Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

obecnie wysyłasz jak nie masz przelewu na koncie - taka nowa usługa że olx przetrzymuje kase do czasu kiedy sprzedajacy odbierze przesyłke

mimo wszystko działa to nieźle a kasa po odbiorze wpływa na konto kolejnego dnia

działa to działa - zamiast na przelew czekasz na info z olx (i chyba etykiete do paczkomatu)... 

a przecież nie musisz z tej usługi korzystać... jeśli to jest niepewne to wysyłam tylko klasycznie i po problemie... a jak klient sie boi to za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości na poczcie, ale tylko po wcześniejszym opłaceniu przesyłki i jej ewentualnego zwrotu...

telefon, whatsapp czy inne metody komunikacji nie maja tu nic wspólnego z bezpieczeństwem jeśli nie robisz głupot... a co do podawania nr karty - najlepiej tej karty nie mieć:)

Edytowane przez czarny1
  • Like 1

działa to działa - zamiast na przelew czekasz na info z olx (i chyba etykiete do paczkomatu)...

a przecież nie musisz z tej usługi korzystać... jeśli to jest niepewne to wysyłam tylko klasycznie i po problemie... a jak klient sie boi to za pobraniem z możliwością sprawdzenia zawartości na poczcie, ale tylko po wcześniejszym opłaceniu przesyłki i jej ewentualnego zwrotu...

telefon, whatsapp czy inne metody komunikacji nie maja tu nic wspólnego z bezpieczeństwem jeśli nie robisz głupot... a co do podawania nr karty - najlepiej tej karty nie mieć:)

Karte miec czy nie miec nie ma nic wspolnego z olx. Mozesz miec i nie podawac. Przelew teraz mozna zrobin na telefon jak ktos sie boi podawac numer karty. Ale przeciez mozna nie podawac zupelnie numeru konta czy karty. Wystarczy wpisac odbior WYŁĄCZNIE OSOBISTY. Stracisz na ilosci kupujacych, zyskasz bezpieczenstwo. Niestety wiekszosc chce sprzedac za wszelka cene jak juz sie klient zdecyduje. Dlatego poda nawet pin do karty zeby tylko dostac kase za przedmiot. A potem płacz bo cfaniacy to wykorzystuja. Oni po prostu wykorzystuja pazernosc na kase sprzedającego. Jak pisalem. BOICIE SIE ŻE WAS OSZUKAJA ? Piszcie w ogloszeniach tylko odbiór osobisty i pozbedziecie sIe klopotu i oszustów. A na prosby na wlaczenie platnosci olx uprzejmie odpowiadacie NIE.

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Sprzedałem ostatnio kilka rzeczy z wysyłką i płatnością OLX, bardzo wygodna opcja, etykietę drukujemy, przyklejamy na paczkę i do paczkomatu lub na pocztę, na wysyłkę mamy trzy doby. Po paru dniach kasa na koncie.

Opcja jest świeża więc ludzie jeszcze mają obawy i nie chętnie tego korzystają.

Sprzedałem ostatnio kilka rzeczy z wysyłką i płatnością OLX, bardzo wygodna opcja, etykietę drukujemy, przyklejamy na paczkę i do paczkomatu lub na pocztę, na wysyłkę mamy trzy doby. Po paru dniach kasa na koncie.

Opcja jest świeża więc ludzie jeszcze mają obawy i nie chętnie tego korzystają.

Ja nie skorzystam nigdy. I nigdy nie zaoferuję jako sprzedawca. Nie będę budować monopolu alledrogo.

• 2 tygodnie później...

Najlepsze jest to, że nie ma go tu na forum, a jest obłąkany jak kilku tutaj????????????

Edytowane przez Wiesiek2602

https://www.olx.pl/oferta/ksiazka-wedkarstwo-rzeczne-spinning-m-szymanski-CID767-IDHVvG5.html

Chyba warto patrząc na ostatnie cenowe szaleństwa

Od wtorku książka będzie dostępna w " Antykwariat Wędkarstwa" ul.Hanki Ordonówny- w Warszawie

Edytowane przez Mundurowy