Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Nie umniejszając POLSPINGowi, sławę robił X lat temu na obrzydliwie rybnych wodach. Teraz, moja Wisła jest tak przetrzebiona, przekłusowana, że  Złowienie czegokolwiek na spinning graniczy z cudem. Od kwietnia, nawet kontaktu z rybą.

dlatego ja w tym roku wybrałem komercję, trochę żal ale to co robi PZW...  bardziej pasuje: na co pozwala PZW... z Odrą we Wrocławiu to nieporozumienie

Edytowane przez PLnK

dlatego ja w tym roku wybrałem komercję, trochę żal ale to co robi PZW...  bardziej pasuje: na co pozwala PZW... z Odrą we Wrocławiu to nieporozumienie

Ja w tym roku na Wiśle, na 50 wyjść po 4-6h, złowiłem szczupaka 74cm, poza tym bez jakiegokolwiek kontaktu z rybą. Składka na  Wisłę  z członkowską kosztuje mnie 350 zł. Komercja< jezioro 8 ha, koszt roczny 200zł+ paliwo, każdy wyjazd zakończony co najmniej 1 rybą, woda regularnie zarybiana średnią i duzą rybą, pod ścisłą kontrolą ichtiologa i kontrolowana 2 x dziennie + monitoring. 24h Różnica taka, iż Towarzystwo, do którego należy wspomniana woda, ma tylko ten zbiornik pod opieką, a nie jak w przypadku okręgów PZW Milion hektarów wody, którą zarybiają plemnikami i nie są w stanie ochronić Tak, jak łowię na Wiśle od ponad 20 lat, nie miałem ani jedne kontroli, a jestem nad wodą dość często.. PZW to przeżytek i mam nadzieje że zdechnie. TAKI OFFTOP.  :ph34r:

• Like 2

Szkoda że nie ma dwóch zestawów, bo przy jednym nie opłaca się wysyłka, a przy dwóch koszty by się rozbiły ????

A tak na poważnie to chyba nawet sprzedający jest z naszego forum.

• 4 tygodnie później...