rafalsky Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 W naszej kategorii na szczęście jeszcze temat oszustw nie jest nagminnyNo wlasnie widzisz , ja sie nie moglem dogadac . A tak jeszcze apropo oszustów , sprzedawalem wedke kwota 300zl , polowe dostalem z gory a za druga mialem dostac po odbiorze , niestety wysłałem wedke nie za pobraniem i jak już możecie sie domyślać reszty pieniedzy do tej pory nie widziałem . Na moje szczescie , mam wszystkie dane kupujacego , gdyż zrobil mi przelew z konta prywatnego , wiec czeka mnie wycieczka na policje i rozwiazanie problemu inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 13 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2023 W naszej kategorii na szczęście jeszcze temat oszustw nie jest nagminnyNo wlasnie widzisz , ja sie nie moglem dogadac .A tak jeszcze apropo oszustów , sprzedawalem wedke kwota 300zl , polowe dostalem z gory a za druga mialem dostac po odbiorze , niestety wysłałem wedke nie za pobraniem i jak już możecie sie domyślać reszty pieniedzy do tej pory nie widziałem . Na moje szczescie , mam wszystkie dane kupujacego , gdyż zrobil mi przelew z konta prywatnego , wiec czeka mnie wycieczka na policje i rozwiazanie problemu inaczejdziałajnie odpuszczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 9 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2023 https://m.olx.pl/d/oferta/ltodz-finval-555-fishpromercury-150hp-CID767-IDTf2Pz.htmlZna ktoś łódkę, albo sprzedawcę? Nie ma z nim kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 https://m.olx.pl/d/oferta/ltodz-finval-555-fishpromercury-150hp-CID767-IDTf2Pz.htmlZna ktoś łódkę, albo sprzedawcę? Nie ma z nim kontaktuSam silnik jest wart niewiele mniej niż cena zestawu. Śmierdzi wałkiem na kilometr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryca11 Opublikowano 11 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2023 Sam silnik jest wart niewiele mniej niż cena zestawu. Śmierdzi wałkiem na kilometr Na jednym zdjęciu dziobówka MK a na drugim Garmin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 (edytowane) https://m.olx.pl/d/oferta/ltodz-finval-555-fishpromercury-150hp-CID767-IDTf2Pz.htmlZna ktoś łódkę, albo sprzedawcę? Nie ma z nim kontaktuRafał, mój kumpel się próbował kontaktować z tym człowiekiem z tydzień - bezskutecznie.Zdjęcia wnętrza na 100 % nie są ze sprzedawanej łodzi, bo są zrobione w Gorzowie w Centrum Motorowodnym, które jest dystrybutorem Finvala a oni tej łodzi nie sprzedawali. Też próbowali się z gościem kontaktować, że mogą ewentualnie odkupić od niego tą łódź ale oni również bezskutecznie, Edytowane 12 Marca 2023 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 https://m.olx.pl/d/oferta/ltodz-finval-555-fishpromercury-150hp-CID767-IDTf2Pz.htmlZna ktoś łódkę, albo sprzedawcę? Nie ma z nim kontaktuZgłoszone do OLX do weryfikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Rafał, mój kumpel się próbował kontaktować z tym człowiekiem z tydzień - bezskutecznie.Zdjęcia wnętrza na 100 % nie są ze sprzedawanej łodzi, bo są zrobione w Gorzowie w Centrum Motorowodnym, które jest dystrybutorem Finvala a oni tej łodzi nie sprzedawali. Też próbowali się z gościem kontaktować, że mogą ewentualnie odkupić od niego tą łódź ale oni również bezskutecznie,ale to że ktoś sie nie odzywa nie znaczy od razu że wałekWałek by był jak by sie odzywał i chciał zaliczki raczej ktos kto nie zna sie na olx albo ogłosił sie i zapomniał /wyjechał/zachorował .. ma to gdzies Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 (edytowane) Zgłoszone do OLX do weryfikacjia powód ?brak kontaktu ?przeciez moge sie ogłosic i nie odpowiadac - nie jest napisane