Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Takich ogłoszeń jest sporo. Naoglądało to się "lombardów" i teraz myślą, że milionerami zostaną za śmiecie znalezione na strychu gdzieś w czasie pracy na zachodzie bądź skandynawi. 

To dopiero "krętacz" Nie ma to jak przynęta ukręcona w palcach na kolanie przez 5 latka. :D  :D  :D 

https://www.olx.pl/d/oferta/dwie-przynety-muchowe-na-okonia-pstraga-CID767-IDJQv9V.html#db6fa4cb38

Robicie bekę z twórcy tych przynęt (bo niepodwarzalnie prznętami są).

Lepsze czy gorsze ale może działają.

Czy Wasze pierwsze twory też nie były dziwaczne i pokraczne ?

Może to dzieciak który chce się pochwalić swoją pracą a po latach się wyrobi i będziecie ustawiali się w kolejce po jego dzieła :).

Ktoś włożył swój nakład pracy, meteriały ( takie jakie miał ) oraz wiedzę ( takie jakie miał ) i to tak wycenił.

Każdy inaczej wycenia swoją roboczogodzinę.

Jak mówił mi kiedyś mój staaaarsY znajomy : rzecz jest warta tyle ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić.

Dla Was nie jest to atrakcyjny towar z wygórowaną ceną a dla innej osoby atrakcyjny.

Chyba nie ma co wstawiać po raz 5 takich samych linków i tworzyć 20 nowych ale podobnych do siebie komentarzy.

Jeśli to mało atrakcyjny dla Was towar to po co go oglądacie.

PS.

Żeby nie było podejrzeń, to nie moje jak i kogoś mi znajomego aukcje więc nikogo nie bronię.

• Like 2

Lepsze czy gorsze ale może działają.

Czy Wasze pierwsze twory też nie były dziwaczne i pokraczne ?

Może to dzieciak który chce się pochwalić swoją pracą a po latach się wyrobi i będziecie ustawiali się w kolejce po jego dzieła :).

Ktoś włożył swój nakład pracy, meteriały ( takie jakie miał ) oraz wiedzę ( takie jakie miał ) i to tak wycenił.

Każdy inaczej wycenia swoją roboczogodzinę.

Jak mówił mi kiedyś mój staaaarsY znajomy : rzecz jest warta tyle ile ktoś jest w stanie za nią zapłacić.

Dla Was nie jest to atrakcyjny towar z wygórowaną ceną a dla innej osoby atrakcyjny.

Chyba nie ma co wstawiać po raz 5 takich samych linków i tworzyć 20 nowych ale podobnych do siebie komentarzy.

Jeśli to mało atrakcyjny dla Was towar to po co go oglądacie.

PS.

Żeby nie było podejrzeń, to nie moje jak i kogoś mi znajomego aukcje więc nikogo nie bronię.

post-71005-0-38381800-1621638494_thumb.jpg

• Like 5

https://allegro.pl/oferta/multiplikator-abu-garcia-4601-c3-zadbany-10679608712

Zadbany, w pełni sprawny. Ciul, że brak thum restu i gwiazdy hamulca... Ale najlepsze, że napisałem o tym do sprzedawcy to próbował mi wmówić, że 'kupuje się te części osobno'.

prawie go kupiłem we ferworze walki...  na szczęście w porę anulowałem.

:ph34r:

Oj tam beka z Tyberiusza, ludzie teraz za fiata 126p płacą po paręnaście koła co niedawno nikt ich za tysiaka nie chciał, to czemu by nie płacić za Zebko nieużywane prawie 20 k ? Sam używałem Zebko jakieś 25 lat temu na start i pamiętam, że zbierałem na niego na jagodach więc jak kogoś teraz stać na zabytkowego malucha to czemu nie za Zebka ?  itd ? 

Oj tam beka z Tyberiusza, ludzie teraz za fiata 126p płacą po paręnaście koła co niedawno nikt ich za tysiaka nie chciał, to czemu by nie płacić za Zebko nieużywane prawie 20 k ? Sam używałem Zebko jakieś 25 lat temu na start i pamiętam, że zbierałem na niego na jagodach więc jak kogoś teraz stać na zabytkowego malucha to czemu nie za Zebka ?  itd ? 

Jeszcze kilka msc temu używałem Tokoz'a MK100( lata 90te) do rzecznego spinningu i gdyby nie fakt, ze dostałem inny kołowrotek, dalej by mi służył. Mimo, iz slusyl te 20lat+ w życiu nie dałbym za niego, gdybym miał kupić nowy, więcej jak 300zł, czyli mniej więcej tyle co nowy Slammer 360.

