Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Bo i OLX to miejsce, w którym oprócz ludzi normalnych, wyzbywaczy niepotrzebnych im rzeczy, uczciwych sklepów, jest cała masa cwaniaczków i Januszy biznesu. Nic dziwnego skoro ci ostatni czują się bezkarni, nie mając nad sobą regulaminu, który trzymałby ich za mordę. Zresztą jak ktoś jest cwaniakiem i złodziejem, to żaden regulamin go nie zmieni, co najwyżej wystraszy. Lekarstwo? Filtr na najbliższą okolicę i odbiór własny. Ewentualnie przesyłka pobraniowa PP z opcją sprawdzenia, czy nie nabyliśmy cegłówki lub pociętych gazet. Ta druga opcja upierdliwa, ale w niektórych przypadkach skuteczna. I najlepiej traktować tę platformę bez napinki, a kupować z dystansem i na luzie. Idą złote czasy dla kupujących, a sprzedający będą mieli twardy orzech do zgryzienia.

Czyli podsumowując te rozważania w jednym zdaniu. Udana transakcja, ale nie polecam. Też tak można. :)

Bardzo pokrętną logikę uskuteczniasz Kolego, która w dodatku nic nie wnosi. Nie wiem, co jest dziwnego w tym, ze ktoś pisze, ze był zadowolony, ale nie chce ręczyć, za sprzedającego. Zima idzie i coraz więcej „detektywów” na jerku i bezsensownego bicia piany.
  • Like 5

Niezły elaborat(w bezinteresownej?!!obronie)€-mnie wszystko wyjaśnił.

TPO autobus "791" nadal łączy oba miasteczka.

Osobiście jestem poszkodowany przez 'szuję' na co mam dokumentację,dywagacje wuja czy cioci tego nie zmienią.

To, że zostałeś poszkodowany, to przykre, co nie zmienia faktu, że ja nie zostałem oszukany.

Oszustów nigdzie nie brakuje, to że ktoś kupił np. używane auto od handlarza i sie naciął, to nie znaczy, że kto inny kupi od niego inne auto i będzie ok., handlarz sprzedaje to co ma, raz jest to rzecz porządna raz nie. Dlatego ja piszę, że u mnie było ok. ale nie ręczę, że tak będzie innym razem więc nic nikomu nie polecam.

Nie wiem jak bardziej łopatologicznie to wyjaśnić.

To, że zostałeś poszkodowany, to przykre, co nie zmienia faktu, że ja nie zostałem oszukany.

Oszustów nigdzie nie brakuje, to że ktoś kupił np. używane auto od handlarza i sie naciął, to nie znaczy, że kto inny kupi od niego inne auto i będzie ok., handlarz sprzedaje to co ma, raz jest to rzecz porządna raz nie. Dlatego ja piszę, że u mnie było ok. ale nie ręczę, że tak będzie innym razem więc nic nikomu nie polecam.

Nie wiem jak bardziej łopatologicznie to wyjaśnić.

Napisz żesz w końcu że i Ciebie oszukał, bo inaczej nie dadzą Ci spokoju B)

• Like 9

Osobiście jestem poszkodowany przez 'szuję' na co mam dokumentację,dywagacje wuja czy cioci tego nie zmienią.

Mnie oszukano, też na kołowrotku, tu na forum, bo kupiłem na giełdzie i co?, żyję nadal  :D

Co Ci ten, jak to nazwałeś "elaborat" wyjaśnił? Kto jest tym "wujem" czy "ciocią"?

Może zamiast szczuć na innych ludzi, (w których złe intencje ja akurat nie wierzę, mimo że nie znam osobiście @klosskuba), podziel się, co zrobiłeś z tą dokumentacją, która pokazuje, że zostałeś oszukany - będzie pomoc dla innych, których spotka to samo.

• 2 tygodnie później...

Spytam tutaj, bo nie wiem gdzie?

Ile % prowizji płaci sprzedający na allegro za sprzedanie nowego silnika zaburtowego w opcji " kup teraz" ?

Zanim ktoś Ci odpowie a na pewno tak będzie to :   Szukając echosondy - u tego samego sprzedawcy:  cena na allegro - 3250, na olx - 3050,  na telefon - zrobimy dla Pana  2900 !!  - tu negocjowałem na maxa    :)  Wszędzie faktura czyli pełen legal i wysyłka za free .

Nie jest tak u wszystkich, trzeba  poszukać .

Edytowane przez M a r a s