w regulaminie że musisz odpowiadac na wiadomościrobie w ten sposób coś złego poza doprowadzaniem kogoś do frustracji w ten sposób ?jaki rodzaj przestepostwa ten ktos popełnia ? co za dziwni ludzieto że nie da się kupic od goscia jak sami piszecie po mega zaniżonej cenie wzbudza frustracje ... i trzeba zgłosić bo nei wolno sobie tak wystawiać ogłoszenia i nei odbierac telefonu od gromady napaonych poszukiwaczy okazji gdyby łodka był w rynkowej cenie mogła by sobie wisiec miesiacami i zadne z Was bu tego nie zgłosił Edytowane 12 Marca 2023 przez selk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 a powód ?brak kontaktu ?przeciez moge sie ogłosic i nie odpowiadac - nie jest napisane w regulaminie że musisz odpowiadac na wiadomościrobie w ten sposób coś złego poza doprowadzaniem kogoś do frustracji w ten sposób ?jaki rodzaj przestepostwa ten ktos popełnia ? co za dziwni ludzieto że nie da się kupic od goscia jak sami piszecie po mega zaniżonej cenie wzbudza frustracje ... i trzeba zgłosić bo nei wolno sobie tak wystawiać ogłoszenia i nei odbierac telefonu od gromady napaonych poszukiwaczy okazji gdyby łodka był w rynkowej cenie mogła by sobie wisiec miesiacami i zadne z Was bu tego nie zgłosił Głównym powodem są szczegóły na zdjęciach sugerujące fikcyjny przedmiot ogłoszenia. Drugim powodem, zwiększającym podejrzenia jest brak kontaktu. Spokojnie, weryfikacja nie zaszkodzi. Na pewno sprawa się wyjaśni pozytywnie i sprzedający okaże się uczciwym obywatelem który akurat zachorował, czy tam, wyjechał do Patagonii na łosie. Wg ciebie ludzie którzy wskazują na podejrzenie oszustwa są "dziwni". Pytanie kim ty jesteś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 Głównym powodem są szczegóły na zdjęciach sugerujące fikcyjny przedmiot ogłoszenia. Drugim powodem, zwiększającym podejrzenia jest brak kontaktu. Spokojnie, weryfikacja nie zaszkodzi. Na pewno sprawa się wyjaśni pozytywnie i sprzedający okaże się uczciwym obywatelem który akurat zachorował, czy tam, wyjechał do Patagonii na łosie. Wg ciebie ludzie którzy wskazują na podejrzenie oszustwa są "dziwni". Pytanie kim ty jesteś???Nie. Powtarzam co pisałem. Do frustracji doprowadza ludzi fakt że koleś może jednak ma na sprzedaż te rzecz a nie można tego kupić. Gdyby to była normalna rynkowa cena łodzi w ogłoszeniu nikt by nie był tym stróżem prawa i niczego by nie zgłosił. Czy jak sąsiad siedzi w domu i nie wychodzi bo nie chce z tobą gadać to też zgłosisz go na policję bo jest podejrzany że nie chce z Tobą gadać ? Samo wystawienie ogłoszenia nic nikomu nie szkodzi. [emoji16][emoji16]. Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 (edytowane) ale to że ktoś sie nie odzywa nie znaczy od razu że wałekWałek by był jak by sie odzywał i chciał zaliczki raczej ktos kto nie zna sie na olx albo ogłosił sie i zapomniał /wyjechał/zachorował .. ma to gdziesZbyszku ja nie twierdze, że brak kontaktu to wałek. Wałek to wstawianie zdjeć nie swojej łodzi Jak chlop chce sprzedac za takie pieniądze - jego sprawa ale niech wstawia zdjecia przedmiotu, ktory faktycznie sprzedaje. Tak jak pisalem, te ktore są robione wewnatrz hali, to na 100 % nie jest łodka z ogloszenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 12 Marca 2023 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 A skąd wiesz że nie ze swojej . Są gdzieś w necie te zdjęcia wystawione jako czyjeś ?? Bo to by było jakoś tam lekko podejrzane. Jeśli nie to Nadal jednak nie widzę tu znamion wałka. sam wiele razy w ogłoszeniach pozyczałem zdjęcia z netu bo nie chciało mi się cykac wszystkiego lub nie miałem do tego warunkow. Jeśli zdjęcia nie są czyjąś własnoscią to czy ten dystrybutor