Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim ktoś Ci odpowie a na pewno tak będzie to :   Szukając echosondy - u tego samego sprzedawcy:  cena na allegro - 3250, na olx - 3050,  na telefon - zrobimy dla Pana  2900 !!  - tu negocjowałem na maxa    :)  Wszędzie faktura czyli pełen legal i wysyłka za free .

Nie jest tak u wszystkich, trzeba  poszukać .

ale pamietajcie panowie że to idzie "w koszty" firmy która sprzedaje

to nie to samo co odpalic 200 zł

poza tym firmy maja troche inne rozliczenia z allegro . kupuja wystawienia hurtowo, płaca mniejsze prowizje

wiec to nie jest tak ze poza allegro sprzedac ci dokładnie tyle % ile allegro w kalkulatorku wyliczy Ci prowizji w tej kategorii

Edytowane przez selk

ale pamietajcie panowie że to idzie "w koszty" firmy która sprzedaje

to nie to samo co odpalic 200 zł

poza tym firmy maja troche inne rozliczenia z allegro . kupuja wystawienia hurtowo, płaca mniejsze prowizje

wiec to nie jest tak ze poza allegro sprzedac ci dokładnie tyle % ile allegro w kalkulatorku wyliczy Ci prowizji w tej kategorii

Zgadza się. 

Bardziej chodziło mi o zadanie sobie trochę trudu na szukanie. Bo to nie jest tak ,że jak jest na allegro to musi być najtaniej.

Sprzedawcy sprzedają na alegro, na www ... czyli sklep internetowy oraz  sklep stacjonarny i np. olx.  

Ale pamiętaj, że "mniejszy przychód" to też jakby "koszt", więc jaka to różnica?

oooo zdecydowana

kolega prowadził albo tylko małe jednoosobowe działąlności albo wcale :)

to zupełnie co innego wpisać w koszty kwote  bo sie ją wydało a co innego jej nie dostac :)

to tylko dla małych firemek jednoosobowych jest "to samo"

nie ma żadnych hurtowo , w tym dziale jest 10 % od sprzedaży

Mam kolege w firmie sprzedajacej kosiarki takze przez allegro. Sprzedajs generalnie tego mase.On powiedzial ze maja z allegro jakas stala umowe. Jesli sprzedadza za xxx to prowizja jest inna niz dla normalnego kowalskiego .wiec 10% nie oznacza jednak zawsze 10%

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

OLX.pl (tak wiem, że to ta sama grupa co allegro, ale nie ma prowizji od sprzedaży), gumtree.pl, sprzedajemy.pl, no i chyba równie stary, jak samo allegro swistak.pl.

Poza tym eBay.pl (ale tu podobna prowizja, jak na allegro, zresztą mam wrażenie, że allegro wszystkimi zmianami dąży do tego, żeby było identyczne, jak eBay).

Czemu tylko allegro jest popularne, kwestia reklamy w TV? Czy może po prostu trudno się innym przebić przez monopol allegro?

• Like 1

Widziałem te oferty też na FB. Brałbym ale tylko z odbiorem osobistym, Pogadaj z Wodomanią albo Canoe albo u nas na forum Piotra @esox1972 (osobiście kupowałem u niego) niech ci zrobią taką samą cenę i będziesz miał pewniaka. 

Wchodzą nowe modele każdy chce się teraz pozbyć ti2. 

Edytowane przez rower26

Ludzie są zabawni, to już drugi przypadek w tym miesiącu, że ktoś myśli, że jak ma Abu Record to kupę kasy za niego dostanie: https://www.olx.pl/oferta/abu-svangsta-record-1600-kolowrotek-CID767-IDHMNXU.html

A w takim stanie i ten rocznik to nie wiem, czy za dwie stówki ktoś będzie chciał kupić.

Tu ten drugi: https://www.olx.pl/oferta/kolowrotek-zabytkowy-record-CID767-IDHKLOy.html Może i niezły stan, ale docisk osi wyrwany razem z gniazdem 'raczej' go eliminuje, jako 'collectible item'.

Edytowane przez Mekamil
  • Like 1