Skocz do zawartości

allegro / olx hit!

prze-m

Rekomendowane odpowiedzi

Z ofertami lombardów trzeba bardzo uważać. Czasem i im wciskają szrot, połamane byle jak złożone wędki, przelotki bez ceramiki i wiele innych. Właściciel lombardu sprawdza po nazwie w necie i daje swoją cenę, a nie zna się na sprzęcie wędkarskim. Z drugiej strony dwa razy dzięki tej nie znajomości kupiłem kiedyś dwa topowe niemieckie kołowrotki. Na różnych aukcjach i w różnym czasie.

• Like 1

Z ofertami lombardów trzeba bardzo uważać. Czasem i im wciskają szrot, połamane byle jak złożone wędki, przelotki bez ceramiki i wiele innych. Właściciel lombardu sprawdza po nazwie w necie i daje swoją cenę, a nie zna się na sprzęcie wędkarskim. Z drugiej strony dwa razy dzięki tej nie znajomości kupiłem kiedyś dwa topowe niemieckie kołowrotki. Na różnych aukcjach i w różnym czasie.

Zgadzam się w 100% , ja akurat zapytałem z czystej ciekawości. Po przekopaniu internetu miałem trochę podejrzeń , a że się już nie odzywają wiec chyba były trafne.

Chciałem ostrzec użytkowników tutaj , bo czasami człowiek pod wpływem impulsu czy to dobrej ceny. Nawet się nie zastanowi i kupi…

Może coś drgnie ... Jak na razie nie za wiele, ale to zawsze jakiś krok w tę lepszą stronę. To decyzja UOKiK w sprawie praktyk łoeliks.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwjDsM6c4NKEAxWrQvEDHT_jDPMQFnoECBAQAQ&url=https%3A%2F%2Fuokik.gov.pl%2Fgrupa-olx-decyzja-prezesa-uokik&usg=AOvVaw1whNxsTfZhIo8dM-2GRymY&opi=89978449

Edytowane przez S.N.
  • Like 1

Zgadzam się w 100% , ja akurat zapytałem z czystej ciekawości. Po przekopaniu internetu miałem trochę podejrzeń , a że się już nie odzywają wiec chyba były trafne.

Chciałem ostrzec użytkowników tutaj , bo czasami człowiek pod wpływem impulsu czy to dobrej ceny. Nawet się nie zastanowi i kupi…

nawet jak masz racie i bys kupił to co by się stało? przecież masz 14 dni na zwrot i do tego darmowe odesłanie:) to sprzedający ryzykuje straty...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Pytanie do osób z większym doświadczeniem niż moje w sprzedaży na OLX. Kupujący chce żebym mu wysłał rzecz, którą chce kupić za pobraniem. Jest jakieś ryzyko z tym związane dla mnie przy takiej formie transakcji? I ile orientacyjnie trwa później przelew środków od firmy kurierskiej na moje konto?

Pytanie do osób z większym doświadczeniem niż moje w sprzedaży na OLX. Kupujący chce żebym mu wysłał rzecz, którą chce kupić za pobraniem. Jest jakieś ryzyko z tym związane dla mnie przy takiej formie transakcji? I ile orientacyjnie trwa później przelew środków od firmy kurierskiej na moje konto?

Ryzyko że nie odbierze i jesteś w plecy za wysyłkę, przelew kilka dni.Jesli kupuje przez olx i wysyłka olx to ma pakiet tzw.ochronny,po zakupie ty masz masz czas chyba 72h na wysyłkę, kupujący po odbiorze ma 24h na potwierdzenie zgodności towaru i dostajesz kasę.Tak to działa jak się nie mylę...

• Like 1

Jak działa pakiet ochronny ? Źle i baaardzo dużo zależy od woli sprzedawcy. Jak dla mnie to nie działa.

Wysyłka za pobraniem ? No problem pod warunkiem, że dostanę pieniążki na tę wysyłkę lub też na wysyłkę, a także za zwrot jeśli jest on dodatkowo płatny.

• Like 1

ryzyko jest takie ze zapłacisz za wysyłkę w obie strony i po 2 tyg przedmiot wróci do Ciebie

mnie sie kilka razy zdarzyło - Nie polecam

• Like 2

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam

Poszukuję kogoś z Nowej Soli lub okolic, chętnego na oględziny kołowrotka, lub ewentualny zakup dla mnie. Kołowrotek nowy, więc trzeba tylko to potwierdzić. Oczywiście zwracam za paliwo, a i za fatygę mogę jakiegoś wędkarskiego fanta dorzucić.

Chętnych zapraszam na priv.

Edytowane przez drChlubicz