Kolejna „gratka” od fantasty Tuberiusza...

https://www.olx.pl/d/oferta/fenwick-fx-zimorodek-spinning-2-40-CID767-IDH2RCg.html

Napisałem mu priva i wymiana „uprzejmości” jak zwykle... Zastanawiam się jakim to trzeba być burakiem, żeby w ten sposób odpisywać... (co ciekawe zmienił jednak w opisie długość z 270cm na 240cm...)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 5

Kolejna „gratka” od fantasty Tuberiusza...

https://www.olx.pl/d/oferta/fenwick-fx-zimorodek-spinning-2-40-CID767-IDH2RCg.html

Napisałem mu priva i wymiana „uprzejmości” jak zwykle... Zastanawiam się jakim to trzeba być burakiem, żeby w ten sposób odpisywać... (co ciekawe zmienił jednak w opisie długość z 270cm na 240cm...)

381228F0-7325-4594-82D2-B50591ED9A44.jpeg

Dobre, lukratywne to są jego oferty????

Jak tak czytam te posty i ogloszenia to dochodze do wniosku ze gosc chce zgrywac experta od sprzetu i potrzebuje rozgłosu za wszelką cene. Gra guru co to jego opinia jest niepodważalna na całą Polske. Niczemu innemu te ogloszenia i komentarze raczej nie slużą nasze posty napedzają mu reklamy co go raczej cieszy. Wiekszą obrazą i szkodą będzie kompletne ignorowanie go lub max 1 wierszowe rzeczowe komentarze ofert. Najlepiej zupełnie nie pytac go o nic. Nie interesowac sie tymi absurdalnymi ofertami zupełnie nie zwracać uwagi. przeciez jak zamieszczacie linka i kazdy wejdzie to mu nabijacie wejść na oferty i po co ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Jak tak czytam te posty i ogloszenia to dochodze do wniosku ze gosc chce zgrywac experta od sprzetu i potrzebuje rozgłosu za wszelką cene. Gra guru co to jego opinia jest niepodważalna na całą Polske. Niczemu innemu te ogloszenia i komentarze raczej nie slużą nasze posty napedzają mu reklamy co go raczej cieszy. Wiekszą obrazą i szkodą będzie kompletne ignorowanie go lub max 1 wierszowe rzeczowe komentarze ofert. Najlepiej zupełnie nie pytac go o nic. Nie interesowac sie tymi absurdalnymi ofertami zupełnie nie zwracać uwagi. przeciez jak zamieszczacie linka i kazdy wejdzie to mu nabijacie wejść na oferty i po co ?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

A co daje nabijanie wejść w ogłoszenie na olx? Wg mnie nic. Nie pozycjonuje to ogłoszenia w żaden sposób ani nie daje żadnych profitów.

Hm, pomijając Antoniego, znam w kraju jeszcze jednego gościa, co wielu innym podnosi ciśnienie, mając chyba przy tym niezły ubaw. Zostawcie wariata, niech sobie polata. A jak ktoś wtopi na interesie z nim, no cóż: Amber Gold, GetBack, BTC, itp. Frycowe kosztuje. Ale pełen szacun dla tych, którym nie szkoda energii własnej ani elektrycznej na wchodzenie w interakcje z rzeczoną postacią.

(...)

Bartek przyznaj się, to Twoje potworki :P :P :P

BTW "przynętą" - jak to górnolotnie nazwałeś, może być nawet kawałek patyka z zamocowaną kotwicą.

Tatula już poszła, przyznać się który szarpnął ;)

Edytowane przez drChlubicz

BTW "przynętą" - jak to górnolotnie nazwałeś, może być nawet kawałek patyka z zamocowaną kotwicą.

Tak, teraz nazywa się to woblerem :ph34r:

ludzie mocują różne dziwne rzeczy np. kawałek blachy przed kotwiczką i tez łowią ;)

przykładów można przytaczać wiele

E , w Rosji założą do marchewki kotwice i szczuble łowią

Kiedyś dziadek łowił Bolenie na Wiśle, na kotwiczkę owiniętą pozłotkiem po czekoladzie, a w żołądkach szczupaków znajdowano różne cuda, od butelek, koszyczków zanętowych, spławików, po słoiki i klapki plażowe. Jestem więcej, jak pewny, iż w nocy czy wyjątkowo złych warunkach oświetleniowych, przepływająca przed pyskiem szczupaka marchewka z kotwiczką, spowodowałaby jego atak, jeśli tylko poczułby się zagrożony czy najzwyczajniej w świecie postanowił zażreć.