jest producentem i zna wszystkich włascicieli ? Łodka może być sprowadzona z zachodu. Inna sprawa częsty proceder na olx łodka dawno sprzedana a Ogłoszenie zostało Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 (edytowane) A czytales co napisalem wyzej ? Zdjecia ktore sa robione w hali to są zdjecia, ktore robil moj kolega w swojej wlasnej hali, lodki, którą plywa jego klient i która na pewno nie jest do sprzedania Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 12 Marca 2023 przez kruz 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 12 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2023 (edytowane) Dodam jeszcze tylko, że Finvale 555 sprzedał od początku swojej kariery dealerskiej 2 - słownie dwa więc ciężko, żeby nie znał właścicieli i nie wiedział co i komu sprzedaje No ale z drugiej strony, to na przykład https://www.olx.pl/d/oferta/lodz-wedkarska-turystyczna-finval-475-evo-tiller-zamow-juz-dzis-CID767-IDSr4UR.htmljest moja łódź, a ja też nic wiem o tym, żebym ją sprzedawał ......Więc wolna amerykanka Edytowane 12 Marca 2023 przez kruz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 14 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2023 Nie wiem czy okazja, ale może komuś się przyda:https://www.olx.pl/d/oferta/3x-cast-uszkodzone-okazja-CID767-IDTBRNK.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0Nie znam sprzedającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 https://www.olx.pl/d/oferta/uchwyt-przetwornika-echosondy-panoptix-active-target-CID767-IDSZ9f4.html?bs=olx_pro_listing&fbclid=IwAR3dDYgRKy8ulRQ0sMXyA98TSnAd35f8msImx1L2eiqD4iVte1wepGWkbUI&isPreviewActive=0&sliderIndex=3Może ktoś potrzebuje uchwytu do Live. Sprzedawcy nie znam, uchwyt znam i używam taki sam. Brakuje tu chyba rączki do sterowania, ale Adrian na pewno dorobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 15 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2023 Multiplikator do kolekcji za 50 zeta. https://www.olx.pl/d/oferta/multiplikator-retro-CID767-IDTBWgw.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Rozglądałem się w necie za sznurem muchowym z przeznaczeniem szczupakowym i po wpisaniu w google hasła "sznur szczupakowy " wyskoczyło to:https://allegro.pl/oferta/jenzi-sznur-na-wegorze-z-haczykami-12906425341 W pierwszej chwili mnie zatkało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Pod ukraińców już sprzęcik robią ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Szczecin to dziki zachód "3 osoby kupiły tę ofertę" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
selk Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Pod ukraińców już sprzęcik robią [emoji1787]U mnie Ukraińcy wszystkie ryby z miejskich stawów wyłapali siatami Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 U mnie zakaz zabierania karasia złotego to gupa rżną że to japoniec jak się ich wychaczy. Szczupaczka do 50 cm było multum teraz już ciężko o taki przyłów.2 gruntówki zakończone 3 hakami plus spining to norma. Rejestr bez wpisów i przetrzymywanie ryb w plecaku w której jest reklamówka a w niej wzdręgi i plotki po 10 cm i jak się tu na nich nie WQURWIAĆ. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mundurowy Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 U mnie w mieścinie, w parkowym stawie od zeszłego roku, również brzegi okupowane przez przybyszy z Krainy-U.,walą w łeb każdą rybę, jak leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 U mnie w mieścinie, w parkowym stawie od zeszłego roku, również brzegi okupowane przez przybyszy z Krainy-U.,walą w łeb każdą rybę, jak leci...Tak jak nasi rodacy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi