Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

... a Ja nic nie kupiłem , kupuję i nie kupię za pośrednictwem OLX ... za dużo oszustów za mało gwarancji ... bardzo dużo osób się skarży na nieuczciwość sprzedających :( :( 

... jeżeli nawet coś mi się tam spodoba , proszę o wystawienie na allegro lub odbiór osobisty ...     

... i śpię spokojnie :) :)

• Like 1

Demony...
Kupuję i sprzedaję na OLX bardzo dużo - jak do tej pory ani jednego wałka. Odrobina, naprawdę odrobina wiedzy czego nie robić i szanse na wała maleją powaznie. To nie 230v żeby bać sie dotykać .
Ale to moje zdanie a jak wiemy, każdy ma prawo miec swoje i każdemu wedle potrzeb.

Edytowane przez Dano.
  • Like 1

też polecam odbiór osobisty na olx

ale przy kwotach małych  lub osobach które wystawiają sporo na olx  to prawdopodobieństwo wałka drastycznei maleje

pomyślcie - jak ktoś wystawia 20 ogłoszeń które wyglądają autentyczne kto bedzie ryzykował wałek za 100 czy 200 zł

a wystarczy poprosic o nowa fotke z czymś co Was interesuje plus  na fotce coś dla potwierdzenia Że ktos autentycznei posiada rzecz

i raczej cegła nei przyjdzie

• Like 2

Prawdziwa gratka, nie ma co.

https://allegro.pl/oferta/kolowrotek-daiwa-certate-lt-6-2-1-14619313956

Swoją drogą pani YULIIA  wystawia sporo interesujących rzeczy (równiez wędkarskich) w kosmicznych cenach, np pluszaka za 450 PLN czy spodenki Nike za za ponad 500. Domyślam się że to dropshipping, ale skąd te ceny?

Tak z ciekawości, wyjaśni ktoś o co tu chodzi? Skąd i dlaczego takie ceny?

Swoją drogą pani YULIIA wystawia sporo interesujących rzeczy (równiez wędkarskich) w kosmicznych cenach, np pluszaka za 450 PLN czy spodenki Nike za za ponad 500. Domyślam się że to dropshipping, ale skąd te ceny?

Miałem chrapkę na halówki Nike, ale za duże na mnie. No i jakbym sprzedał moje wysłużone Mondeo, trzeba by drugie tyle dołożyć. Ależ w tym się musi chodzić!

Swoją drogą pani YULIIA wystawia sporo interesujących rzeczy (równiez wędkarskich) w kosmicznych cenach, np pluszaka za 450 PLN czy spodenki Nike za za ponad 500. Domyślam się że to dropshipping, ale skąd te ceny?

Sądzę że to jest faza testów jakiegoś rozwiązania automatycznego a ceny żeby nikt nie kupił zaporowe

Wysłane z mojego motorola edge 30 fusion przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Swoją drogą pani YULIIA  wystawia sporo interesujących rzeczy (równiez wędkarskich) w kosmicznych cenach, np pluszaka za 450 PLN czy spodenki Nike za za ponad 500. Domyślam się że to dropshipping, ale skąd te ceny?

Sporo jest takich sprzedawców. Kiedyś jeden mi tłumaczył, że gdy nie posiada towaru na stanie zawyża ceny bo i tak pewnie nikt nie kupi (przynajmniej on nie miał takiego przypadku) a w momencie jego posiadania zmienia tylko cenę i nie bawi się w ponowne wstawianie aukcji. Wspominał też coś o rozliczeniach z serwisem, że w takim wariancie są dla niego korzystniejsze.

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Cześć Jurek

Dzięki za opinie. W rozmowie telefonicznej nalegałem na odbiór osobisty ale bezskutecznie, powiedział że wysyła PP za pobraniem i o niczym innym nie chciał słyszeć. Szkoda, bo ma kilka smaczków na stanie, ale średnio mi się uśmiecha sprawdzać kołowrotek przy okienku pocztowym albo przy kurierze któremu się wiecznie spieszy.

Może ktoś jeszcze coś napisze.

Edytowane przez drChlubicz

Jeżeli bez odbioru osobistego, to znaczy, że coś kręci. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś swój towar wystawiał na alledrogo, z takim samym opisem jak teraz, czyli nówka, leżak, igła. Właśnie gdzieś czytałem, że ludzie się przejechali. Miał być igła, a w rzeczywistości była lipa.

• Like 1

Cześć Jurek

Dzięki za opinie. W rozmowie telefonicznej nalegałem na odbiór osobisty ale bezskutecznie, powiedział że wysyła PP za pobraniem i o niczym innym nie chciał słyszeć. Szkoda, bo ma kilka smaczków na stanie, ale średnio mi się uśmiecha sprawdzać kołowrotek przy okienku pocztowym albo przy kurierze któremu się wiecznie spieszy.

Może ktoś jeszcze coś napisze.

Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś czy warto..

Tym bardziej, że ceny ma wysokie, a opisy przedmiotów niczym handlarz z TVN turbo.

• Like 2

• 1 miesiąc temu...

https://allegro.pl/oferta/wedka-skytz-832l-14743479020

Gdyby ktoś szukał to zwróćcie uwagę na szczyt , poprosiłem właściciela o realne zdjęcia i moim zdaniem był przerabiany ;)

Niestety po kolejnej wiadomości z przedstawionymi „domysłami” nie odpisują :( ???????????? (Właściciel to lombard)