3000xg-CID767-IDDCDPU.html#position=1&page=0 okazja Pewnie ten https://www.ebay.com/p/698886675?iid=174187676771&rt=nc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory-171 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Uwaga na oszusta na OLX.Do niedawna sprzedawał sprzęt na konto użytkownika Damian w śląskim.Wystawiał m.in. sprzęt wędkarski-kołowrotki po drastycznie zaniżonych cenach.Wyłudzał zaliczki na poczet wysyłki pobraniowej,sam zaryzykowałem i przelałem mu 16,50 zł.Mógł oszukać nawet kilkaset osób.Zgłosiłem to na OLX i zablokowałem mu konto.Tego samego dnia założył nowe i dalej wystawia atrakcyjne oferty jako użytkownik Bogumił.Uczulam i alarmuje,to przewałki,które trzeba zgłaszać na policję.To nie podlega pod kradzież z małą szkodą tylko jako oszustwo jest podciągnięte pod przestępstwo,niezależnie od kwoty wyłudzenia.To jedna z jego aukcji:https://www.olx.pl/oferta/shimano-stradic-1000-hg-k-CID767-IDDGcmU.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Tyle razy tu było pisane.Świeże konta i atrakcyjne ceny to już sygnał, żeby omijać takie ogłoszenia, albo umawiać się tylko na odbiór osobisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kontemplator Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Napisałem do tego pana. Ode mnie chciał 30zł za wysyłkę. Sprawa od razu śmierdzi, bo ów pan swój numer konta przesyła za pomocą screenshota. Zwracajcie uwagę na to koledzy - OLX rozpoznaje numery kont oszustów zgłaszanych przez użytkowników i blokuje możliwość przesyłania ich w wiadomości! Jedynie mogą wysyłać za pomocą obrazka! Więc jeśli dostaniecie numer konta w formie pliku to może wskazywać właśnie na to. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory-171 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Konto ma świeże bo zgłosiłem do olx i mu zamknęli.To poprzednie miał od kwietnia 2019 i to mnie zmyliło.Napisałem do niego parę słów na odreagowanie i zaznaczyłem,że zamierzam to zgłosić.Odpisał,że to Polska i już 6 lat nie mogą go namierzyć.Dodał jeszcze,że tylko dzisiaj zarobił więcej niż 3-miesięczna średnia krajowa.Widać gościo ma pomysł na życie i traktuje to jak zawód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Zarobił..., sku...syn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 To tak trudno go namierzyć po numerze konta albo IP.Nikt nie założy konta na ładne oczy. Konto ma świeże bo zgłosiłem do olx i mu zamknęli.To poprzednie miał od kwietnia 2019 i to mnie zmyliło.Napisałem do niego parę słów na odreagowanie i zaznaczyłem,że zamierzam to zgłosić.Odpisał,że to Polska i już 6 lat nie mogą go namierzyć.Dodał jeszcze,że tylko dzisiaj zarobił więcej niż 3-miesięczna średnia krajowa.Widać gościo ma pomysł na życie i traktuje to jak zawód.Zachowaj tą korespondencje bo może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszek91 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 To tak trudno go namierzyć po numerze konta albo IP.Nikt nie założy konta na ładne oczy. Zachowaj tą korespondencje bo może się przydaćNumer konta zakładają na żula. A jak ma zmienne IP to nie tak łatwo gościa namierzyć. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Od żula muszą tą kasę odebrać i po nitce do kłębka.Nawet jak masz zmienne IP to możesz namierzyć.Dla odpowiednich służb to pestka. Edytowane 17 Lutego 2020 przez MARCUS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) konto zakładają na zula i wypłacają z karty natychmiast po przelewie a kont zakłądają kilkanaścieale w uzupełnieniu to się nazywa przestepstwo internetowew odróżnieniu od przestepstwa zwykłego typu kradzież policja ma sie obowiązek zając nawet od 1 zł tylko to że wyłudza małe kwoty powoduje że go jakoś mocno nie szukają a poza tym jak zmienia konta to kazde wyłudzanei idzie na oddzielna teczkęale kiedys mu sie nazbiera jeśli potrafią powiązać jedna tożsamość z drugą, jest specjalny wydział czy grupa do walki z przestepczościa zorganizowana oni potrafia go namierzyć i złapac - dotychczas widocznei nie potrafili powiązać ze sobą kilku kont tego "użytkownika" Edytowane 17 Lutego 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory-171 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Co ciekawe konto do wpłat ma cały czas to samo.Też jestem zdania,że policja może zażądać historii konta od banku i po śladach wypłat lub przelewów dotrzeć do złodzieja.Porobiłem wszystkie scriny i w wolnej chwili podejdę na komisariat.Tylko,czy im się będzie chciało ,raczej potraktują mnie jak natręta,który zawraca im dupę za parę zł.Jednak skala jego przekrętów może być ogromna ,mam nadzieję,że więcej poszkodowanych zrobi tak samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Dokładnie tak cię potraktują, będą próbowali zbyć abyś odpuścił ,,,mnie też tak traktowali gdy zgłaszałem oszustwo na 50 