Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego szkoda?

Jego 3 wcielenia zostały zbanowane w 2018: @skrzypek vel. @spinox vel. @bumech

I nie widać na naszej giełdzie sprzętu, którym handluje na OLX.

Jeżeli jest inaczej, to proszę o zgłoszenie do admina/moda.

Pit pewnie miał na myśli fakt, że skoro konto ma "parę dni" to oferta może być mało wiarygodna i tak dalej.

A coby pozostać w temacie to fajny sprzęt się pokazał: https://www.olx.pl/d/oferta/multiplikator-abu-garcia-record-no-50-stan-idealny

Po raz kolejny okazało się, że olx (allegro zresztą też) ma w nosie klienta ... Kupiłem rękawiczki. W ogłoszeniu ochy i achy, a na żywo zonk. Ewidentnie z 2 rozmiarów 10 i 11 złożono jedną parę. Tak było w moim przypadku. I niby nic w tym dziwnego. Januszy w spódnicy też masa bo zakup od niej, ale błąd zrobiłem, że nie pofatygowałem się do śródmieścia tylko poleciałem na wysyłkę za 5 zeta ... Problem zgłosiłem do olx za pomocą ich specjalnego formularza dołączając zdjęcia i opisując problem. Odpowiedź olx czyli allegro też bo to sama grupa poniżej. Potwierdziła się niestety reguła, że jak zakup na olx albo allegro lokalnie to zdecydowanie z odbiorem osobistym bo serwis ma wszystko w D ... nosie. U nich kasa ma się zgadzać. Jak widzicie poniżej można sprzedać niemal wszystko i nieważne, że nie odpowiada opisowi w ogłoszeniu. Kupiłeś to martw się sam co z tym począć ...

Dzień dobry,
w odpowiedzi na zgłoszenie w ramach Pakietu Ochronnego informuję, że wniosek o zwrot środków został odrzucony, ponieważ opisany przypadek nie jest objęty programem. 
Kiedy można skorzystać z Pakietu Ochronnego?

• W przypadku otrzymania pustej paczki.

• W przypadku otrzymania towaru, który nie był przedmiotem ogłoszenia.

W zgłoszeniu opisuje Pan, że rękawiczki są różnej wielkości. Przykro mi, ponieważ nie kwalifikuje to zgłoszenia do zwrotu środków w ramach Pakietu Ochronnego.

W takim wypadku mogę polecić dwa rozwiązania:

1) ponowny kontakt z ogłoszeniodawcą — dzięki temu może Pan spróbować wypracować rozwiązanie, które będzie korzystne dla obu stron;

2) zgłoszenie sprawy do sądu — gdyby pierwsze rozwiązanie nie przyniosło pozytywnego rezultatu.

nie skojarzyłem bo kazdy wobler z innego miasta :)

No dokładnie to samo zauważyłem. Jeden użytkownik różne miasta w opisach ... chyba się boi ujawnić gdzie mieszka żeby tych rarytasów nie chcieli zajumać :D

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

No dokładnie to samo zauważyłem. Jeden użytkownik różne miasta w opisach ... chyba się boi ujawnić gdzie mieszka żeby tych rarytasów nie chcieli zajumać :D

Albo żeby wpie*** nie dostac bo może oszust :D

Edytowane przez Patryk122
  • Like 1