Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Ząbkująca przekładnia to stan dobry...serwisowany na pytanie o potwierdzenie opryskliwe odpowiedzi?!

plecionkę ze zdjęcia przywłaszczył nie opisując w ofercie-jednym słowem pierwotniak.

Radzę omiń.

Ominąłem jakiś czas temu i utwierdziłeś mnie w mojej decyzji :)

Ząbkująca przekładnia to stan dobry...serwisowany na pytanie o potwierdzenie opryskliwe odpowiedzi?!

plecionkę ze zdjęcia przywłaszczył nie opisując w ofercie-jednym słowem pierwotniak.

Radzę omiń.

też miałem coś kiedyś kupić ale po przeczytaniu kilkunastu opinii podobnych jak Twoje odpuściłem

To  jeszcze ja napiszę swoje  trzy grosze o sprzedawcy z Wilkowic vel IRL.. Kupiłem od niego trzy młynki (Morethan, Cerata hc, Stelka Fw), na przesyłkę czekałem ok. dziesięć dni, zgodnie z ustaleniami, stan młynkow zgodny z opisem i wysłanymi na maila dodatkowymi zdjęciami. Po całkiem miłej rozmowie w gratisie do paczki dorzucone części to turka kanciaka na których mi zależało, a ciężko mi było je dostać. Koleś nie był pewien czy je ma, myślałem że mnie oleje, a tu niespodzianka miła. Ja jestem zadowolony. Gość rzeczywiście dość dziwny i sprzedaje sprzęt na swoich warunkach, jak ktoś nie chce, może gdzie indziej poszukać Ceraty hc, Silver creeka czy jakiegoś np Exista banzino, przecież wszędzie tego pełno i nie trzeba brać od cudaków.

Ja piszę o swoich doświadczeniach, nie negując innych.

czytałem kilkanaście opinie negatywnych i 0 pozytywnych na ten temat

W szczególności był nacisk na niemiłego gościa lekko mówiąc

Był już tu temat na ten temat i jeden gość bardzo go bronił, suma sumarum okazał się to on sam

Mnie osobiście dziwi więc że kupiłeś aż 3 sztuki bez problemów ????

Witam. Kupiłem od niego TP 2008, wysłał po paru dniach, wspominał, że wysyłki robi średnio co 2 tygodnie. Kołowrotek zgodny z opisem gość sympatyczny. Słowa złego nie powiem, po przeczytaniu paru postów będę miał teraz wątpliwości. Wszędzie można wpakować się na minę niestety nawet tutaj.

• Like 1

Myślę, że większość opinii negatywnych jest dla tego, bo ludzie czujący się oszukani chcą ostrzec innych, a zadowolonym to wisi. Ja absolutnie tego człowieka nie polecam bo może tak być, że mnie się udało, a nie jest to norma, tylko wyjątek. Natomiast tak było, i uczciwie jest to napisać. Rozmawiało mi się z nim zupełnie normalnie, może miał zły dzień.

Myślę, że większość opinii negatywnych jest dla tego, bo ludzie czujący się oszukani chcą ostrzec innych, a zadowolonym to wisi. Ja absolutnie tego człowieka nie polecam bo może tak być, że mnie się udało, a nie jest to norma, tylko wyjątek. Natomiast tak było, i uczciwie jest to napisać. Rozmawiało mi się z nim zupełnie normalnie, może miał zły dzień.

Najpierw piszesz same ochy po zakupie u niego sprzętu, a teraz absolutnie tego człowieka nie polecasz. To jak to jest?

• Like 1

W jaki sposób wywnioskowałeś, że bez wahania. Kolega kilka miesięcy wcześniej kupił od niego Stellę Millenium i poza czasem oczekiwania było ok. Od czasu pierwszego kontaktu były maile, dodatkowe zdjęcia, kilka telefonów, konsultacje z kolegami, zawiła transakcja i dziesięć dni nerwówki. Z kilku wysłanych propozycji wybrałem trzy. Ja tak zawsze mam z używanym sprzętem kupowanym na odległość, że się denerwuje. Kilka razy wtopiłem, więcej bądź mniej, takie ryzyko. Ja prowadzę firmę i robię interesy, na których mogę stracić wielokrotnie więcej i tak się zdarza, byle bilans był dodatni, i jakoś jeszcze żyje. A kwota, no cóż, duża, nie duża, nie wiem, na pewno kusząca. 

"Jedna transakcja x3 kołowrotki i jeszcze części do Turków...i bez wahania wpłata-jaka kwota?

Bez znajomości itp"

Kwoty rzędu kilku tysi dla jednych są duże, a dla innych nie. Znam takich co wydają dużo więcej np. na wakacje, po czym jadą na jakieś zadupie w polnocnej Afryce, dają się tam zamknąć w jakimś tandetnym resorcie, siedzą  na dupie, chleją rozwodnione pseudo drinki i wracają zadowoleni. Dla mnie to jest wtopienie kasy bez szans na zadowolenie. A Ty się dziwisz, że zaryzykowałem ją tam gdzie ta szansa była.

Czemu w ogóle mają służyć takie dywagacje. Napisałem coś co nie pasuje do ogólnej napierda..nki na gościa i dostaje mi się za to nie wiadomo z jakiej przyczyny.

Nie widzę potrzeby abym dokonał zero-jedynkowej oceny polecam/nie polecam, opisałem co mnie spotkało, a każdy wyciąga wnioski sam i podejmuje ryzyko, bądź nie.

Kończmy już ten wątek, bo jeszcze ktoś w swoim śledczo - podejrzliwym amoku wpadnie na pomysł, że ja to jestem jakiś wujo tego kolesia, albo mam z nim jakieś niecne  interesy i się "rozlatam" ze śmiechu, a chciał bym być jeszcze jakiś czas cały.

• Like 4

Koledzy czy sprawa nie jest prosta i oczywista przy zakupach na OLX...

Jeśli kupujesz coś tak drogiego jak Stella millenium za 3-4k zł to przy braku osobistej znajomości, jadę sam i oglądam. Druga opcja jest oczywiście pomoc kogoś kto mieszka blisko sprzedającego i może podjechać do niego.

Prawda jest taka, że jeśli kupujesz coś używanego to musisz się liczyć z częściową szansą na wtopienie kasy. Nie ma znaczenia czy jest to giełda Jerkbait, OLX, Ebay wszędzie takie numery się zdarzają...

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

• Like 2