Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dobrze kombinuje. Kilkanaście takich błystek w latach siedemdziesiątych to była średnia pensja. Wystarczy przeliczyć na nowe pieniądze. Zapewne sprzedaje ze stratą. :D

Jak mnie pamięć nie myli to w Pewex-ie meppsy sprzedawali w opakowaniach . Mam stare aglie 4 około dwudziestoletnie i różnicy nie widzę.

Więc w bajerę ,że z Pewexu ja osobiście nie wierzę.   

https://allegro.pl/oferta/multiplikator-abu-garcia-4601-c3-zadbany-10679608712

Zadbany, w pełni sprawny. Ciul, że brak thum restu i gwiazdy hamulca... Ale najlepsze, że napisałem o tym do sprzedawcy to próbował mi wmówić, że 'kupuje się te części osobno'.

W końcu lombard ;)

Ja chyba posiadam jeszcze takie blaszki w blistrach ale z opisem że Made in France ale złożone w USA, jak wróce do domu to ich poszukam z ciekawości.

W latach siedemdziesiątych i później  chyba wszystkie Meppsy były sprzedawane w blistrach. Nie jak teraz luzem i na wagę. Pewexowskie wychodziły drogo, bo i waluta była droga. Kupowane na Węgrzech były tańsze. Gdzieś w 1976 pojawiły się w państwowych sklepach w pełnym wyborze typów i wielkości. Mnie, a byłem wtedy studentem, było stać na zakupienie zapasu kilkudziesięciu, więc nie były tragicznie drogie. Starczyło tego na kilka lat, jeszcze na początku osiemdziesiątych nimi łowiłem. Te złote Tyberiusza nie musiały być kupowane w Pewexie. A nawet gdyby, to jaki to argument, że muszą tyle kosztować? Nawet takie czterdziestoletnie lub starsze to żaden rarytas.

Znalazłem parę blistrów z meppsami ale pewnie są dużo dużo młodsze ???? ale i tak fajnie że się znalazły po paru latach, niech sobie jeszcze trochę poleżą w garażu.

Może Tyberiusz za pare lat odkupi haha.

post-73969-0-85124200-1620325991_thumb.jpg

post-73969-0-68959700-1620326002_thumb.jpg

Edytowane przez RybkaWoleju
  • Like 2

Gdybym mógł mu doradzić to powiedziałbym tylko jedno : albo niech zmieni lekarza albo niech mówi mu prawdę  :lol:

Dzięki okpisowi https://www.olx.pl/d/oferta/rst-feeling-spinning-2-40-CID767-IDyhIwY.html?reason=ip%7Clister Zaczynamy bliżej poznawać Narodowego Janusza Biznesu!  '' Zakupiona 06 kwietnia 2006r. w niemieckim mieście Düren będąc na koncercie Vangelisa'' Był na koncercie i na tym koncercie kupił wędkę!! Tyberiusz to jednak obrotny chłopak. Poszedł potańczył i jeszcze interes załatwił.

Dzięki okpisowi https://www.olx.pl/d/oferta/rst-feeling-spinning-2-40-CID767-IDyhIwY.html?reason=ip%7Clister Zaczynamy bliżej poznawać Narodowego Janusza Biznesu!  '' Zakupiona 06 kwietnia 2006r. w niemieckim mieście Düren będąc na koncercie Vangelisa'' Był na koncercie i na tym koncercie kupił wędkę!! Tyberiusz to jednak obrotny chłopak. Poszedł potańczył i jeszcze interes załatwił.

Ludzie dajcie juz spokój - ja tego człowieka zupełnie nie znam ale to w miarę wolny kraj

jeden sprzedaje papierki po lodach po 80 zł

drugi wedki po 5 koła

Wolno mu, przepisów nie łamie,  a moze lubi gdzies się pochwalic gdzie był czy coś - kogo to tak naprawde obchodzi 

Może nie wystawia żeby sprzedac tylko się pochwalić że ma .. kto wie

przecież cena to rzecz umowna i rzecz jest warta dokładnie tyle ile ktos za nią chce czy zdoła zapłacić .

Wielu jest  podobnych sprzedawców w necie

• Like 5

Ludzie dajcie juz spokój - ja tego człowieka zupełnie nie znam ale to w miarę wolny kraj

jeden sprzedaje papierki po lodach po 80 zł

drugi wedki po 5 koła

Wolno mu, przepisów nie łamie,  a moze lubi gdzies się pochwalic gdzie był czy coś - kogo to tak naprawde obchodzi 

Może nie wystawia żeby sprzedac tylko się pochwalić że ma .. kto wie

przecież cena to rzecz umowna i rzecz jest warta dokładnie tyle ile ktos za nią chce czy zdoła zapłacić .

Wielu jest  podobnych sprzedawców w necie

Co racja to racja. Jakimś hejtem tu pachnie, znaczy się JB trzyma poziom.