zeta. Koleś skubał ludzi w całej Polsce na "marne" grosze i nikomu nie chciało się zgłaszać. Ale znalazło się kilku upartych jak ja i dobrali mu się do dupy. Po półtora roku dostałem info z prokuratury, ze wszczęto postępowanie sadowe.Co Ty i inni zrobią? ... od tego zależy kariera i dochody sk...na! Edytowane 17 Lutego 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Skuteczne są pozwy zbiorowe. Tylko jak zebrać do kupy poszkodowanych? Może jakaś kancelaria prawna. Tylko, że ci zawinszują sobie jak za zboże, a poszkodowani potracili małe pieniądze. Tak to niestety działa. Dlatego takie typy powinny być ścigane z urzędu, a tu mają wszystko w dupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Ale jaki pozew zbiorowy ? Kogo chcesz pozwac skoro nie znasz sprawcy ? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 A czytaliście to :https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,25503503,sprzedam-telefon-oszukal-150-osob-na-cwierc-miliona-wyrok.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Ale jaki pozew zbiorowy ? Kogo chcesz pozwac skoro nie znasz sprawcy ? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Ja nie miałem wątpliwej przyjemności go poznać, ale jeżeli typ posługuje się jednym kontem bankowym, to się sam wystawia. Tylko, że szary obywatel odbija się od ściany tajemnicy bankowej. Jeśli zajmie się tym odpowiedni organ droga do sądu zdaje się prostsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Skad wiesz ze jednym ? . Jak masz slupa to zalozysz kilka kont. Jak nie chcesz kredytu to na dowod kolekcjonerski konto tez pewnie zalożżWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Lutego 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Kiedy zgłaszałem na policji oszustwo, między innymi podpisałem zgodę aby prokuratura miała wgląd w tej sprawie w moje konto bankowe aby śledzić operacje/przelewy. Na swoim przykładzie wiem, że jak chcą to mogą i dają radę. Edytowane 17 Lutego 2020 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 (edytowane) Sa sposoby zeby tych kont zakladac ciagle nowych duzo. Do tego karty lub wyplata na telefon w bankomacie. Namierzenie kompa jest mozliwe po mac adres karty sieciowej ale gosc moze korzystac z prepaidow kupionych i zarejestrowanych na slupa a karty sieciowe mozns kupic na peczki na allegro .Sa tez sposoby zmiany /maskowania mac adres softwarowo. Mozna tez laczyc sie z miejsc publicznych typu centra handlowe czy fastfoody gdzie jest free wifi. Bez zorganizowanej akcji goscia nie namierzysz. Mozns tez kase zamieniac na bitkoiny i przelewac dowolnie w necie lub kupowac anonimowo tawary za nie jak masztroche wiedzy w temacie to mozna kombinowac a takiego z wiedza trudno jest namierzyc. Bo przeciez mozesz siedxiec w aucie w okolicy fastfooda a nie w fastfoodzie. Mozesz jezdzic tym autem kiedy komunikujesz sie z netem. Mozesz uzywac netu w pociagu i z tableta.. no sposobow jest masa Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Lutego 2020 przez selk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 ...to najlepiej odpuszczać, nic nie robić poza dawaniem robienia się w różowego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Nie. Juz pisalem Zglaszac przypadki na policje i podawac ze prawdopodobnie login x i y i z to ta sama osoba. W koncu wpadnie z lenistwa, poczucia bezkarnosci lub przez jakis blad lub przez przypadek w ostatecznosci jesli policja potwierdzi powiazanie loginow zajma sie sprawa i angazyjac troche srodkow i ludzi zlapią go Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 Ja nie miałem wątpliwej przyjemności go poznać, ale jeżeli typ posługuje się jednym kontem bankowym, to się sam wystawia. Tylko, że szary obywatel odbija się od ściany tajemnicy bankowej. Jeśli zajmie się tym odpowiedni organ droga do sądu zdaje się prostsza.nie doczytałem wczęsniej na telefonie jesli jednym kontem sie posługuje wciąz to trzeba przesledzic gdzie wypłaca lub gdzie przelewa lub co sie dalej z kasą dzieje - topowinna zrobic Policjato gośc już popełnił bład i ułatwia policji działanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SID Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 Kajaki https://www.olx.pl/oferta/kajaki-okazja-CID767-IDDQiYL.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortez Opublikowano 27 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 https://www.olx.pl/oferta/wedka-germin-CID767-IDDaOrB.html#2844887690 Ma facet rozmach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarski365.pl Opublikowano 28 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 jako że było w innym wątku, a pasuje chyba bardziej tutaj https://www.olx.pl/oferta/praca-marzen-osluga-klienta-w-wedkarskim-sklepie-pleciona-pl-CID4-IDBcRpt.html#baa1959c37;promoted 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi