Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś to nazywano spekulacją i w ekstremalnych oraz wcale nie rzadkich przypadkach można było zarobić kulkę. Teraz w związku ze społecznym przyzwoleniem nachujnięogólną jest uważane za zaradność i zdolności biznesowe. Edytowane przez Paweł J
  • Like 5

Kiedyś to nazywano spekulacją i w ekstremalnych oraz wcale nie rzadkich przypadkach można było zarobić kulkę. Teraz w związku ze społecznym przyzwoleniem nachujnięogólną jest uważane za zaradność i zdolności biznesowe.

Ale wiesz, że niektórzy zarobili na tym tyle, ile przeciętny Polak przez cały swoje życie?  :)

Takich żeli używa się w sytuacjach gdy nie ma możliwości umycia rąk np. komunikacja miejska, sklepy- minimalizujemy szansę na przetarcie brudną ręką np. ust. Oczywiście ceny aktualnie są skandalicznie wysokie, ale nie zmienia to faktu że one mają sens.

Takich żeli używa się w sytuacjach gdy nie ma możliwości umycia rąk np. komunikacja miejska, sklepy- minimalizujemy szansę na przetarcie brudną ręką np. ust. Oczywiście ceny aktualnie są skandalicznie wysokie, ale nie zmienia to faktu że one mają sens.

do puki nie obliżesz paluchów to się nie zarazisz, jedynie maska ma sens bo chroni twoje błony śluzowe ale i tu jest szkopuł, jeżeli nie posiadasz okularów to jak ktoś kichnie to przez spojówkę kropelkowo przeniknie do organizmu 

albo zwykla plus google w rozumieniu okulary przylegające do twarzy a niekoniecznie narciarskie :)

Jedynie filtr HEPA plus węgiel aktywny nie przepuści wirusa,być może niektóre bardzo dobre półmaski lakiernicze z wymiennymi filtropochłaniaczami w pewnym stopniu sobie poradzą,ale pewność dają tylko wojskowe maski przeciwgazowe.

• Like 1

Taki  zestaw  kiedyś sobie kupiłem bo w wolnych chwilach jak dłubie przy drewnie a dokładnie przy szlifowaniu ,malowani itp  Ma 2 x filtr węglowy plus dwa p.pyłowe P2  jednocześnie i robi naprawdę robotę . i do kompletu maseczki na gumkę na inną okoliczność :)

Teraz zakładam jak muszę odwiedzić sklep spożywczy. Do kompletu mam jeszcze rękawiczki jednorazowe nitrylowe Może wyglądam jak debil ale jestem bezpieczny.   

Nigdy nie wiadomo czy obok nie stoi osoba  ,która jest na kwarantannie .... 

5355.jpg

https://www.garten-tiger.de/product/c27n59a09/3m-safety-box-1000mc-starter-set-fuer-profis-befuellt-mit-atem-und-gehoerschutz.html

• Like 2

Taki zestaw kiedyś sobie kupiłem bo w wolnych chwilach jak dłubie przy drewnie a dokładnie przy szlifowaniu ,malowani itp Ma 2 x filtr węglowy plus dwa p.pyłowe P2 jednocześnie i robi naprawdę robotę . i do kompletu maseczki na gumkę na inną okoliczność :)

Teraz zakładam jak muszę odwiedzić sklep spożywczy. Do kompletu mam jeszcze rękawiczki jednorazowe nitrylowe Może wyglądam jak debil ale jestem bezpieczny.

Nigdy nie wiadomo czy obok nie stoi osoba ,która jest na kwarantannie ....

5355.jpg

https://www.garten-tiger.de/product/c27n59a09/3m-safety-box-1000mc-starter-set-fuer-profis-befuellt-mit-atem-und-gehoerschutz.html

Ten wirus dostaje się też przez śluzówkę oka, wiec będziesz bezpieczny jak założysz gogle to raz, a dwa maseczka nie może być wilgotna od wydechu bo wtedy to dziadostwo tez się dostanie przez wilgotną maskę....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez koval75

Taki  zestaw  kiedyś sobie kupiłem bo w wolnych chwilach jak dłubie przy drewnie a dokładnie przy szlifowaniu ,malowani itp  Ma 2 x filtr węglowy plus dwa p.pyłowe P2  jednocześnie i robi naprawdę robotę . i do kompletu maseczki na gumkę na inną okoliczność :)

Nigdy nie wiadomo czy obok nie stoi osoba  ,która jest na kwarantannie .... 

5355.jpg

Ja bym jednak wybrał wojskową MP5,co prawda większość jest z demobilu i po terminie,ale filtropochłaniacze spokojnie wytrzymają sporo lat.